#Blogtober: DIY - Svampe Figurer

I dag har jeg endnu en DIY klar til jer her på bloggen. Det er igen indenfor skov-temaet og igen nogle svampe. Ja min samling af svampe vokser langsomt, men de pynter fint sammen med mine grantræer og grankogler. :) Jeg tror dog at disse bliver de sidste jeg selv laver. Fremover vil jeg kun købe hvis jeg finder noget der passer ind i mit neutrale og "mørke" tema.

Men nu til denne DIY. Den er super simpel, men kræver lidt forarbejde. For disse svampes "stilke" er i træ og det er det første jeg arbejdede på. Jeg havde nogle tykke grene i overskud fra en gammel DIY og dem skulle jeg bruge til denne. Men de havde stadig bark på så det skulle fjernes. Jeg fandt min gamle spejderdolk frem fra gemmerne i kælderen og så gik jeg ellers igang med at snitte barken af. Det gav et par vabler, men det er også omkring 25 år siden jeg sidst lavede snittearbejde så det er der ikke noget at sige til. Men da jeg var færdig savede jeg grenen i de ønskede længder og så var "stilken" faktisk klar.

Og så var det tid til at lave toppen af svampene. Til disse brugte jeg - igen som til de to forrige DIYs dette Efterår - noget selvhærdende ler fra Søstrene Grene. Man kan lave dem i forskellige former, men jeg valgte at holde det ret simpelt. Så derfor blev det bare en alm. flad svamp og dem lod jeg så tørre på nogle semi-runde overflader så de kunne beholde den naturlige runding i bunden. Jeg ville gerne have lavet lameller i disse, men de ville blive mast i tøringstiden da disse ler-diske er ret tunge. Så det droppede jeg. Man ser det heller ikke rigtig der hvor jeg har dem stående.

Og da de så var hærdet så skulle de have en gang maling. Jeg gav dem en mørk kold brun farve så de passer sammen med alle de andre svampe jeg har lavet tidligere. Elsker det dystre look.

Når malingen var tør så var det tid til at lime dem på "stilken", og til det brugte jeg noget alm. trælim. Det holder overraskende godt, så det kan jeg varmt anbefale hvis I selv overvejer at prøve at lave disse. Jeg er selv ret godt tilfreds med resultatet, men hvis jeg skulle lave nogen igen, så ville jeg se om ikke jeg kunne finde et værktøj der kan bruges til at lave mere form på "stilken". Jeg ville gerne have bunden tykkere end spidsen, men jeg kunne ikke holde til at gøre det med dolken, så de blev ret ens i tykkelsen hele vejen op. Måske kan jeg rette lidt op på det på et tidspunkt, men for nu ser de sådan her ud og pynter fint i min ene bogreol. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)