En tragisk dag for min elskede by Faaborg - Hærget af to massive brande

Dagen startede ud i nat med et meget voldsomt tordenvejr ind over byen. Blitz og blink ville ingen ende tage og kæmpe brag rullede ind over byen. Og desværre endte et af de lyn med at slå ned i skorstenen på en af vores bevaringsværdige og historiske bygninger nede i midtbyen omkring kl 03:30. Omsluttet af vores elskede byport og en af byens bedste bagere. Desværre gik det meget stærkt og bygningen blev antændt. Beboerne måtte flygte ud af deres lejligheder og efterlade alt til flammerne. Selv husdyr. (Mirakuløst overlevede en kat 7 timer i de brændende bygninger) Og branden spredte sig hurtigt til nabobygningerne. Det gør så ondt at vide at folk har mistet alt og nu er de smukke bygninger brændt ned. Heldigvis har de forskellige lokale butikker, bageren (som ligger lige ved siden af ulykkestedet), genbrugsbutikker og private nu trådt til og tilbyder alle de uheldige hjælp. Dét varmer sku om hjertet at se så mange mennesker træde til når ulykken er ude. Det kan man altså godt være stolt af i lille Faaborg.

Se eventuelt en live video dernede fra tidligt i morges her:


Men som om det ikke var nok for min stakkels by. Så hørte vi her til aften også en masse udrykning omkring kl 20:45. Vi kunne ikke se hvor de kørte hen men pludselig kunne vi høre en masse tagsten knalde og springe i luften og så kom den sorteste sorte røg. Vi vidste med det samme at det måtte være nede ved havnen et sted. Og ganske rigtigt. Nu stod værftet også i brand. Som om det inde i midtbyen få 100 meter væk ikke var nok.
"Branden startede i den østlige del af værftet, der huser firmaet Newline, der producerer rensningsanlæg." - Citat fra fyens.dk
Røgen var tyk og voldsom og der begyndte at lugte lidt krads i luften så vinduerne blev hurtigt lukket da vi kom hjem igen. Og nu hvor jeg er hjemme i min egen lejlighed igen har jeg også fået lukket for alt. Jeg skal ikke risikere noget. Det er simpelthen så trist at vi skal opleve to så store og voldsomme brande i min elskede by på én dag.

Se eventuelt også en live video dernede fra her til aften her:


Jeg sender en masse varme tanker til alle fra Vestergade og alle pårørte, til folk fra Faaborg Værft og ikke mindst til vores lokale og resten af det Fynske brandvæsen som har mødt op begge gange i dag og hjulpet til med slukningen. I har godt nok været på overarbejde i dag og især mine familiemedlemmere der stadig er brændmænd. (Min far stoppede her i Januar så han har ikke været kaldt ud til disse tragedier.) Nu må det godt stoppe. Ikke flere store brande tak. Vi har lidt nok nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)