Så fik jeg endelig læst "Dicte Svendsen"-serien af Elsebeth Egholm

Denne serie har jeg fået købt igennem en længere periode. Fandt nogle af bøgerne på det lokale bibliotek iblandt bøger de solgte ud af og resten har jeg så fundet i genbrugsbutikker eller på tilbud i Føtex. Jeg har nemlig gerne ville læse denne serie i rigtig lang tid, og nu havde jeg endelig alle bøger og kunne komme igang. Jeg var dog lidt nervøs for om den ville fange mig nu hvor jeg jo har set det meste af TV-serien. (Tror jeg) Jeg var bange for at de havde lavet TV-serien så den mindede for meget om bøgerne, men jeg tog alligevel chancen. Og det er jeg glad for at jeg gjorde.

For det var faktisk kun den første bog som jeg følte var lidt.... tam. Netop fordi det var meget alla et af de afsnit der er i TV-serien. Det blev jeg lidt irriteret over, selvom jeg jo godt vidste at det ville ske. For serien er jo lavet over disse bøger. Så efter at jeg fik lagt irritationen lidt bag mig (For det var ærligtalt dumt at reagere sådan) så begyndte jeg at nyde bøgerne. Især efter den første bog. For pludselig var der ikke ret meget af det jeg kunne genkende. Om det så er fordi at jeg ikke har set nok af TV-serien eller om de bare ikke har brugt de samme historier som i bøgerne - I have no idea. Uanset hvad så blev jeg faktisk mere og mere glad for disse bøger.

Hovedpersonen Dicte Svendsen er en journalist og bor i en gammel rockerborg sammen med sin datter, Rose. Hun er lige blevet skilt og skal nu forsøge at få startet en ny hverdag op som single, imens fortiden truer med at gøre det hele lidt mere besværligt for hende. Og det kommer da heller ikke til at gå stille for sig, for som kriminalreporter så bliver det hele gerne lidt hektisk og faretruende. Især når man, som Dicte, gerne vil prøve at opklare disse forbrydelser selv. Men hun ender dog alligevel med at "samarbejde" lidt med kriminalefterforskeren Wagner - selvom det til tider slår gnister imellem dem. Journalister og politiet er ikke altid lige de bedste venner. Og Dicte får da også rodet sig ud i nogle ret så farlige situationer i jagten efter sandheden og historien til sine artikler. Det tager hårdt på hendes datter og nye kæreste, Bo. Selvom han selv til tider også er ude i farlige situationer som krigsfotograf.

Der dukker en ny sag op i hver bog og et eller flere drab skal opklares. Indviklede sager giver alle kamp til stregen og fortiden dukker hele tiden op for Dicte. Hun får efterhånden ret svært ved at holde sine hemmeligheder for sig selv. Det er ikke nogen hemmelighed at hun voksede op i Jehovas Vidner og at hendes familie stadig er en del af dem, men der skete noget dengang, som gjorde at hun valgte at melde sig ud af det hele. Sige farvel til de trygge rammer og familien. Hun blev nemlig gravid og blev tvunget til at bortadoptere sin nyfødte søn. En Søn som hun inderst inde ønsker at finde igen. Og en dag dukker han op i hendes liv, men det tegner ikke godt, for det kunne se ud som om han er skyldig - udover det drab som han er blevet fængslet for. Og han ønsker ikke at have noget med hende at gøre. Men Dicte giver ikke op.

Så imens hun jagter forbrydere, roder sig ind i farlige mordgåder, har svært ved at holde kontakt til veninderne, skubber dem hun elsker mere og mere fra sig og sætter sit eget liv på spil, så forsøger hun stadig at holde fast på det hele. Og det er nogle hæsblæsende situationer de alle skal klare sig igennem.


Super spændende bøger og de kan selvfølgelig godt læses som enkeltstående bøger. Jeg vil dog anbefale at man læser dem i den rette rækkefølge, så man kan få en forståelse for de personer der dukker op i bøgerne og deres tilknytning til hinanden. Hvis man er til krimi, så kan jeg varmt anbefale at læse disse. Man skal dog lige være forberedt på at man ikke kun følger Dicte. Man får også lidt fra de andre personers synsvinkel og nogle gange morderen. Hvilket jeg elsker, men det er ikke alle der er så meget til den form for "spring" imellem personerne. Men uanset hvad, så synes jeg at man skal give dem en chance. Også selvom man har set TV-serien. ;)

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)