Anmeldelse af "The Desolations of Devil's Acre" af Ransom Riggs

I en del år har jeg savlet over "Miss Peregrine's Peculiar Children"-serien og endelig i Januar 2018 modtog jeg de første tre som jeg endte med at købe igennem CDON. Efterfølgende har jeg købt de sidste tre bøger og i år fik jeg så "The Desolations of Devil's Acre" hjem. Det er den sjette og sidste bog i serien. Det er vemodigt at serien nu er slut, men jeg tænker også at den ikke rigtig kunne strækkes længere. Så det er det perfekte tidspunkt at ende det hele på.

Men før jeg kommer med min endelige dom, så kunne I eventuelt her læse den første anmeldelse af de tre første bøger eller den anden anmeldelse af bog fire og fem inden I læser videre. Især hvis I ikke kender til historien i forvejen. Og nu til den afsluttende anmeldelse.

Jacob og Noor burde være døde. De burde være fanget i den tidsløkke de blev fanget i. Men af en eller anden grund er de endt tilbag i Jacobs bedstefars hus. Og de er ikke alene. En fjende overrasker dem. Og i kølvandet på han kommer hans gejst. Jacob og Noor må flygte ned i Abes bunker under huset. Men der kan de heller ikke blive. De skal væk. Væk så de kan advare alle de andre peculiars. Deres værste fjende Caul er tilbage og han er stærk.

Da de når frem til den nærmeste tidsløkke bliver de overrasket af to af deres venner. Men de er selv kommet i problemer. Med ordensmagten fra byen. Men de bliver altså nødt til at skynde sig tilbage til Miss Peregrine og de andre. Så de må gøre alt for at slippe af med politiet. Og det skal gå stærkt.

Deres dårlige nyheder er ikke den store overraskelse for Miss Peregrine, men mere en bekræftigelse. Hun kender nemlig sin bror ret godt. De skal nu forberede sig på krig. For den er på vej. Og alle i Devil's Acre skal have besked. Men kan de nå det? Hvad nu hvis Caul allerede er ankommet?

Kaos er overalt. Hvem er ven og hvem er fjende? De bliver nødt til at finde en måde at forsvare sig på, og de bliver nødt til at finde de peculiars som de har brug for at have på deres side. Noor er én af dem. Profetien har talt. De skal samle alle syv. Men vil det lykkedes dem? For fjenden er i hælene på dem og kender til deres plan. Og det går hurtigt op for Jacob at hans magt over gejsterne ikke længere virker. Cauls kreationer har udviklet sig. Ikke nok med at alle nu kan se dem, men de er også blevet meget stærkere og deres sprog har også ændret sig. Jacob føler sig utilstrækkelig i denne nye krig. Ubrugelig og svag. Så hvad gør han nu?

De får hjælp fra uventet side og Jacob bliver guidet igennem sine evner. De skal udvikles så han igen kan få magten over gejsterne. Men samtidig med skal de overleve den farefulde rejse de skal ud på. Og det bliver på et hængende hår at de når frem, men de finder desværre ikke det de havde forventet. Men de må bruge hvad de har og kunne få. Nu skal de bare have fundet en måde at vinde over Caul på. Og det skal vise sig at blive en dyr krig. Store tab på begge sider og det er med livet som sats at Jacob og hans venner må møde Caul face-to-face. Og for nogle af dem må de gå imod deres ordre. De SKAL have Caul udslettet. Men vil det lykkedes for dem? Og hvad vil deres fremtid så eventuelt byde på? De alm. mennesker har nu set dem og kender til dem. Og deres tidsløkker er mere eller mindre smadret til grunden. Der skal et mirakel til for at kunne se en lys fremtid i møde.

Jeg skal da lige love for at serien bliver sluttet af med et brag og der er flere gange hvor man sidder med hjertet oppe i halsen af bare spænding. Og en masse tårer er blevet grædt igennem bogen. Både triste men også glade tårer. Især slutningen fik følelserne helt op og ringe. Det er den perfekte slutning og en jeg slet ikke havde forventet, så det var simpelthen så rart. Som jeg nævnte tidligere i indlægget så er det vemodigt at serien er slut, men jeg sidder alligevel med en rar fornemmelse indeni. Man sidder ikke med et åbent kødsår som jeg før har oplevet ved en serieafslutning. Jeg kan sætte den sidste bog ind i bogreolen med en god følelse. Så tak til Ransom Riggs for en virkelig spændende og fantasifuld serie. Jeg glæder mig til at se hvad han nu finder på. :D

Min Goodreads rating:
★★★★★

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)