Anmeldelse af "Sjæleoffer" i serien "Gudernes Krig" af Henriette Hesselholdt

Reklame for forlaget Tellerup og forfatter Henriette Hesselholdt - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Det er ikke så længe siden at jeg læste og anmeldelte de to første bøger i serien "Gudernes Krig" af Henriette Hesselholdt og i dag er jeg nu klar med en anmeldelse af den tredje bog, "Sjæleoffer", i serien, som Henriette var så sød at sende min vej omkring udgivelsesdatoen. Jeg har været meget spændt på at få næstet kapitel med da jeg blev ret glad for universet og historien i sig selv i de to første bøger, så den skulle læses inden der gik alt for lang tid.

Og nu er jeg som sagt klar med anmeldelsen af "Sjæleoffer". Here you go. ;)

Krigen raser stadig og gruppen vi fulgte er blevet spredt i hele landet. Katalena har forrådt sin hustru og gudinde. På den værst tænkelig måde. Men hun håber alligevel at hun vil blive tilgivet og budt velkommen tilbage hvis hun kommer med det som gudinden ønsker mest. En mulighed for at vende tilbage til menneskenes verden. Men det skal denne gang være en stærk avatar. Men hvor skal Katalena finde sådan en? Ville hun selv kunne bruges?

Sorkan er på flugt fra sig selv, sit nye "jeg" og hans nye ejer, Vashi. Prisen han måtte betale for at slippe væk fra den foregående endte med at blive for dyr, men det er for sent at gøre noget ved det. Hun vil altid kunne finde og styre ham. Uanset hvor han gemmer sig. Men det forhindrer ham ikke i at gøre et forsøg på at lukke hende ude. Vil det dog vise sig at være en kamp han ikke kan vinde? Er han tvunget til at tilslutte sig fjenden og være med til at slagte en masse uskyldige mennesker?

Paleon fandt endelig den person han var taget afsted for at finde. Hans store kærlighed. Jarsala. Hun var i sikkerhed. Og nu kan han endelig være lykkelig. Men lykken er kort. Lejeren de befinder sig i bliver angrebet og de er alle tvunget til at finde sikkerhed et andet sted. Medmindre de vil tage vreden med sig og kæmpe mod fjenden for at få dem stoppet. Men de skal have en plan. En plan der sikre dem en sejr. Dog bliver Paleon tvunget til at tage et valg der bliver skæbnesvanger for hans liv. Skal han adlyde hans gudinde eller skal han blive hos hans elskede? Vil han miste hende hvis man forsøger at tilfredsstille Haia? Og vil han kunne se sig selv i øjnene efter at have fuldført den opgave hun sender ham afsted på?

Derell står midt i krigens midtpunkt og han er fast besluttet på at gøre en ende på den største fjende af dem alle. Cairon. Krigsguden har fået samlet sig en enorm hær af både soldater og levende døde takket være hans allierede der mestrer magi. Han er meget tæt på at vinde. Men Derell vil give sit liv for at få ham stoppet. Han har styrken og en plan. Men vil de være nok til at gå imod denne massive hær? Og kan Derell komme tæt nok på Cairon til at kunne gøre et forsøg?

Vermilla er fast besluttet på at hun vil vise sit værd i den krig der må og skal vindes. Men hvordan? Hun har ikke længere en gudinde at hengive sig til og få styrke af. Men hun kan kæmpe side om side med sine allierede. Og hun vil gøre alt for at hjælpe. Selv hengive sig 100% til en ny gud. Noget hun ellers aldrig har været villig til tidligere. En hun kender ret godt. En hun har kæmpet sammen med før. En gud der kan betyde den endelige død for en anden gud. Og hun kan bruge hans magi og hans styrke. Men det kræver at hun får flere med på idéen. Se'thel er ikke død. Han går rundt iblandt dem. Og han har brug for tilbedere for at vinde over deres fjende. Men vil det lykkedes hende?

Hold da nu op hvor har det været spændende. Og hjerteskærende. For der sker en masse i denne bog. Både gode men så sandelig også dårlige ting. Ting som jeg håber at vi får "rettet op på" i den næste bog. Og så er jeg ufatteligt spændt på at se om det skal lykkedes guderne at udføre deres planer. Og vil gruppen vi har fulgt siden først bog finde sammen igen og kæmpe sammen? Altså dem der er tilbage? SPOILER! Ja.. vi mister desværre nogle af vores "helte" hist og her i kampenes hede. Eller vil de gå hvert til sit for good? Av av av mit skrøbelige hjerte kan virkelig mærke sorgen og spændingen. *Hehe* Det bliver svært at vente på at få de endelige svar.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)