#Blogtober: DIY - Spooky Peephole

Så er det blevet tid til Efterårets første DIY. I år vil jeg gerne udvidde min samling af dekorationer til hjemmet og det skal være ting jeg kan have oppe hele året hvis jeg ønsker det. Så det skal helst passe ind i min stil. Og i dag har jeg en "Dørspion"-DIY klar til jer. Jeg har nogle virkelig kedelige døre her i lejligheden, og jeg ønsker ofte at gøre et eller andet for at gøre dem mere interessante. Og det gælder især min dør ind til selve lejligheden. Jeg er så heldig at have en dørspion og det var faktisk den der gav mig idéen til dagens DIY. Som i TV-serien "Venner" så ville jeg gerne gøre den lidt mere spændende. I serien har de en gul billedramme omkring dørspionen og sådan en "ramme" ville jeg også gerne have. Dog mere i min stil.

Men jeg kunne ikke finde nogen billedramme nogle steder. Jeg efterlyste nogen på nettet flere steder, men ingen hjælp blev tilbudt. Så jeg måtte finde en anden måde at lave en på. Jeg prøvede først at lave en i cernit, men det var noget værre rod og det blev virkelig ikke særligt godt. Og så måtte jeg virkelig vride min hjerne for at finde en løsning. Og det endte altså med at jeg fandt mit ekstra tykke karton frem og lavede en ramme af det.

Til at starte med skitsede jeg rammen op på et alm. stykke papir. Det skar jeg så ud og brugte som skabelon på mit karton. Jeg ville gerne have at rammen ligner lidt dem jeg har hængende i stuen og i mit soveværelse - altså en ramme med et "snørklet" design - så det brugte jeg en del tid på. Og da jeg var tilfreds så gik det egentlige arbejde rigtigt igang.

Jeg fik givet min ramme en omgang sort maling og så besluttede jeg mig for at tilføje en ekstra lille ting til dørspionen. Den skulle da selvfølgelig have et øje! Et "monster" øje. Så jeg fik målt "rammen" på dørspionen og selve "kighullet" og så skar jeg en ring ud af selv samme karton som jeg lavede min ramme i. Jeg malede et hurtigt øje-design og så kunne det blive klistret forsigtigt på selve dørspionen med lidt dobbeltklæbende tape så det nemt kan blive fjernet igen. Og så var det blevet tid til at give rammen lidt highlights så den kunne blive mere "3D"-agtig.

Jeg brugte to toner af en grå til at lave mine highlights. Det er ikke blevet perfekt, men det har alligevel givet lidt dybde i rammen som jeg ønskede. Jeg ville dog ønske at mine døre ikke var grimme rødbrune, men det kan jeg desværre ikke ændre på så længe jeg bor til leje. Så I må lige bære over med den knapt så pæne farve på døren. Men nu var min ramme og mit øje altså færdig og klar til at blive hængt op.

Så nu har jeg fået mig min egen version af "Venner"-dørspionrammen på min dør. ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)