Så fik jeg også har læst "Vidnet" af Nora Roberts

Bogen er venligst tilsendt af Gyldendal og Flamingo - Meningerne er mine egne. ("Sponsoreret")
Kort tid efter at jeg havde modtaget bogen "Løgneren" af Nora Roberts overraskede Gyldendal og Flamingo mig ned endnu en Nora Roberts bog - nemlig denne der hedder "Vidnet". Det er jeg dem så taknemmelig for, for efter at have læst den første bog er jeg blevet totalt hooket på at få læst noget mere af Nora Roberts. Hun har en fantastisk måde at fange læseren på og så skriver hun bare så godt!

I denne bog følger vi Elizabeth Fitch. Hun er i starten af bogen 16 år og bor hjemme hos din meget følelseskolde og kontrollerende mor som er en succesfuld neurokirurg. Hun styrer sine datters liv og har planlagt hendes fremtid, fritid og alt hvad der ellers er ned til mindste detajle. Hun ønsker at Elizabeth skal være læge og har allerede meldt hende ind på de ønskede uddannelser. Men Elizabeth er begyndt at være træt af at være så kontrolleret. Hun har andre drømme og ønsker for sin fremtid, men det vil hendes mor ikke høre tale om. Hun har bare at rette sig efter det der er planlagt for hende.

En aften bliver det for meget for Elizabeth. Hendes mor rejser væk for at arbejde uden at sige farvel og det bliver startskuddet til Elizabeths trods overfor sin mor. Hun tager ud og køber tøj hendes mor aldrig ville godkende, farver sit hår og ændrer sit udseende. Og i den forbindelse støder hun på en af sine gamle studiekammerater. Julie er lige blevet single og vil gerne ud og slå sig løs i byen. Og hun får hurtigt Elizabeth overtalt til at tage med. Og da Elizabeth så tilbyder at lave nogle falske id-kort så de kan blive lukket ind på de hippe steder i Chicagos natteliv, begynder det hele for alvor at ændre på hendes liv. De støder nemlig på de forkerte mennesker, hun bliver vidne til mord og er nu på flugt fra drabsmændene og deres familie - den russiske mafia.

Hun kontakter politiet og går med til at vidne imod de skyldige, men politiet er blevet infiltreret. Det sikkerheds-hus hun er blevet kørt til inkl. politimænd der skulle beskytte hende bliver udryddet og hun er nu igen på flugt fra den russiske mafia. Men Elizabeth er ekstremt intelligent og hun finder hurtigt på en måde at holde sig skjult på.

12 år senere og efter mange forskellige bopæle slår hun sig ned i en lille by i Arkansas. Hun har ændret navn til Abigail Lowery og har købt sig et afsides hus i udkanten af byen. Her kan hun bo i fred og ro og gemme sig væk fra omverdenen. Her er hun totalt isoleret og har omringet sig at sikkerhedsudstyr til den helt store guldmedalje, våben og alarmer - inkl. en stor vagthund. Men hun er ikke så usynlig som hun havde håbet.

Den lokale politikommisær Brooks Gleason har fået øjnene op for hende og finder hende yderst interessant. Han er opsat på at lære hende at kende og finde ud af hvad det er hun gemmer på - og hvem hun gemmer sig for. For alt det sikkerhedsudstyr og våben må være beskyttelse for et eller andet. Han vil kradse lidt i overfladen og få hende til at åbne op for sine hemmeligheder. Han vil hjælpe hende. Og han er begyndt at forelske sig en smule i hende.

Abigail prøver at holde ham på afstand, men hun kan ikke stå for denne ihærdige mand. Og langsomt bryder han hendes forsvar ned og hun fortæller ham alt om sin fortid. Hun er bange for hans reaktion. Bange for at han vil vende hende ryggen og at hun derfor igen må pakke alt og forsvinde med en ny identitet. Men han overrasker hende. For han sætter alt ind for at hjælpe og beskytte hende. Men udover truslen fra den russiske mafia så begynder der også at danne sig problemer i deres lille idylliske by. En af de frygtede og rige familier har set sig sure på alt for alle og de forsøger også at få brækket nakken på både Abigail og Brooks.

Kan de klare så meget modgang? Er deres kærlighed til hinanden stærk nok til at overvinde den store modstand? Kan Abigail overleve mafiaen og kan hun få dem sat bag tremmer? I må læse bogen for at få svar på det hele. :)

Jeg er blown away af Nora Roberts. Jeg har godt nok kun læst to bøger indtil videre men hold da op hvor er jeg imponeret. Hun har skrevet så mange bøger, så det ville være umuligt at få dem alle i min samling, men jeg skal helt sikkert have købt nogle flere. En tur forbi de lokale genbrugsbutikker vil helt sikkert hjælpe på det. Damn! Hvis du endnu ikke har læst nogle af hendes bøger, så vil jeg foreslå at du kommer igang med det samme! :D

Endnu en gang mange mange mange tak til Flamingo og Gyldendal for at have sendt mig denne bog.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)