Anmeldelse af "Døden kalder" ("Ulveblod" 1) af Line Lybecker

Reklame for forlaget Ulven og Uglen og forfatter Line Lybecker - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg jubler hver gang at en dansk forfatter udkommer med en ny fantasy-serie, og det gjorde jeg så sandelig også da Line Lybecker gav besked om, at hun nu var klar med en ny af slagsen. Nemlig den første bog i hendes nye serie "Ulveblod". Og da hun spurgte om jeg kunne være interesseret i at læse og anmelde "Døden kalder" så sagde jeg straks ja! Så mange tak til Line og forlaget Ulven og Uglen for anmeldereksemplaret.

Og lad os bare komme igang med det det handler om. Nemlig anmeldelsen af netop den bog. Kunne den leve op til mine forventninger? ;) Lad os se. Here you go!

Frederik får en dag færten af blod og kan ikke lade være med at føle sig draget af det. Der er meget af det og det dufter anderledes end alm. menneskeblod. Og det gør ham nysgerrig. Da han når frem til stedet finder han en pige omkring hans egen alder med store flænger i armene. Hun har skåret i sig selv og er meget tæt på at dø. Selvom blodet får hans tænder til at løbe så kan han som medicinstuderende ikke lade et andet menneske dø på denne måde. Og da slet ikke et som gør han nysgerrig. Han bliver nødt til at redde hendes liv. Og måske endda finder ud af hvad der gør hendes blod anderledes. Kan han finde en mulighed for at undersøge hendes blod i laboratoriet?

Tina vågner op på hospitalet - forvirret og træt. Hun burde ikke være her. Hun burde være død. Være hos sin familie - sin flok - hvor end de er endt efter deres død. Men i stedet finder hun en fremmed fyr ved hendes seng. Hendes redningsmand. Og selvom hun er irrieret, så er hun også nysgerrig. For han lugter anderledes. Hvis han ikke er et menneske, hvad er han så?

Tina og Frederik ender med at blive roommates da Tina ikke kan holde ud at være alene og Frederik gerne vil have mulighed for at holde øje med hende. Og de får herved begge svar på hinandens spørgsmål. Hvad der får dem til at dufte anderledes. Og da Frederik endelig får mulighed for at undersøge Tinas blod får han hurtigt svar på mange flere spørgsmål som er dukket op i forbindelse med hans studie og praktikplads på laboratoriet. Det er nemlig ikke første gang at han har set blod opføre sig på den måde. Men det betyder også at der er noget helt galt. Hvad er det egentlig de arbejder på? Hvor har de de prøver fra? Svarene afdækker en uhyggelig og grum hemmelighed og det kan betyde at flere liv er på spil. Og at Frederik og Tina selv er i fare. Hvem kan de stole på? Hvor kan de være sikre?

Dette er en utroligt spændende fantasy fuld af uhyggelige hemmeligheder, mytiske væsner, dybe følelser, skræmmende forsøg, vilde afsløringer og en stor frygt for at blive fanget og brugt som forsøgsdyr. Et unikt venskab imellem to forskellige væsner og en altødelæggende opdagelse. En opdagelse som vender op og ned på alt de troede de vidste og kunne stole på.

Line altså! Den slutning der! Shit! Første bog i serien slutter med en kæmpe cliffhanger og jeg skal da lige love for at neglene er blevet bidt ned til roden af ren spænding. Nu kan det kun gå for langsomt med at få den anden bog i hænderne. Jeg håber du allerede er godt igang med skriveriet Line. For hold da op en stærk start du har skabt med denne nye serie. Wow!

Hvis du er til fantasy om mytiske væsner, drama, store overraskelser og masser af spænding, så er denne bog helt klart en du burde læse. Jeg forudser allerede at dette bliver en fantastisk serie.

Min Goodreads rating:
★★★★★

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)