DIY - Nye Drømmefangere er blevet kreeret

I starten af året besluttede jeg mig for at lave min gamle hjemmelavede drømmefanger om. Det var egentlig meningen at jeg ville gemme den, men.. Jeg vidste at jeg kunne gøre det bedre denne gang, så jeg tog skridtet og "skilte den ad". Og så gik jeg ellers igang med at lave den om. Og halvvejs igennem besluttede jeg mig for, at den skulle være en del af en mindre samling af drømmefangere der skulle hænge i mine stuevinduer. Med en masse prismer så solen rigtig kunne få lov til at lege i dem og sprede små regnbuer rundt i stuen. Og selvfølgelig skulle drømmefangerne være forskellige.

Jeg havde en lille drømmefanger liggende i forvejen som jeg ændrede en smule på og så skulle jeg ellers igang med at lave de andre fra bunden. Den store I ser på billedet er den gamle som jeg valgte at lave om. Den mellemstore er en helt ny. Den lille har et fuldt mønster i midten, den mellemstore en halvmåne og den store er "halvt færdig" - altså med et hul i midten. Den lille har jeg tilføjet lidt blomster og lidt prismer, og det blev jeg faktisk så glad for, at jeg besluttede mig for at de andre også skulle være i den stil. Så jeg bestilte lidt flere prismer hjem, sammen med noget bånd med blade på og lidt små glasflasker, som jeg tænkte også kunne være fine på. De har fået et lidt "fairy"-agtigt look og det synes jeg faktisk ret godt om.

Det har taget mig en hel del måneder at lave dem færdige, men det skyldes udelukkende at jeg har måtte vente længe på de materialer jeg bestilte på eBay. Derfor er det også først nu at jeg afslører det færdige resultat. Men jeg synes de har været tiden værd. Også selvom det har været svært at skulle vente så længe imellem de små detaljer jeg har lavet på dem. Men nu er de altså færdige og de hænger så fint i vinduerne og glimter i solen.

Men imens jeg har ventet på at kunne lave mine egne færdige, så har jeg faktisk også fået arbejdet på nogle andre. Min mor ville gerne have en til deres soveværelse og min niece skulle selvfølgelig også have en til når hendes værelse skal laves. Min mors gik ikke helt som forventet, men jeg fik reddet den ret godt og hun blev ret glad for den. Vi har snakket om at der måske på længere sigt skal noget mere på, men indtil videre er den simpel og i lidt lilla nuancer.

Min nieces skulle holdes i lyserøde farver og være virkelig piget. Den besluttede jeg mig faktisk for at tage billeder af løbende, så jeg kunne vise jer hvordan jeg har gjort, og det vil jeg nu guide jer hurtigt igennem. Så here you go...

For at lave en drømmefanger skal man først have fundet en ring som man vil lave den på. Jeg synes selv de er umulige at finde, men en gang imellem kan man være heldig at finde dem i fx. Søstrene Grene eller på eBay. Kan man finde nogen med en smule tykkelse på, så ville det være helt perfekt, men jeg har kun kunne finde de tynde. Det betyder også at de skal gøres lidt tykkere. Derfor bruger jeg gerne noget jutegarn som jeg snor om ringen af to omgange. Derefter skal det yderste lag på. Der kan man bruge enten silkebånd, garn, stofstrimler eller noget lignende. I den ønsket farve selvfølgelig. Til min nieces har jeg brugt noget stofgarn i en meget lys babylyserød. Den giver et skønt blødt look og så har den næste snor man skal bruge lidt at gribe fat i også, så den ikke glider for meget rundt på ringen når man arbejder med den. Bind en knude når du når hele vejen rundt og klip resten af.

Og så er det blevet tid til det næste skridt - som måske også er det som driller mange. Det kan nemt gå galt og det er dybt frustrerende når snoren knækker eller hvis man løber tør. Men så må man bare prøve et par gange. Det skal nok lykkedes til sidst.

Men hvordan gør man så? Tja det er faktisk lidt svært at forklare, men jeg har fundet et billede som viser det ret godt. Hvis man er mere til en live guide, så er denne Youtuber fantastisk. Hendes drømmefangere er også ret magiske og hun er intet mindre end en "Dreamcatcher Queen"!

Som I kan se, så stoppede jeg halvvejs, da jeg gerne ville have et hul i midten. Jeg havde nemlig fundet nogle træ-dekorationer, som jeg gerne ville bruge til denne drømmefanger, og jeg tænkte at én af dem skulle være i midten. Og så begynder det sjove. Nemlig at tilføje perler, prismer osv. Her er der næsten ingen grænser for hvad man kan tilføje. Det er alt efter hvilken stil man går efter. Jeg syer dem gerne på med en sytråd, men man kan også tilføje dem løbende som man arbejder med tråden indenfor ringen. Men ved at sy dem på til sidst, så får man dem præcis hvor man ønsker dem. Det kan godt være lidt uoverskueligt og usikkert hvis man gør det i selve tråd-processen. Men det er bare at prøve sig frem med forskellige teknikker.

Jeg valgte som sagt også at tilføje nogle blomster til denne drømmefanger og de er selvfølgelig også blevet syet på. Man kan tilføje bånd med blade, som jeg har gjort på mine egne, og man kan endda finde forskellige blad- og blomster ranker og bruge dem. Igen - det er bare med at prøve sig frem.

Der er også uendeligt af muligheder når det kommer til pynten under drømmefangeren. Man kan bruge tråde, bånd og garn. Fjer, perler og prismer. Igen, det er bare med at være kreativ. Min nieces blev med perler og fjer - samt de træ-dekorationer jeg havde fundet - og jeg synes selv at det er blevet ret godt.

Jeg synes selv der er stor forskel fra min første drømmefanger, som jeg lavede tilbage i 2014, til dem jeg har lavet i år. Og hvis jeg selv skal sige det, så er de også blevet en hel del bedre. Jeg er i hvert fald super tilfreds med dem jeg selv har hængende, og det er ikke sidste gang, at jeg tester lidt forskellige teknikker af. Jeg overvejer faktisk at lave en mørk drømmefanger med en lidt skov-agtigt look. Noget sort silkebånd, grøn tråd, lidt prismer og måske endda noget efeu-ranke eller noget i den stil. Det kunne se så fedt ud. :D Men denne gang tror jeg, at jeg venter til at jeg har alle materialerne hjemme. *Hehe* Det er ren tortur at skulle vente flere uger eller endda måneder imellem hver lille detalje jeg får lavet. Så det bliver nok planen for næste drømmefanger-projekt.

Skal I selv prøve at lave nogle drømmefangere? ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)