En must-read krimi - "Husdyret" af Camilla Grebe

Bogen er venligst tilsendt af Lindhardt og Ringhof - Meningerne er mine egne.
For noget tid siden fik jeg tilsendt denne bog - "Husdyret" af Camilla Grebe - fra Lindhardt og Ringhof og det er første gang at jeg har fået lov til at læse og anmelde en krimi de har udgivet. Og hold da op hvor var jeg spændt på at læse denne. Jeg elsker jo krimier og jo flere mordmysterier jo bedre. Ja jeg ved det godt - nok ikke lige det I havde troet jeg var til. Jeg læser jo ret meget YA og Fantasy. Men krimier er helt klart nogle af mine absolutte favoritter at læse udover fantasy.

Vi starter historien med at høre om en ung kvinde der finder et lig i skoven. Denne kvinde vokser så op og får et job indenfor politiet - mere præcis som kriminalefterforsker. Og da sagen om den lille pige (liget) hun fandt i skoven som barn bliver genoptaget, vælger hun at tage tilbage og være efterforsker på den. Hun har nemlig ikke kunne slippe det og vil gerne have et svar.

Da et par af deres kollegaer forsvinder, og de finder endnu et lig på samme gerningssted som barnet mange år tidligere, begynder sagen at udvikle sig drastisk. Især da den ene kollega dukker op igen og bliver fundet af en ung dreng, men har mistet sin hukommelsen. Hvad skete der? Hvor er den sidste kollega? Hvorfor var de samme sted som den dræbte kvinde i skoven? Hvem er morderen? Er det en de kender? En fra lokalområdet? Og hvor er dagbogen der kan indeholde alle svarene på deres spørgsmål? Hvem sidder inde med den og ikke har kontaktet politiet? Kan de fange de skyldige inden der sker flere mord?

Puha siger jeg bare. Jeg var fanget lige fra start af og kunne næsten ikke slippe bogen fra mig. Selv når der gik flere dage imellem at jeg kunne finde tid til at læse, tænkte jeg på hvordan historien ville udvikle sig. Og slutningen? Den havde jeg ikke set komme. Måske lidt, men.. vi fik absolut ingen hints. Virkelig god krimi. Helt klart en jeg vil anbefale jer at læse. I skal dog lige være opmærksom på at man springer imellem to personer fra hvert kapitel. Eller tre sidst i bogen. Men det er nødvendigt for at få historien fra de rigtige vinkler. Og jeg synes på ingen måde at det virkede forvirrende, så selv folk der er let at distrahere burde kunne læse den.

Jeg håber lidt at der kommer en efterfølger, men hvis ikke så er det faktisk en rigtig god slutning på en virkelig interessant historie. Jeg kedede mig på intet tidspunkt. :D

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)