Når menneskets eksistens trues - "De Fejlfødte" af Linette Harpsøe

Reklame for DreamLitt og forfatter Linette Harpsøe - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg har efterhånden set flere bogbloggere skrive om serien "Exilium" der er skrevet af Linette Harpsøe, og de anmeldelser jeg hurtigt har skimtet igennem (Jeg læser sjældent dem alle da de afslører for meget) gjorde mig meget nysgerrig efter selv at læse den. For den er nemlig i en kategori jeg har en ret stor svaghed for. Jeg skrev derfor til Linette for at høre om der var mulighed for om jeg kunne få lov til at læse og anmelde den, og hun ville så sende mig den første bog så jeg kunne komme igang med den. Og det er så den jeg vil anmelde på bloggen i dag.

Ukendte skabninger har invaderet landet og Fry og hendes familie har isoleret dem selv i hjemmet. Naboerne er også fanget hos dem selv. Ingen tør gå udenfor. For disse skabninger dræber alt. Derfor har de nu været fanget i halvandet år og de er løbet tør for mad og drikke. De er ved at dø af sult. Deres eneste håb er nu at der kommer nogen og redder dem. Men den dag det sker er intet som de havde forestillet sig.

Fry, Timo og Anika befinder sig nu et fremmed sted og de er skilt fra hinanden. Deres "redningsmænd" er slet ikke som de havde håbet. Der er intet rart over dette sted. Og det begynder langsomt at gå op for Fry at hun slet ikke kan stole på dem hun befinder sig sammen med. Det der skulle have været deres redning viser sig hurtigt at være et endnu værre fængsel end det de kom fra. Her har de intet at skulle have sagt og deres skæbne er allerede blevet besluttet. Menneskehedens overlevelse afhænger af disse unge mennesker, men ingen fortæller dem hvorfor eller hvordan. Fry ved bare at der er noget galt. Noget er ikke som det burde være. Og Fry stiller sig ikke tilfreds med dette hemmelighedskræmmeri. Hun vil have sandheden at vide og hun vil have Timo og Anika tilbage.

Derfor stritter Fry imod uanset hvad hun bliver udsat for og hun bliver hurtigt hvirvlet ind i et stort net af løgne, konspirationer og magtliderlighed. Hemmeligheder dukker op til overfladen og Fry står nu overfor den sværeste beslutning i sit liv. Hvem kan hun stole på? Kan hun overleve sin kamp for at redde sig selv og sine venner? Og hvad sker der når disse skabninger fra overfladen pludselig går til angreb?

Første bog slutter meget brat og man sidder tilbage med en følelse af at sidde på nåle. Så mange spørgsmål! Så mange ting man gerne vil have afklaret! Argh! Det er næsten ikke til at holde ud! Men ved I hvad? Det er hvad der gør en bog god for mig. For hvis jeg når at leve mig så meget ind i historien, at jeg kan sidde tilbage med sådan en følelse og voldsomt trang til at kunne fortsætte med den næste bog i rækken, så har den ramt noget helt rigtigt hos mig. Og det har denne. Hold da op!

Jeg var næsten ret sikker på at denne serie ville falde i min smag, men den har alligevel overgået mine forventninger. Jeg elsker fantasy og jeg elsker især når det foregår ude i fremtiden eller noget der kunne minde om en invasion fra rummet. Dét er min store svaghed. Jeg elsker de magiske fantasy bøger med vampyrer, hekse, varulve osv, men når det har noget med... aliens eller andet der minder om det at gøre, så er jeg virkelig solgt. Og her er der tale om et væsen der har udviklet sig drastisk og som har overtaget Jorden og er ved at udrydde mennesket. Se dét kan få mig til at sluge en bog på ingen tid. Og denne slugte jeg seriøst på lidt over et døgn.

Desværre får jeg ikke mulighed for at læse videre i serien, og det gør mig faktisk ret trist. Måske hvis jeg finder dem super billigt ude i fremtiden, men.. tja.. Linette er som sagt lige udkommet med tredje og sidste bog igennem forlaget DreamLitt, og jeg er så misundelig på alle de andre boganmeldere der skal hygge sig med den. For jeg ville virkelig også gerne kunne forsvinde endnu mere væk i hendes univers sammen med Fry, Timo og Anika. Jeg kan ikke holde ud ikke at vide hvad der nu sker. Om de finder hinanden igen og om de finder en måde at vinde over disse slimede sataner.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)