#BlogXMas: Julehygge og Gingerbread House pyntning hos familien

Tjuhej hvor det går! Tiden fiser afsted og jeg kan slet ikke følge med. :P Men jeg får da julehygget en gang imellem. Og jeg har især julehygget med familien. I sidste weekend stod den på lækker julemad hos de gamle hvor vi hyggede med min søster (plus kæreste og min skønne lille niece) og min onkel og hans kæreste valgte også at hygge med. Og nu hvor vi var samlet så valgte vi at spille pakkeleg den aften også. Jeg havde fandens svært ved at slå den satans 6'er men jeg hyggede mig nu alligevel. Altid dejligt med en hyggeaften som den.

Julehygge hos de gamle stod den igen på i Torsdags. Der skulle nemlig julebages. En fast tradition min far og jeg efterhånden har taget til os. Det blev dog ikke til det helt store i år, men lidt blev der bagt. Derudover fik jeg lavet mig nogle tørrede appelsin skiver til min julepynt og så fik jeg også prøvet at pynte et peberkagehus for første gang i mit liv. Sådan for real.

Jeg har i mange år efterhånden gerne ville prøve det, og i år fik mine forældre og jeg endelig købt os hver et peberkage hus i IKEA en gang for nogle måneder siden. Vi fik bare aldrig sat det sammen og pyntet før Jul. Men nu hvor jeg alligevel var ude hos dem og vi var igang med bagningen, så kunne jeg jo lige prøve kræfter med deres hus. Og det gik overraskende godt - lige indtil vi besluttede os for at der skulle lidt glitter på. Min far og jeg gik ud i deres baggård (uden at tænde lyset) og fik det sprayet med lidt hårlak og så skulle jeg drysse lidt glitter på. For det første stod jeg i vindretnigen så jeg endte med at få al glitteret ud over mig og i andet forsøg holdt jeg ikke øje med bøtten og hvornår det ville komme ud og BAM! Glitter bombe! Så min plan om et fint tyndt lag af glitterdrys over det hele mislykkedes big time! :D For fanden hvor er det bare typisk mig og mit uheld. Sådan et fjols. Så det blev ikke så vellykket med glitteret.

Men ser man bort fra det, så er det sku da et ret fint peberkage hus, right? *Hehe* Og vores bagværk var heldigvis også virkelig vellykket. Det smager i hvert fald helt fantastisk alt sammen. Og jeg har fået lidt med hjem til mig selv også som jeg snacker lidt på i denne weekend. Mums!

Mine tørrede appelsin skiver er også blevet spredt lidt herhjemme. Jeg har pyntet et af mine små grantræer med dem - som I kan se her på billedet - og så har et andet grantræ i køkkenet fået lidt skiver og resten er placeret i en kurv jeg har hængende ved vinduet i køkkenet også. Det er så oplagt at pynte med dem i køkkenet, så der er ekstra mange derude. Endda også en guirlande med både appelsin og lime skiver. Det er de første mine forældre lavede og brændte lidt af, men jeg ville gerne tage dem med hjem og bruge dem da jeg synes de var fine selvom de var blevet lidt mørke. Det giver altså også lidt charme og personlighed. Og de er så fine i en simpel guirlande til vinduet. Så min julepynt er altså blevet opgraderet en smule. Især i køkkenet hvor der også er blevet hængt lidt grantræ-ornamenter i bunden af overskabene. Det er sku blevet ret hyggeligt derude. :P

Inden jeg smutter. I får sku lige et par billeder af guirlanden. ;)


Interesseret i at læse flere Jule-indlæg?
Find tidligere Jule-kalender Indlæg her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)