#Blogtober: DIY - Søde Bog-Svampe

Så er det blevet tid til at afsløre Efterårets første DIY her på bloggen. I år er temaet "Tag naturen med indenfor", og i den anledning har jeg ladet mig inspirere af skovbunden. Og der finder man de mange forskellige svampe. Jeg så i starten af året et billede på instagram som viste hvordan vedkommende havde dekoreret sine bøger med små svampe som hun havde lavet (inspireret af en anden på Twitter), og det skulle jeg da selv prøve!

Og det er så dem jeg vil vise en lille DIY af i dagens indlæg.

Jeg har faktisk udelukkende brugt produkter fra Søstrene Grene til denne DIY, og det er som vist her - selvhærdende ler og nogle ståltråde. Og så brugte jeg også noget af den akrylmaling som jeg har på lager, som også er købt hos dem. ;) Så en lille Søstrene Grene Efterårs DIY.

Jeg er egentlig ikke specielt gode venner med denne selvhærdende ler, men har alligevel formået at købe over 10 pakker siden første gang jeg havde det i hænderne. Så noget må det kunne for mig. Også selvom stort set alle mine ting krakelerer og smuldre hvis det bliver for "fint". Så jeg var ret nervøs for disse små svampe. Ikke nok med at de er små, så er de jo også ret skrøbelige, så det var lidt med hjertet oppe i halsen da jeg begyndte at forme dem.

Og det var ikke nemt vil jeg gerne indrømme. Men det lykkedes mig at lave tre små svampe. Uden at skulle "samle" delene. De er lavet ud af én klump ler og forsigtet formet. Jeg brugte en tandstift til at lave lamellerne på undersiden og det gjorde dem også ekstra skrøbelige, men disse skulle altså have dem for at gøre dem så realistiske som muligt. Og jeg er super tilfreds med resultatet. Sorry jeg har ikke lige fået taget et billede af undersiden, men I kan se det en lille smule på dette billede.

Disse krakelerede også en smule under tørringen, men jeg synes ikke at det gør så meget. For inden jeg satte dem til tørre stak jeg nogle ståltråde op i "stilken" på dem og det har stabiliseret dem en hel del, og det er også disse tråde som skal holde dem på plads imellem siderne på bøgerne. Jeg ved ikke om det er sådan de andre har lavet dem, men det var det som jeg mente ville fungere bedst, og jeg kan allerede nu bekræfte at det var det rigtige valg.

Da de var helt tørre så skulle de males. Og jeg har valgt at holde dem i meget neutrale og "beskidte" farver, så de passer til de andre svampe jeg har stående forskellige steder i min stue. (Dem lavede jeg i starten af året, og I kan se en DIY-video her på Instagram.)

Og så var de faktisk færdige! Jeg er super tilfreds med resultatet og jeg har allerede lyst til at lave flere. Men mine bogreoler er godt proppet, så det er begrænset hvor jeg ville kunne tilføje dem. Så jeg må nøjes med disse tre indtil videre. Man behøver ikke at lave dem i ler, hvis man synes det sviner for meget. Man kan også lave dem i cernit og så behøver man ikke male dem. Det er også nemmere at arbejde med, og det skal bare bages og så er de færdige. Det tager mindre tid at lave dem i det, og man har mulighed for at lave mange flere detaljer hvis man ønsker det. Men jeg kan godt lide det rustikke og "Dark Aesthetic"-look som disse får på denne måde. Men det er jo selvfølgelige en smagssag. Gør det som passer jer bedst. ;)

2 kommentarer:

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)