Anmeldelse af "Nordlys" af Nora Roberts

Reklame for forlaget Flamingo og forfatter Nora Roberts - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Som jeg efterhånden har sagt ret mange gange, så er jeg stor fan af Nora Roberts' bøger, og jeg har også en fin samling af dem, men jeg mangler stadig en masse af hendes værker. Forlaget Flamingo udkom med nye versioner af "Nordlys" og "Skæbnens gudinder" i slutningen af sidste år, og da jeg i forvejen har en gammel version af den sidste som jeg fandt på genbrug, men manglede den første, så var jeg så heldig at få tilsendt "Nordlys" til anmeldelse. Og det er så den bog jeg har fået læst nu og har en anmeldelse klar af. Så den får I her. ;)

Politibetjenten Nate Burke er efter tabet af sin makker flygtet så langt væk fra det hele som overhovedet muligt, og har fået sig et job som politimester i en lille afsides by midt i Alaska hvor han nu skal bo. Byen Lunacy vil være det perfekte sted at gemme sig fra det der skete. Der kan da umuligt ske ret meget i så lille og stille en by. Men det viser sig hurtigt at det nye job som politimester bliver alt andet end roligt da liget af en lokal mand dukker op i en hule på et af de store bjerge. Det er helt klart et mord. Og det vil Nate opklare.

Da Nate finder ud af hvem offeret er skaber det straks bekymringer hos de lokale, og det bliver ikke nemmere for Nate, da han ret hurtigt er faldet for den afdødes datter, Meg Galloway. En stædig og egenrådig kvinde der bor i en hytte i vildnisset langt fra midtbyen med sine to hunde. Hvordan vil nyheden påvirke hende? Vil hun ende med at lukke endnu mere af for ham? Og hvordan skal han finde spor og vigtige informationer om offeret når folkene i byen også begynder at blive besværlige? Vil de da ikke have opklaret mordet? Få fanget gerningsmanden?

Da de lokale begynder at indse at Nate kun vil beskytte dem og gøre det rigige, så bliver han langsomt lukket ind i varmen, men det er stadig ikke alle der er begejstret for at han er dukket op og har forstyrret freden. Der er flere som mener han kun skaber problemer. Og da endnu et mord finder sted er de mere end villige til at tro at det var selvmord grundet skyldfølelse. Men Nate er ikke overbevist. Hans mavefornemmelse fortæller ham at morderen stadig er på fri fod og forsøger at få Nate frosset ud af byen og få ham til at forsvinde. Vil det lykkedes? Eller har Nate fået bidt sig så meget fast i Lunacy at han vil gøre alt for at blive der? At gøre Lunacy til sit hjem?

Dette er en underholdende og spændende romantisk krimi fuld af barske omgivelser, grumme mord, mørke hemmeligheder, sårbarhed og store følelser og masser af farer. En virkelig gribende historie med masser af overraskelser og ondskab.

Jeg må endnu en gang bukke mig i støvet for Nora Roberts. Hun er altså bare fantastisk når det kommer til romantiske krimier. Jeg var fanget fra start til slut. Jeg elsker kemien og kampen imellem Nate og Meg. Og jeg troede at jeg havde gættet mig frem til morderen, men næææh nej! Der blev jeg overrasket. Jeg savner dog lidt mere... forklaring på hvorfor morderen gjorde som han gjorde. Noget baggundshistorie. Havde jeg fået det havde den fået topkarakter, men jeg elskede den alligevel. Helt klart en anbefaling værd hvis man elsker Nora Roberts' bøger. Nu vil jeg bare have mere!

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)