Fantastisk og uventet læseoplevelse - "Dagbog fra i morgen" af Cecelia Ahern

Det var blevet tid til at tage fat i nogle af Cecelia Aherns bøger igen, og jeg fik læst min bog nummer to af den forfatter til årets første Read-A-Thon her sidst i April måned. Jeg har tidligere læst ”P.S. I Love You” og også set filmen et utal af gange. Den elsker jeg, så jeg var spændt på at se om nogle af hendes andre bøger også ville falde i min smag. Derfor valgte jeg at læse ”Dagbog fra i morgen” denne gang og den har på ingen måde skuffet mig. Tværtimod.

Vi følger Tamara som er en forkælet rigmands datter på seksten år. Hun får alt hvad hun peger på og hun er ret … utaknemmelig. Da hendes far tager sit eget liv og efterlader hende og moderen i dyb gæld, begynder det så småt at gå op for hende hvor heldig hun faktisk har været. Og i den grad røvforkælet. Sammen med sin mor flytter de hjem til hendes onkel og tante, som bor i en lille landsby. En landsby der efter Tamaras mening er døden selv.

Hendes mor tager farens selvmord meget tungt og ender ret hurtigt med at lukke sig inde i sig selv af sorg. Det efterlader Tamara til sig selv. Hun begynder hurtigt at kede sig og savner hendes venner, storbyen og alt hvad den har at byde på. Det får hende dog til at undersøge sine nye omgivelser noget nærmere. For der må da være noget hun kan foretage sig imens de bor her.

Hun møder flere personer som hun ender med at få et mere eller mindre tæt venskab med og hun låner i en lokal bogbus en gammel læderindbundet bog med lås som fangede hendes interesse. Og da hun får låsen lirket op begynder det for alvor at blive mystisk. Uventet ting begynder at ske og det er nu op til hende om hun vil forandre sit liv totalt eller om hun vil lade det hele gå sin gang. Og vide at hun ved det hele en dag i forvejen.

Efterhånden begynder hun at få øjnene op for sin familiens hemmeligheder. Og dem er der mange af. Hemmeligheder der er altafgørende for hvordan hendes fremtid bliver. Hemmeligheder der ender med at afsløre ting fra hendes fortid som alle har holdt skjult for hende. Hvem er hendes familie? Er hendes forældre i det hele taget hendes forældre? Har hun et helt andet stamtræ end det hun troede? Og er hun i det hele taget sikker der hvor hun er? Hvem kan hun stole på? Hvad skete der dengang det hele startede? Og er det noget hun kan leve med når nu alt bliver afsløret?

Virkelig spændende historie! Totalt uventet og slet ikke hvad jeg troede jeg ville ende ud med at læse. Jeg havde regnet med en kærlighedsroman lige som ”P.S. I Love You”, men der blev jeg snydt. Den tog en drejning jeg slet ikke havde set og der var langt mere mystik over den. Og jeg ELSKER DET! Fantastisk bog! Hvis ikke I har læst den, så synes jeg at I skulle prøve. :) Jeg skal i hvert fald have læst nogle af de andre af hendes bøger jeg har stående. Og heldigvis for at jeg har det.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)