Anmeldelse af "Rosenholm"-trilogien af Gry Kappel Jensen

Lige siden første bog i "Rosenholm"-trilogien af Gry Kappel Jensen udkom har jeg været interesseret i at læse og anmelde serien. Jeg kom dog aldrig på anmelderlisten, så jeg besluttede mig for at når serien var komplet, så ville jeg se om ikke jeg kunne finde dem billigt brugt eller bare billigere et sted. Det er nemlig ikke kun historien og genren der interesserer mig - hvilket selvfølgelig er en stor del af grunden til at jeg ville læse dem, men noget af det som især gjorde mig opsat på at få fingrene i dem var deres covers. Se dem lige! De er så vanvittigt smukke! Jeg er ligesom en niffler når det kommer til ting der skinner og disse forsider er næsten blændende. :P

I slutningen af April måned i år var jeg så så heldig at finde alle tre hos to forskellige sælgere på samme dag. Frygten for at blive snydt var selvfølgelig til stede, men jeg valgte at stole på dem begge, betalte og vupti så var de bestilt hjem! Og heldigvis kom de alle tre.

De er nu blevet læst, og jeg er klar med en anmeldelse. Og den kommer her. ;)


"Roser og violer"

Fire piger fra forskellige steder i landet har fået en invitation fra en kostskole. En kostskole som ønsker at de skal komme til en optagelsessamtale. Men det er ikke en alm. kostskole, og det er ikke alle pigerne der er forberedte på hvad der venter dem. De bliver udsat for flere mystiske tests, som skal vise om de vil være velkomne på skolen og hvilken gren de i så fald skal inddeles på. Kostskolen underviser nemlig i magi. Optagelse på skolen vil betyde at deres liv for altid vil forandre sig.

For nogen vil dette være helt nyt. For andre vil det være noget de har håbet på i mange år. Og for enkelte vil det ikke være som forventet. Nye evner bliver afsløret. Andre viser sig ikke at være som ønsket. Og så er der dem der har fået mere end hvad de havde håbet på. Men det magiske træ lyver ikke. Hver elev skal nu lære hvordan de bruger dem og hvordan de styres. Men som uerfaren kan det hurtigt blive farligt. Og de fire piger må lærer hurtigt. For det bliver ikke en dans på roser.

En gammel mordsag vikler dem ind i mystik, en ånd med en uafsluttet sag og en gerningsmand der muligvis vil slå til igen. Men vil de kunne finde svar uden at skulle gå til de voksne? Og hvad nu hvis ikke de vil tro på dem? Mystiske ting begynder at ske og det bliver hurtigt farligt for dem at grave videre. Tiden er ved at løbe ud for dem, og hvad gør de hvis en af dem er udset til at være det næste offer? Vil de kunne nå at stoppe det før det er for sent?

Min Goodreads rating:
★★★★✩


"Forglem mig ej"

Pigerne er tilbage på skolen til deres andet år på Rosenholm. De fik ikke løst mordgåden på deres første år, og nu er det ved at være sidste udkald for dem. For de har givet et løfte til en ånd, og det skal man ikke gøre medmindre man er sikker på at kunne overholde det. Og som det ser ud nu, så kan de ikke leve op til deres løfte. Men de bliver nødt til det. Konsekvensen er for høj ellers.

De har ikke mange spor at gå efter, og de ved ikke hvem de kan stole på. Er gerningsmanden stadig på skolen? Hvordan får de kontakt til ånden/offeret igen? Og hvor skal de finde nye spor? Det er ikke ufarligt at grave i en gammel og skjult sag. Og pigernes individuelle kræfter bliver stærkere og mere ukontrollerede som tiden går. Det er nu ikke længere en eventuel drabsmand, et vredt familiemedlem til den døde pige og en masse uenigheder i klyngen der ttruer dem.

Tiden er ved at løbe ud og alt falder ned om ørerne på dem. Farerne er alle vegne og det kan koste mange liv hvis ikke de passer på. De bliver nødt til at få et gennembrud. De bliver nødt til at finde svar inden spådommen bliver virkelighed. Men kan de få styr på deres kræfter i tide? Vil de kunne blive forsonet før de bliver revet fra hinanden? Vil de finde navnet på den person som er skyld i alt dette rod? Eller vil han igen slippe godt fra mord?

Min Goodreads rating:
★★★★✩


"Natskygge"

De kender nu morderens navn. Og chokket over afsløringen sender bølger ind over gruppen. Især fordi det nu ser umuligt ud at afsløre ham og få ham til at erkende det. Og han ved det. Han ved at han er ved at slippe godt fra det. Han ved at han har magten som kan presse dem i knæ. Og han er ikke bange for at få blod på hænderne endnu en gang. For han er ikke alene. Og hans styrke vokser i takt med at han får vendt alle andre imod den lille gruppe. En gruppe som er blevet splittet. Og mørket viser sig hurtigt at stikke dybere end de havde forventet. Hvis ikke de kan få sandheden frem i lyset kan det komme til at koste dem selv og dem de elsker livet.

De bliver nødt til at løse en masse små gåder for at finde svaret de mangler for at overvinde deres fjende. Gåder som er svære at få adgang til. Og nu hvor gruppen er mere splittet end nogensinde før kan det virke uoverskueligt. Rosenholm ligner ikke længere sig selv. Eleverne skal nu rette sig efter nogle helt andre regler. Regler som ikke alle har det godt med at leve efter. Men kan de gøre noget? Og hvem skal de bekæmpe når ingen fortæller dem sandheden?

Det udvikler sig hurtigt og flere kampe bryder løs. Ingen er i sikkerhed og alle skal lære at forsvare sig selv. Og fjenden virker altid til at være et skridt foran. Tiden er ved at rinde ud. Modstandsgruppen har brug for nogle sejrer, men da de tror de har fundet svaret sker det der ikke måtte ske. De må sætte alt ind på at stoppe endnu et mord. Et mord som kan være altafgørende for fjenden. Men er de stærke nok? Har de fundet hans svaghed? Og hvad vil det i sidste ende koste dem at overvinde ham? Er det en pris de er villige til at betale?

Min Goodreads rating:
★★★★✩

En fantastisk dansk fantasy-serie som er et godt bud til alle "dark academia"-elskere. Vi får hele pakken med en mystisk kostskole, en uløst mordgåde, hemmeligheder, kampen mellem lys og mørke, magi, klasseforskelle, en skræmmende spådom og masser af drama. Og noget jeg er begyndt at elske - en ikke nødvendigvis lykkelig slutning. Det må gerne gøre ondt når det kommer til denne mix af genre. Jeg er fan. Jeg elsker fantasy og når det så har en god portion "dark academia" over sig så kan det næsten ikke være bedre. Og Gry forkæler os helt klart med lige netop det i denne trilogi. Og jeg er virkelig glad for at jeg langt om længe fik købt bøgerne, for jeg har i den grad nydt læsningen. Og jeg kan varmt anbefale andre fantasy-elskere at læse den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)