Anmeldelse af "Svärdh & Partners"-serien af Heléne Holmström

Reklame for forlaget Flamingo og forfatter Heléne Holmström - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Forlaget Flamingo sendte mig denne serie til anmeldelse for et godt stykke tid siden, men jeg har haft svært ved at få taget mig sammen til at komme igang med den, da jeg frygtede at den ikke ville være noget for mig. En serie om et advokatfirma? Kan det overhovedet være interessant læsning? Men så kom jeg i tanke om at jeg tænkte det samme da jeg gik i krig med et par serier om ishockey-spillere og dem endte jeg med at sluge råt. Så derfor hev jeg mig selv op af stolen og greb fat i den første bog. Og det var en super god beslutning. For inden jeg så mig om, så havde jeg slugt alle tre bøger. Og dem er jeg nu klar til at anmelde for jer. Så here you go! Min anmeldelse af "Svärdh & Partners"-serien af Helene Holmström kommer her.


"I frit fald"

Charlotta Kvist har arbejdet hårdt for at nå så langt som hun er kommet i forbindelse med sin karriere som advokat hos Svärdh & Partners. Og det har ikke været nemt. Men kampen er ikke helt ovre endnu. For selvom det er et af Stockholms bedste advokatkontorer, så kæmpes der også med næb og klør indenfor de ansatte advokater. Især imellem hende selv og en mandlig advokat som har fået til vane at udnytte hendes usikkerhed på sig selv og sine evner. Hun laver al hans arbejde og han tager al æren for det. Og det er hun efterhånden ved at være godt træt af og flov over. Så da hun fanger en sag, som måske ikke giver nogen indtjening for firmaet, men som vil give en masse omtale og beundring hvis den går godt, så er hun fast besluttet på at sætte alle kræfter ind for at klare den selv. Også selvom det er imod en part som har alt at miste og derfor vil bruge alle beskidte kneb de kan komme i nærheden af. Heriblandt en berygtet advokat.

Ignacio Vargas arbejder hos det store tøjfirma Gaia og hans fokus er menneskerettigheder og alt der har med det emne at gøre. Men da firmaet pludselig bliver stævnet og hevet i retten pga. et grimt uheld i udlandet hvor deres tøj bliver produceret, så ser han pludselig alt sit arbejde på nye udvidelser smuldre imellem hænderne på ham. Og hvad værre er så er advokaten hos modstanderen uimodståelig. Han er totalt skudt i den kvinde, men hun er jo fjenden? Eller vil der måske alligevel være en mulighed for at få hende overtalt til at give ham en chance? For hun føler vel det samme? Kemien kan de ikke lyve sig fra, men vil stævningen og sagen være en automatisk stopklods for dem? For det ville vel ikke være acceptabelt at ses med "fjenden"? Og hvad sker der når sagen bliver afsluttet? En af dem går jo derfra som vinder og den anden som taber. Vil de kunne sluge den pille?

Sagen er grim og der bliver ikke sparet på bevismaterialerne. Heller ikke selvom de er blevet anskaffet uetisk. Samtidig med at forholdet imellem Charlotta og Ignacio udvikler sig så gør sagen det samme. Misforståelser og beskidte kneb kan blive sagens vending og det er nu op til dem begge at finde ud af hvad de er villige til at risikere for at få det de stræber efter. Vil Charlotta opgive sin stilling i sagen og lade sin konkurrent hos firmaet tage over og igen tage æren for hendes arbejde? Vil de tabe sagen? Vil Ignacio være villig til at sige op og hjælpe Charlotta eller vil hans mange års bestræbelser trække mere i ham og sørge for at Gaia ender som vinderen? Vil de risikere alt for hinanden?

Min Goodreads rating:
★★★★✩


"Sigt højt"

Victoria Leander er igang med at få de sidste ting på plads i forbindelse med sin skilsmisse med eksmanden den sleske og utro advokat, men det bliver ikke så ligetil som hun havde håbet. Manden viser sig at være endnu værre nu end før og vil rippe hende for alt. Men hun vil ikke give op. Selvom hendes drøm om et smukt hjem, mand, børn og drømmejob måske ikke helt bliver til noget, så er hun fast besluttet på at få huset som det mindste. Men selvom det praktisk taget burde være hendes hendes, så ser det ikke lovende ud. Hun har brug for beviser på at hun betalte mest da det blev købt. Og hun har brug for sit hjem hvis hendes kommende planer skal blive en realitet. Og et fast arbejde. Alt ting som kræver ben i næsen. Og det betaler sig hurtigt. Hun bliver ansat hos eksmandens konkurrent, Svärdh & Partners, og hun får hurtigt en vigtig opgave som juridisk rådgiver. Men det bliver ikke uden komplikationer. For det er for forretningsmanden Daniel Häger som hun tidligere har mødt og som hun fandt utroligt attraktiv. Og utroligt distraherende.

Daniel er en succesrig forretningsmand og han åbnede sit første træningscenter i en meget ung alder. Og nu vil han udvidde sin fitnesskæde med nogle behandlingshjem for unge med problemer. Primært unge med stofmisbrug. Som er noget der ligger hans hjerte meget nær. Og det skal han bruge rådgivning og støtte til. Og det bliver kun mere interessant da det viser sig at være den smukke kvindelige advokat, Victoria, som er blevet sat til hans rådighed. Interessant og spændende. Og der er ingen tvivl om at tiltrækningen hos dem begge er stor. Men ingen af dem tør helt at give sig hen til deres følelser. Og det ville også være forkert nu hvor de skal arbejde sammen. Men det viser sig hurtigt at blive svært at lade være med at lade sig styre af kemien imellem dem.

Victoria er forvirret og samtidig virkelig opsat på at klare denne opgave. Både fordi hun nu har muligheden for at få sin eksmand ned med nakken med den information hun har fundet sig frem til, men vil det betyde at hun vil få problemer med Daniel? Hun kunne godt se en fremtid med denne unge mand, men tør hun tage chancen? Især nu hvor hun allerede er igang med at cementere sin fremtid? Vil han kunne passe ind? Og hvad vil Daniel sige til den information hun har fundet frem til? Det vil på alle måder blive et problem for hans virksomhed. Vil han kunne tilgive hende? Eller vil hans egne private problemer ende med at ødelægge det for dem? De bliver hver især nødt til at finde ud af hvad de er villige til at betale og ofre for deres drømme. Men vil det så føre dem den samme vej?

Min Goodreads rating:
★★★★✩


"Alt på spil"

Parisa Tagavi er en succesfuld forsker i kvindesygdomme i det firma hvor hun også er administrerende direktør i og hvor hendes kæreste står for al kontakt til investorer og har styr på alt det økonomiske. Derfor kommer det også som et chok for hende da hun pludselig bliver mistænkt for økonomisk svindel. For hun har jo ikke haft noget med det at gøre. Eller har hun? Ubevist? Har hun virkelig snydt deres investorer? Og hvordan? Hun bliver nødt til at få hjælp til at undersøge dette. Og hun kender den helt rigtige person - hvis han da vil tage hende som klient efter så mange år uden kontakt. Hendes barndomsven og store kærlighed, Johannes.

Johannes Lund bliver forvirret og chokkeret da han pludselig hører fra Parisa. Hun er stadig hans store kærlighed, men hun skulle vist stadig være kæreste med hans erkefjende fra barndommen. Og han arbejder ikke længere med straffesager, så han kan da ikke være hendes advokat. Men hun insisterer og giver ikke op. Så der går ikke længe før Johannes bliver overtalt. Og sagen virker også mystisk. Hvilket gør ham nysgerrig. Og det vil samtidig være en god mulighed for han at tilbringe en masse tid sammen med hende. Selvom de bliver nødt til at holde det professionelt. Uanset hvor mange følelse de begge får genvagt. Og sagen bliver da også mere og mere interessant efterhånden som de får indsamlet materiale. Der danner sig hurtigt et mønster. Som ikke har Parisa i hovedrollen. Men derimod en anden person. Hvilket ikke overrasker Johannes. Men han skal nok bevise det. Han skal nok få Parisa frikendt.

Men det bliver ikke uden trusler og fortidsdæmoner som viser deres grimme ansigt og skaber tvivl og splid imellem Johannes og Parisa. Måske var det en fejl at insistere på at få Johannes som advokat? Selvom det ser ud som om han kan vinde hendes sag og frikende hende. Vil det være det værd? Vil det ende med at koste dem begge for meget? Vil modparten i sidste ende ødelægge alt for dem alligevel? Vil fortiden vise sig at have været en blind forelskelse som begge aldrig burde have rodet op i? Eller vil det vise sig at de begge er blevet ført bag lyset i så mange år? Af samme person? Parisa står med den endelige beslutning. Vil hun kæmpe for sit eget liv eller vil hun bukke under for presset og miste alt hun har arbejde for? Og vil Johannes være der til at gribe hende?

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Som jeg nævnte tidligere i indlægget, så tog det mig lang tid at komme igang med at læse denne serie, og det fortryder jeg nu hvor jeg ved hvor god den er. Det er en skøn serie om et advokat-kontor fuld af spændende personligheder, magtliderlige mænd, spændende sager og masser af forbudte følelser klienter og advokater imellem. Det har været utroligt spændende læsning og jeg har tabt hjertet til et par stykker af hovedpersonerne i disse bøger, så kort sagt - jeg kan varmt anbefale jer at læse disse bøger. Lad jer ikke skræmme af at det foregår omkring et advokatkontor. Det gør kun at man møder en masse forskellige personligheder og jeg håber nu at vi måske endda får nogle flere bøger i serien som følger nogle af de andre vi har "mødt"? Se dét kunne være prikken over iét her. :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)