Dagens Kalenderlåge - 6 dec

Jeg har sidste år syet mine egne nissehuer, fordi jeg gerne vil kunne vælge farve selv efter humør og outfit. (: Og der var mange som spurgte hvor jeg havde købt dem henne. Men måtte igen og igen forklare at jeg selv havde syet dem. Derfor har jeg valgt at vise hvor simpelt det er at sy en selv.

Det eneste du skal bruge er:
- Symaskine (Doh!)
- Stof
- Plyskrans og kvast
- Skabelon (tegner man ud fra den nissehue man har krans og kvast fra)

Og så er det ellers bare igang med at sy. Jeg syer denne gang en i hvid da jeg altid gerne har ville have sådan en. Det er det fede ved det. Man vælger selv farve. :P

Jeg køber en billig nissehue hvoraf jeg bruger kvast og krans. Når det kommer til stoffet til nissehuen så foretrækker jeg velour også selvom det nogen gange kan være virkelig træls at sy i, men jeg synes det giver de bedste nissehuer med et flot fald.

Skabelonen laver man selv. Derved kan man også selv vælge længde på den. Jeg har taget udgangspunkt i en af de billige og lavet den mere rund i formen og forlænget den. 

Når jeg klipper stof ud til nissehuen, sørger jeg altid for at klippe ca. 1 cm udfra skabelonen. Det gør altså ikke noget hvis det bliver lidt skævt, så længe du har klippet nok udefra skabelonen til at kunne sy en lige syning.


Sørg for at vende det yderste af stoffet mod hinanden så du får det på ydersiden når du er færdig med at sy. Husk at sætte sikkerhedsnåle i da dette stof kan drille meget når det kommer i symaskinen.

Husk at sy 1 cm inde.

Når du har syet huen så er det tid til at fjerne krans og kvast fra den købte nissehue.

Vend nissehuen så ydersiden er yders og vend så kransen så ydersiden er inderst. Sæt den rundt om huen og sørg for at de ligger kant mod kant og yderside mod yderside. Husk igen at sætte knappenåle i ellers bliver det en kamp at sy disse to ting sammen.

Sidst så skal kvasten på.

For at sikre mig at det holder, har jeg kørt tråden igennem en perle på indersiden af huen.

Og her er så det færdige resultat. Din helt egen personlige nissehue.Som I kan se her så har jeg nu 5 forskellige at vælge imellem. Det er jo ikke helt værst. :P

Held og lykke hvis I selv begiver jer ud i at sy jeres egen nissehue. (:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)