#Blogtober: DIY - Witchy Apothecary Sign

De Efterårs-/Halloween-tossede mennesker mange steder i verden drukner i fede dekorationer, nips og skilte når de forskellige årstider og helligdage nærmer sig, men her i lille Danmark er der totalt tørlagt for alle de fede ting. Og det er pænt frustrerende. Der er især et par skilte som jeg har set flere fra Amerika købe og jeg skriger i frustration over at jeg ikke kan få fingrene i dem. Sidste år var jeg lige så frustreret så jeg besluttede mig for at lave nogle skilte ud af nogle papkasser jeg havde stående, og den idé brugte jeg så igen til denne DIY.

Det ville selvfølgelig have været så meget federe hvis jeg havde adgang til noget træ og eventuelt en der kunne skære det ud til skilte for mig, men sådan er det desværre ikke. Så jeg må bruge hvad jeg har - papkasser. :D Og heldigvis havde jeg en stor en stående som jeg kunne bruge til dette projekt. Det er nemlig det største skilt jeg har lavet til dags dato.

Til denne DIY har jeg brugt pap, folie med træ-look, noget tyndt pap-karton, sort akryl maling, papir, skriveredskaber, saks, skalpel, lim og vashi tape og dobbeltklæbende tape. Ting som er forholdsvis nemme at få fingrene i hvis ikke man allerede ligger inde med det.

Det første jeg gjorde var at brainstorme til selve looket af skiltet. Hvad ville jeg have af tekst og eventuelt figurer - og selvfølgelig formen for skiltet. Da jeg fik skitset tingene op skulle jeg have dem skåret ud i det tynde pap-karton (Jeg ved ikke hvad det hedder, men det er noget meget tykt pap/papir som jeg havde liggende fra Søstrene Grene) og lave skitser om til skabeloner.

Da jeg havde de dele klar kunne jeg udtænke formen på skiltet. Jeg fik det sat op som jeg ønskede det og skitsede så et skilt ud på det store stykke papkasse jeg havde gemt. Når jeg havde fået det skåret ud klæbede jeg den rest folie på jeg havde tilbage i mit lager og så var selve skiltet klar til tekst og dekorationer.

Nu var det blevet tid til male-arbejdet. Jeg fik markeret hvor teksterne skulle være og det skulle selvfølgelig fyldes ud med en sort akryl maling. Det tager tid, men det er så meget tiden værd. Jo det ville være så meget nemmere hvis man kunne lave det i noget tryk eller med noget overføringsfolie, men igen - den mulighed har jeg bare ikke. Så for mig er det frem med penslerne og malingen. Og det gør mig egentlig heller ikke noget. På denne måde kan jeg lave noget 100% unikt.

Imens teksten tørrede gav jeg mine udskårne figurer en gang maling også. Det pap-materiale jeg havde skåret dem ud i var godt nok sort på overfladen, men de blottede sider var hvide, så de skulle males og derfor fik det hele en tur. Og så kunne de blive klistret på skiltet når de var helt tørre.

Og så skulle de sidste detaljer bare males på. Lidt ekstra tekst og selvfølgelig en sort kant hele vejen rundt om skiltet. Jeg havde godt nok overvejet at tilføje lidt halvmåner og måske nogle lavendel-detaljer, men jeg ved endnu ikke helt om det kommer på. Jeg kan faktisk godt lide det enkle look, men nu må vi se. Det kan være at jeg tilføjer noget senere, men lige nu ser skiltet sådan her ud og hænger nu fint ude i mit køkken. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)