Anmeldelse af "Månens mørke side" af Nora Roberts

Reklame for forlaget Flamingo og forfatter Nora Roberts - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg er altid helt oppe på tåspidserne når jeg ser at forlaget Flamingo udkommer med en Nora Roberts bog, og selvom denne er en af de gamle udgivelser bare med et nyt look, så har jeg aldrig formået at få den læst. Så nu fik jeg chancen og denne forside skriger jo ligefrem på mig! Måne! Grantræer! Tusmørke! Åhhhh jeg er solgt! Og jeg blev så glad da jeg fik lov til at læse og anmelde den. Jeg læser og anmelder hjertens gerne ALT denne skønne kvinde spytte ud. Nora Roberts er og har altid været en af mine absolutte favoritforfattere.

Men kan denne bog leve op til det? Lad os finde ud af det. Jeg har nemlig min anmeldelse klar. :)

Reece Gilmore er på roadtrip på tværs af landet for at genfinde sig selv. Sit liv.. på flugt fra fortiden. Løber hun tør for penge, skaffer hun sig et hurtigt job, og så er det ellers videre på rejsen. Men hvad er hendes endelige destination? Har hun overhovedet en? Hun er nu nået til en lille by ved navn Angel's Fist og hendes bil skaber problemer. Skal denne lille flække være hendes næste stop? Hun har i hvert fald lige brugt en stor del af sine sidste penge på reparation af bilen, så hun har brug for at tjene nogle flere. Og som om skæbnen har hørt hende, leder den lokale diner efter en ny kok. Perfekt til Reece. Som tidligere kok og en velkendt og fantastisk en af slagsen, burde dette ikke være noget problem. Og inden hun ser sig om har hun pludselig et job, et sted at bo og de lokale er allerede vilde med hendes mad. Og folk virker ekstremt flinke - dog noget nysgerrige. Men Reece ryster det af sig. Hun er her ikke for at slå sig ned eller blive en del af de lokale.

Men efter en idyllisk vandretur i de skønne bjerge tager tingene pludselig en voldsom drejning for Reece. Hun bliver vidne til et mord. Det eneste vidne. Og den eneste der virker til at tro på hende til trods for manglende lig, beviser og spor er den irriterende men flotte forfatter, Brody. Han finder hende interessant og han kan se at hun er oprigtigt skræmt. Og han bliver mere og mere interesseret i både hende og det mord hun mener at have set. Og irritationen og drillerierne imellem dem underholder ham gevaldigt og lader til at sætte skub i hans skriveblokade. Hvem er denne kvinde? Hvad gør hun ved ham? Han er i vildrede men også fascineret.

Reece så ikke gerningsmanden godt nok til at identificere ham og kvinden er ikke blevet meldt savnet nogle steder. Sheriffen tvivler på at hun er mentalt stabil og at hun sikkert nok har bildt sig det hele ind gundet hendes fortid. Og det hjælper heller ikke på hendes troværdighed at hun er begyndt at opleve sære ting i sin lejlighed. Ting forsvinder eller skifter plads. Og det kunne godt se ud som om hun selv har gjort det uden at være bevist om det. Er hun ved at blive skør? Eller er der en der prøver på at få det til at se sådan ud? Har morderen fundet frem til hende? Ved han at hun så ham? Hvem er han? Reece vil finde ham. Men det bliver ikke nemt. Uheldene og de skræmmende episoder bliver værre og værre. Hvem kan hun efterhånden stole på? Kan Brody hjælpe hende? Vil han hjælpe? Og vil de kunne løse det uden politiets hjælp? Gerningsmanden er skræmmende tæt på og det kan ende med flere drab hvis ikke de passer på.

JA! Ja, denne bog kunne helt klart leve op til mine forventninger og favorit-status. Dette er en virkelig spændende historie om en kvindes rejse igennem Amerika, som fik sin start grundet en nærdødsoplevelse og ender ved at hun er vidne til et grusomt mord. Et mord som hun er det eneste vidne til. Et mord som mangler lig, spor og en gerningsmand. Et mord i en lille by hvor alle kender alle. Eller gør de nu også det? Var det noget hun bildte sig ind eller har de en morder iblandt dem?

I kan tro at jeg var opslugt af denne historie! Man kender ikke til årsagen til Reeses "flugt" igennem landet før man kommer et godt stykke ind i bogen og den detalje er med til at holde en totalt fanget. Og historien bliver ikke mindre spændende derefter. Kemien og beskrivelsen af "forholdet" imellem Reece og Brody er både sjov og frustrerende. Det samme gælder hendes møde med lokalbefolkningen og de forskellige venskaber hun får skabt sig. Og så er der selvfølgelig jagten på gerningsmanden og hans jagt på Reece. Jeg havde en snert af en anelse mht. hvem han var, men jeg blev nu alligevel overrasket da det gik op for mig hvem det viste sig at være. Og det er den perfekte person. Alt giver så meget mening når det bliver afsløret. Jeg var fan. Og nu hungrer jeg bare efter mere af Nora Roberts. ;)

Nora har en fantastisk måde at skabe spænding på hele vejen igennem hendes historier. Hun holder os fanget ude på kanten af sædet hver gang og hos mig får hun sparket gang i alle følelser. Jeg bliver vred, overrasket, hun får mig til at græde og grine og så er der en fantastisk blanding af thriller, mystik og kærlighed. Den perfekte blanding. Hvis du endnu ikke har læst "Månens mørke side" så synes jeg at du skulle. ;) Det vil du ikke fortryde.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)