#Blogtober: Halloween Q&A - 31 Spørgsmål og Svar

Åhhhh nej! Sidste dag i Oktober. Det gør næsten fysisk ondt på mig at skulle sige farvel til denne måned og at skulle vente et helt år på den igen. Men ved I hvad? Lad os da sige farvel for denne gang til denne skønne måned med et brag! I den forbindelse har jeg været henne og finde nogle Halloween-ish spørgsmål og sammensat en Q&A i dagens anledning. Nogle af dem er fra en engelsk tag jeg har oversat og så har jeg selv fundet på resten for at få nok spørgsmål til hele 31 punkter. Der er jo 31 dage i denne måned, så selvfølgelig skulle der være lige så mange spørgsmål. ;) Hvis I skulle finde på at besvare dem selv på jeres egen blog, så skal I være velkommen, og send gerne et link til det hvis det er. Jeg ville elske at læse med hos jer også.

Lad og sprede lidt Halloween stemning!

● 1. Fik du nået de Efterårs-inspirerede ting du gerne ville nå denne måned?
Når jeg kigger mine mål for Oktober-indlægget igennem så kan jeg konstatere at jeg ikke fik opfyldt alle mine mål. Men det er faktisk kun det ene af punkterne som ikke helt blev overholdt. Resten fik jeg fuldført. Så jeg er ret godt tilfreds. Og det har været en hyggelig måned til trods for at jeg også har haft utroligt travlt.

● 2. Har du nogensinde prøvet at lave en mikstur af en art?
Ja.. Da jeg var barn. *Hehe* Jeg gik altid og lavede små drikke af planter fra naturen - endda også "parfume". Det er faktisk lidt sjovt at tænke tilbage på. Især at jeg forsøgte at sælge disse "parfumer" til folk der gik forbi min lille bod. Men jeg ved at jeg ikke var alene om den slags. Sådan er børn vel egentlig bare? ;)

● 3. Er du overtroisk?
Det vil jeg ikke sige nej. Jeg tror ikke på de der "knust spejl"-forbandelser, eller "sort kat over vejen" osv.. Jeg er uheldig 24/7 og har altid været det, så jeg kan ikke se hvorfor jeg ikke skulle gå under en stige eller andre ting af den slags for at slippe for uheld. Og jeg tror heller ikke at det har noget at sige. Så nej.. Jeg er ikke overtroisk af den forstand.

● 4. Du er alene hjemme og begynder pludselig at høre fodtrin eller andre lyde. Hvad gør du?
Jeg lytter spændt efter. For hvad kan det være? Det mest skræmmende ville være hvis der var brudt en person ind i mit hjem. Hvis det bare var noget paranormalt så ville jeg bare lade det være og nyde den ekstra uhygge. For jeg elsker den slags. Jo det kan få pulsen op, men det er ikke noget der skræmmer livet af mig. Det gør en indbrudstyv derimod.

● 5. Har du før set skikkelser eller mørke ting bevæge sig ud af øjenkrogen?
Op til flere gange. Også direkte. Skikkelser og mørke blops har jeg set en del gange. Om det så har været en skygge eller synet der har spillet en et puds, så synes jeg alligevel det er spændende. De ting jeg har set direkte er mere uforklarlige. Og heldigvis har jeg oplevet det sammen med andre flere gange, så jeg fik bekræftet at det ikke bare var mig. De så det også. Og ingen af os kunne finde en forklaring på det.

● 6. Har du nemt ved at blive skræmt?
Både og. Hvis jeg er ekstra sensitiv så ja så skræmmes jeg ret hurtigt. For så sidder følelserne i forvejen helt uden på tøjet og pulsen bliver skudt i vejret med det samme. Og andre dage skal der mere til. Mange gange morer jeg mig faktisk mere over det.

● 7. Har du nogensinde brugt et Quija board?
Ikke et ægte et. Min farmor havde et, men jeg fik aldrig lov til at røre ved det. Jeg var meget lille dengang, så det er forståeligt nok. Men da jeg blev ældre var det mere de hjemmelavede af slagsen vi fjollede rundt med. Altså bogstaver på små lapper papir vi lagde i en ring osv. Men ikke et ægte et. Jeg har altid drømt om at eje et, men jeg har endnu ikke haft råd. Jeg har dog for en lille uges tid siden bestilt et print af et fint et, som skal op og hænge på væggen. Der følger også en planchette med, men jeg vil altså stadig have et rigtig Ouija board en dag.

● 8. Er du mest til splatter film eller trillere?
Jeg har faktisk aldrig rigtig været til splatter film. Jeg synes ikke rigtig der er nogen fortælling i dem og alt handler bare om blod og indvolde. Ikke specielt spændende for mig. Derfor er jeg mere til thrillere. Jeg skal have noget med en historie. Noget psykologisk der kan komme ind og røre helt på mine angst-knapper. Ja det er lidt fucked når nu jeg i forvejen lider af angst, men.. det er nu alligevel den slags jeg foretrækker når det kommer til Halloween film.

● 9. Tror du på det paranormale? (Spøgelser osv.)
Jeg har oplevet alt for meget til ikke at gøre det, så ja. Jeg tror på den slags. Jeg tror på energier og at ting og personer kan være hjemsøgte. Igen - jeg har oplevet for meget af den slags til ikke at tro på det. Og nej det skræmmer mig ikke. Jeg elsker det! Jeg ville ønske jeg kunne opleve meget mere af den slags. Det tænder virkelig noget indeni mig.

● 10. Hvad er det mest uhyggelige du har oplevet imens du var alene?
For det meste har jeg oplevet ting sammen med andre, men der har været nogle gange hvor jeg har været alene også. Den mest uhyggelige gang var faktisk en episode i min første lejlighed jeg boede i efter at være flyttet hjemmefra. Jeg havde boet der i noget tid, og jeg kunne begynde at mærke at der var noget omkring mig som blev kraftigere og kraftigere som tiden gik. Jeg følte jeg blev overvåget og at jeg ikke var alene. En dag sidder jeg så i sofaen og ser en film og kigger så hen mod døren ud til gangen. Der står en skikkelse i mørket. Han var ikke så tydelig, men jeg kunne se at det var en mand. En ældre mand. Og efterfølgende så jeg ham flere gange. Han stod gerne og kiggede på mig når jeg lå inde i sengen. Efter noget tid tager jeg mod til mig og går til udlejeren for at spørge om det er noget hun har lagt mærke til. Hun var en ældre dame der boede ovenpå min kælderlejlighed. Da jeg beskriver ham begynder hendes ansigtsudtryk at ændre sig og bliver bleg. Hun beder mig følge efter hende ind i stuen og rækker mig der et billede. Og der var manden. Som viser sig at være hendes afdøde mand. Han arbejdede i kælderen da han levede og det var ham der indrettede den til en lejlighed inden han døde. Dét var nok det mest uhyggelige jeg nogensinde har oplevet.

● 11. Har du købt nogle nye Halloween dekorationer i år?
Hmm... Nej.. Eller.. Har købt nogle små pyntegræskar, men derudover? Nej. Det er faktisk lidt skuffende. Men der har bare ikke været noget jeg ville købe. Udvalget har været utroligt skuffende.

● 12. Hvis du fik muligheden, ville du så kunne overnatte eller tilbringe natten i et hjemsøgt hus eller bygning?
Fuck ja! Det er en af mine største drømme at opleve. Jeg ville elske det! Men der findes bare ikke rigtig så mange steder herhjemme i lille Danmark hvor man kan gøre den slags. Og da slet ikke på Fyn. Jeg ved at det spøger på Egeskov, men det er ikke rigtig noget som man kan få lov til at komme ind og opleve. Det nærmeste vi kommer en masse hjemsøgte bygninger og hjem er Tyskland og England. Derudover er USA fyldt med den slags. Det har meget med undergrunden, historier og hændelser at gøre. Det er svært at forklare, men sådan noget som granit, limsten osv er et ret godt grundlag for den slags paranormale magnetfelter. Så hvis man virkelig skal opleve sådan noget, så skal man finde et sted med den slags og især hvis der er flere ting der falder sammen med det, som gør det et ekstra godt sted for den slags.

● 13. Tror du på Djævlen, Dæmoner, Vampyrer eller andre skabninger af den slags?
Nej det gør jeg ikke. Ja jeg tror på det paranormale, men jeg tror ikke på dette. Jeg ville ønske at der fandtes vampyrer, varulve osv, men sådan er det ikke. *Hehe* Ville det ikke være fedt dog?

● 14. Hvad vil du helst? Deltage i en Halloween fest eller gå ud og "Trick-or-Treating"?
Kan man ikke vælge begge dele? Aih okay.. Jeg ville nok vælge en Halloween fest. Hvis jeg skulle tage ud til "Trick-or-Treating" ville jeg nok ende med at gå og skræmme folk i stedet for at "tigge" efter slik. *Haha* Så det må blive Halloween festen jeg vælger.

● 15. Hvilken Halloween sang har du hørt mest denne måned, eller hvilken er din favorit?
Hmm.. Må faktisk indrømme at jeg ikke rigtig har hørt så meget musik denne måned. Så jeg har ikke rigtig nogen favorit. Eller.. Jeg har altid elsket tema-sangen til "Gremlins" og "The X-files", såå... måske dem? Jeg ved det ikke rigtig.

● 16. Har du nogensinde leget nogle af de uhyggelige lege? (Bloody Mary, Charlie/Charlie osv)
For at være ærlig? Nej.. Det har jeg ikke. Jeg ved faktisk ikke hvorfor. Måske fordi jeg et eller andet sted mener man skal gøre det i en lille gruppe da det ville være for kedeligt alene. :P

● 17. Har du en uhyggelig bog du kan anbefale eller en som er din favorit?
Jeg har læst så mange skønne uhyggelige bøger igennem årene, så det er utroligt svært at vælge. Men en forfatter som Stephen King er altid et godt eksempel. Så hans bøger? :) Ellers nogle uhyggelige krimier. Jeg har ikke rigtig læst så mange Halloween-ish bøger, så jeg har desværre ikke rigtig så mange at vælge imellem. Derfor lader jeg være.

● 18. Tror du på flere dimensioner eller parallelverdener?
Jeg ved det ikke helt. For jeg tror mere på at det hele sker i den samme dimension men at det bare ikke er for alles øjne at se det. Så både og måske?

● 19. Vil du helst skræmmes eller være den der skræmmer?
Jeg elsker at skræmme, men det er nu også skønt at være den der står for skud. Så der vil jeg igen sige begge dele, men jeg er mest til at være skræmmeren. :D

● 20. Du bliver sendt ind på en kirkegård om natten, hvad gør du?
Jeg tager imod turen med åbne arme. Jeg synes det er hyggeligt med den slags uhygge. Også selvom mørket kan få en til at skide i bukserne nogle gange. Men der er altså bare et eller andet magisk og skønt over en kirkegård om natten. Så jeg ville ikke have noget imod det. Jeg ville derimod elske det. Og hvis jeg kunne have en spiritbox eller lignende dimser med mig, ville jeg være lykkelig.

● 21. Skal dit græskar udhules eller skal det holdes intakt og i stedet dekoreres udenpå?
Jeg har altid været til den udhulede slags, men i år var det bare ikke at foretrække. De fandens bananfluer har været et mareridt fordi det har været så klamt varmt. Så i år skulle jeg nok have nøjes med at dekorere dem i stedet for at udhule det.

● 22. Hvis du kunne få ét ønske opfyldt i forbindelse med Oktober/Halloween, hvad skulle det så være?
Well.. Nu har jeg jo langt om længe fået lov til at opleve at rende rundt på en mark fyldt med græskar, så det ønske har jeg fået opfyldt. Så der er faktisk kun ét ønske tilbage - af de store altså. Og det er at de Danske butikker vil tage lære af de Amerikanske butikskæder. De har SÅ freaking meget fedt op til denne årstid. Og det er både når det kommer til slik, dekorationer, udklædninger og andre ting man kan lave sit eget Halloween- og Efterårs pynt med. Jeg er så skide hamrende misundelig på dem derover, og jeg græder næsten snot hver gang jeg ser en video hvor de viser hvad de forskellige butikker har. Åhhhhhh!!! Kom nu ind i kampen Danmark!!!

● 23. Hvordan vil du beskrive din Halloween-dekor-stil?
For en del år siden var det meget orange og klassisk Halloween-agtigt. Men det er gået over til at være mere... Nordisk? Det er i hvert fald blevet mere nedtonet og lyst/natur-farver. Så måske Nordisk Halloween-ish? Ved sku ikke om det er "A Thing", men det er det nu så.

● 24. Hvis du kunne have et Halloween-ish kæledyr, hvilket skulle det så være?
Well.. Nu har jeg jo en kat, og hvis han kunne være sort i Oktober måned, så ville jeg være rigtig glad. Men hvis jeg skal vælge noget andet, så ville en sød lille flagermus ikke være helt dårlig. Ja jeg ved godt at de ikke rigtig egner sig som kæledyr, men de er bare så søde!!!

● 25. Hvad foretrækker du at dit hjem dufter af i Efteråret?
Enten skal det være friske moskus- og trænote-agtige dufte eller også skal det være en krydret græskar-agtig duft. Jeg elsker de duftvokse jeg har fra Duftverket, så jeg har en masse at vælge imellem. Men det er nok den slags dufte jeg nyder mest på denne årstid.

● 26. Hvor gammel var du da du så din første uhyggelige film?
Jeg tror ikke at jeg har været ret gammel. Hvor gammel jeg var ved jeg ikke. Men jeg var ikke ret gammel. Jeg har elsket uhyggelige film fra en meget ung alder. :P

● 27. Hvis du blev fanget i en gyserfilm, hvilken en ville du så helst ende i?
Åhh! Gerne en film med hekse og magiske væsner. :D Masser af magi og uhygge. Hvilken det skulle være ved jeg ikke. Der er så mange fede film.

● 28. Hvad ville du ønske at der var mere af i Oktober?
Jeg synes godt at de forskellige TV-kanaler kunne gøre mere ud af det i denne måned. Gerne nogle uhyggelige film hver dag. Måske endda nogle skræmmende serier. Jeg har ikke set én eneste på TV denne måned. Det kan godt være at der har været nogen, men det er ikke noget jeg har lagt mærke til. Så derfor har jeg benyttet mig ekstra meget af Netflix. Så det synes jeg godt at de kunne gøre noget mere ud af.
Og så har jeg jo nævnt at butikkerne er nogle vatpikke når det kommer til dekorationer og andre Halloween- og Efterårs-inspireret ting. Føtex var faktisk okay sidste år mht. den slags, men i år var simpelthen til grin. Og det samme gælder alle de andre butikker. Fuck hvor har jeg været skuffet over udvalget i år. Det er en OMMER!
Sidst men ikke mindst, så synes jeg fandme også at byerne kunne gøre mere ud af det. Faaborg havde for en del år efterhånden dekoreret byen med halmballer, græskar osv og det var simpelthen så hyggeligt at gå rundt og se på det hele, men siden har der intet været. Jeg troede faktisk at det var noget de ville gøre mere ud af efterfølgende, men der blev jeg sku snydt. Igen. Danmark kunne virkelig godt lære noget af andre lande når det kommer til Efteråret og Halloween.

● 29. Hvad var din allerførste Halloween udklædning?
Det ved jeg faktisk ikke. Men jeg gætter på at det var en kat. Jeg kan i hvert fald huske at jeg har været klædt ud som en sort kat op til flere gange da jeg var barn.

● 30. Har du set en ny Halloween film eller -serie denne måned, som du kan anbefale?
Det har jeg ja. Der er jo kommet nogle nye serier på Netflix og ohhh my! "The Haunting of Hill House" var overraskende god og jeg fortryder på ingen måde alle de timer jeg har brugt på den serie. :D Det er dog en man skal se over ikke alt for lang tid, for den kræver at man husker små detaljer for at finde en sammenhæng i afsnittene. Men når man først er fanget af den og følger med så er den virkelig god.
Derudover så har jeg virkelig også nydt serien "Chilling Adventures of Sabrina". Jeg var jo stor fan af "Sabrina, The Teenage Witch" da jeg var mindre, og da jeg opdagede at de lavede en "fortsættelse" og mere voksen udgave af den serie, så var jeg solgt! Så den har jeg virkelig også nydt denne måned. Så jeg kan varmt anbefale jer at se begge hvis ikke I allerede har set dem.

● 31. Hvis du kunne vælge en hvilken som helst udklædning, hvad ville du så være udklædt som i dag i anledningen af Halloween?
Hvis jeg kunne vælge og ikke behøvede at holde mig til et klassisk look, så ville jeg påføre mig en witchy kjole med lange ærmer med vidde, flagermus vinger, heksehat, hugtænder, spidse øre og witchy sko. Ja jeg ved godt at det er totalt miks-match, men jeg tror det kunne være et totalt fedt look. *Hehe* En god blanding af alt det jeg elsker.

2 kommentarer:

  1. Jeg synes altså at du næste år skal lave en halloween dag, så kommer jeg forbi.. så kan du få lov til at lave et look på mig og så kan vi hygge.. bare det ikke bliver for uhyggligt.. ha ha.. :P Og jeg regner med du pynter op og det hele.. Ha Ha..

    SvarSlet
    Svar
    1. *Hahahahahah* Vi må se hvordan det ser ud næste år. Kunne i hvert fald være hyggeligt. :P

      Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)