Når du dør er livet endnu ikke ovre - "Everlife"-trilogien af Gena Showalter

Reklame for HarperCollins og forfatter Gena Showalter - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Så er det igen blevet tid til en boganmeldelse og denne gang er det "Everlife"-trilogien af Gena Showalter som HarperCollins har været så skønne at sende til mig. Jeg har længe været på udkig efter nogle "si-fi"-agtige bøger, og disse havde lidt af den kategori i sig, så dem måtte jeg bare læse. Jeg har en svaghed for si-fi, og jeg håber virkelig at jeg fremover får lov til at læse flere af den slags. Men nu skal I lige have en lille teaser af denne trilogi. ;)

Tenley ”Ten” Lockwood har tilbragt hele sit syttenårige liv i fangeskab. Låst bag lås og slå fordi hun ikke ville overtales af sine forældre til at vælge dén virkelighed de ønsker hun skal bo i den dag hun dør. For ja. Livet er ikke ovre når du dør. Vi skal vælge om du enten vil bo i Trojka eller Myriad. De to virkeligheder der findes når din sjæl forlader din menneskelige krop. Og fordi hun ikke vil tvinges til et valg, har hendes forældre besluttet at hun skal låses inde og straffes indtil hun adlyder. Og hun finder hurtigt ud af at ikke kun hendes forældre er ude efter at få hende til at tage et valg. Begge virkeligheder kæmper nemlig om at få hende i deres lejr. Men hvem kan hun stole på? Hvor hører hun hjemme?

Begge virkeligheder sender hver deres talsmand efter hende. Og de kæmper begge for hende hengivenhed. Men hvad sker der når hun skal vælge imellem dem? Ten får hurtigt følelser for dem begge, men den ene har dog alligevel ramt hendes nysgerrighed hårdere end den anden. Men er han det forkerte valg? Vil hun blive lykkelig i hans virkelighed? Vil hun blive lykkeligere i den anden og derved få ham som fjende? Hun har kun én chance og hun skal skynde sig. For skæbnen ønsker at hun skal ”afsted”. Nu!

For hendes død kommer hurtigere end hun ønsker det. Virkelighederne er i krig med hinanden og mange liv bliver tabt. Deriblandt Tens. Og hun er endt i sin valgte virkelighed. Men hvad med hendes forelskelse? Vil de kunne overleve dette valg? Og hvad skal der til for at skabe frem mellem virkelighederne? Fred så alle kan leve fredeligt side om side? Og hvor man kan elske den man ønsker? Ten må tage konsekvenserne af sit valg og nu må hun tage sine usædvanlige evner i brug. For måske er hun netop svaret på fred? Kan hun redde dem alle sammen?

Det bliver i hvert fald noget af en kamp. For krigen bliver værre og værre og den anden virkelighed ønsker hende død. For de har nemlig også en mistanke om at hun kan vippe deres overhoved af pinden. Og det ønsker de vel ikke? Vel? Men kan hun få sig selv til at kæmpe imod dem? Kæmpe imod den person hun elsker? Er der overhovedet noget der kan få ham til at gengælde hendes følelser?

Til hendes store overraskelse viser det sig faktisk at han gør netop det. Og ønsker at knytte bånd. Men er det muligt? Vil de kunne overleve det bånd? Og hvad sker der når virkelighederne finder ud af hvad de har gjort? Vil de begge nu være imod dem? Eller er der en chance for at få dem til at forstå? Få dem til at kæmpe for kærligheden og ikke bare for sejren? Og kan de redde alle de uskyldige der er døde i denne skrækkelige krig? Gøre en ende på mørket og de onde kræfter? Hvem har de i ryggen og hvem har de imod sig? Kan de forene virkelighederne? Hvad skal de betale for det? Hinanden? Deres venner og familie? Tiden er ved at løbe ud. De skal tage en beslutning nu. Det er den eneste måde de kan redde dem alle sammen på.

Jeg har forsøgt ikke at spoile for meget, men stadig give en lille forsmag på hvad serien omhandler. Og jeg må sige at jeg er ret imponeret. At det hele stort set foregår i "andetlivet" er så fed en detalje i serien. Og der er også en dejlig dosis fantasy over det så det passer perfekt ned i mit bog-hjerte. Selvom det er den klassiske "Det gode imod det onde"-serie, så synes jeg faktisk at det er dejligt med en lidt anden vinkel til det. En anden måde at tage fat på det emne på. Og så er der selvfølgelig en ordentlig dosis kærlighed, had, drama, intriger osv i serien også. Jeg er tilfreds. Meget tilfreds. Så tilfreds at jeg faktisk kunne finde på at læse den igen. Yup! Det sker ikke med mange bøger, men disse er helt sikkert i den pulje.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)