Eurovision 2019 - Semi Finale Favoritterne

Nu går der ikke så lang tid før første semi finale af Eurovision 2019 skydes igang og jeg har glædet mig. Alt for længe. *Hehe* Jeg ser altid frem til det Danske Melodi Grandprix og Eurovision hvert år, da det er gået hen og blevet en fast tradition for mig at se. Har det faktisk altid været - tidligere så jeg det nemlig sammen med min søster og de gamle da jeg boede hjemme - men nu hvor jeg bor for mig selv så er det blevet vigtigt for mig at "holde ved lige". Og jeg hygger mig med det hvert år.
Første semi finale ligger d. 14 Maj, anden semi finale er d. 16 Maj
og så ligger den store finale om Lørdagen d. 18 Maj.
Jeg har ikke altid "smuglyttet" til deltager-sangene, men her inden for de sidste par år, er det nu også blevet en del af optakten til finalerne for mig. Jeg har nemlig brug for at danne mig et ordentligt indtryk af sangene før jeg kan finde mine favoritter og min eventuelle vinder.

Men i år har jeg gjort det lidt anderledes. Jeg har nemlig ikke hørt dem fra Eurovisions deltager-liste på deres site - og derfor heller ikke kunne vide hvilket land sangene kom fra - men derimod hørt dem på Spotify. På den måde har jeg kun kunne se sangens navn og hvem der står bag den. Det vil altså sige at landet var "ligegyldigt" for mit valg og i stedet var det sangen der skulle tiltrække mig.

Jeg har nu gået og lyttet til hele playlisten i en del uger, og der er begyndt at være sange jeg synes bedre om end andre. I starten troede jeg slet ikke at jeg ville synes om nogle af dem, men det har ændret sig lidt. Nu går jeg endda og synger med på mange af dem og sætter dem på repeat. :D

Jeg har som sagt haft god tid til at danne mig et indtryk af sangene og jeg er nu klar til at komme med en top3-liste for begge semi finaler, som jeg vil give jer her. Der er ikke nogen rækkefølge dog, men det er mine tre favoritter fra begge semi finaler.
Semi Finale 1

● Tamta med sangen "Replay" (Cypern) - Det er en sang med lidt rytme i, og det kan jeg jo godt lide. Og så er omkvædet altså "catchy". Dette kunne sagtens være en sang der var på min playliste på Spotify. Den ville også være en god Sommer-sang. (Hør den her).

● Victor Crone med sangen "Storm" (Estland) - Hans stemme er simpelthen bare smør i mine ører. Den der hæse måde at synge på er altså bare lidt lækker. Sådan lidt country-agtig. Det synes jeg dog ikke at sangen er så meget over i, men den er nu ret god alligevel. Og så er der både stille toner og party-toner i denne sang. Det gør den til en ganske god kandidat i mit musik-hjerte. (Hør den her).

● Kate Miller-Heidke med sangen "Zero Gravity" (Australien) - Jeg ved godt at der er mange der er utilfredse med at Australien er med, men come on! De vil jo aldrig komme til at vinde. Så lad dem dog. Og jeg synes faktisk at det nummer de har med i år er ret godt. Jeg har i hvert fald en svaghed for sangen. Nok mest fordi den minder mig om den sang operasanger-alienen i "Det Femte Element" synger på krydstogtsfartøjet "Fhloston Paradise". Ohhhh my jeg elsker den scene i filmen. :) Så ja det er nok derfor at jeg synes så godt om dette nummer. (Hør den her).

Semi Finale 2

● KEiiNO med sangen "Spirit in the Sky" (Norge) - Denne sang faldt jeg ret hurtigt for. Det er også en af dem der er lidt gang i og som bare er super "catchy". Og så elsker jeg virkelig omkvædet med Nordisk folkemusik og joik (den traditionelle form for sang fra det Samiske folk). Det lyder skide godt, og jeg håber virkelig at denne kommer til at klare sig godt NÅR den kommer i finalen. Hvis ikke den gør det, så er der sku noget galt. :P (Hør den her).

● Sarah McTernan med sangen "22" (Irland) - Irland har virkelig skuffet mig de sidste mange år. Jeg har slet ikke kunne fordrage deres sange, men i år har de virkelig overrasket mig med den de har valgt skulle videre. Den er dejligt anderledes og så er hendes stemme altså bare skøn! Åhhh den giver mig "Chill Summer Vibes" og det elsker jeg virkelig! Jeg er fan! Sådan Irland! Finally! I LOVE YOU! Please lad den nu komme videre til finalen. Ellers græder jeg sku snot. *Haha* (Hør den her).

● Luca Hänni med sangen "She Got Me" (Schweiz) - Denne går jeg altid og nynner længe efter at jeg har hørt den. Rytmen er rigtig god og så elsker jeg at der er lidt Sydenlandsk over den på en eller anden måde i omkvædet. Og omkvædet er tilmed super klæbende. *Haha* Altså den sidder bare på hjernen og man kan synge med ret hurtigt. (Hør den her).
Er der så nogle sange fra de sikre finale-pladser jeg synes om spørger I nok? For at være ærlig? Nej. Jeg synes faktisk slet ikke om dem. Og hvad med vores egen sang? Well.. Havde jeg lavet en top 4, så var den kommet med, men den nåede lige præcis ikke at komme på listen hos mig. Det var ikke min egen vinder til det Danske Melodi Grandprix, såå.. derfor står den ikke højere på min liste.

Men det var altså mine favoritter fra de to semi finaler og nu er jeg bare super spændt på at se om de når videre til finalen. Krydser alt hvad jeg har, og så må jeg til den tid finde ud af hvilken en af dem jeg ønsker skal vinde. :) Under alle omstændigheder så skal jeg hygge mig og jeg live-tweeter selvfølgelig altid på Twitter. :) Så der kan I altid følge med der.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)