Gæsteindlæg - Tyske kvinder er vilde med hybridbiler

Der er stadig flere og flere kvinder, som ville foretrække at have en hybridbil stående i garagen frem for en traditionel diesel motor bil, hvorimod mænd hellere vil have en bil fuld af hestekræfter og power, som for eksempel den nyeste Honda CRV, der kom på det danske bilmarked for få uger siden.

En undersøgelse fra 2009 lavet af Continental, en dæk- og bilkomponent koncern baseret i Tyskland, viser at henholdsvis tyske kvinder og mænd er meget uenige når det kommer til investering i et nyt køretøj til garagen, både med hensyn til købsprisen men også bilens kvaliteter.

Undersøgelsen viser blandt andet, at det er langt mindre vigtigt for tyske kvinder at have såkaldt køreglæde – på tysk Fahrspass – end det er for mændene. Omkring en femtedel af tyske mandlige chauffører vægter en bils køreglæde som den vigtigste kvalitet. Kun 11,2 procent af tyske mænd ville vælge at investere i en hybridbil, simpelt hen fordi de ikke kan se fordelene ved denne type bils køreglæde.

Kvinderne er derimod mere interesserede i at erhverve sig en hybridbil, netop på grund af bilens lave brændstofforbrug og skånende effekt på miljøet. Næsten en fjerdedel af de tyske kvindelige chauffører ville vælge at køre i en miljøvenlig hybridbil. Det er dog kun 12 procent af mændene som deltog i Continentals undersøgelse, der deler dette synspunkt.

Samtidig er det blevet bevist, at kvinder er begyndt at lære mere og mere om hybridbilens effekt igennem de seneste år. I 2006 var det 80 procent af Tysklands kvinder som kendte til andre kørselssystemer end traditionelle brændstofdrevne biler, men i 2009 var antallet steget til 88,9 procent ifølge motormagasinet.dk.

Der er flere og flere bilproducenter, som er begyndt at producere hybridbiler som alternativ til de mindre miljøvenlige benzindrevne køretøjer. Især japanske bilfirmaer som Toyota og Honda kan siges at være fremme i skoene, når det kommer til produceringen af hybridbiler. For eksempel er Honda Jazz Hybrid bilen, som kom på det danske bilmarked i foråret 2011, en anerkendt bil blandt både miljøorienterede mænd og kvinder. Derudover er modellen en af de billigste hybridbiler som kan fås i Danmark, da købsprisen ligger mellem 230.000 og 255.000 kroner. Dog er Jazz hybridudgaven dog stadigvæk markant dyrere end den originale benzindrevne udgave, med en prisforskel på omkring 20.000 kr.

3 kommentarer:

  1. Forstår ikke helt det her indlæg?

    SvarSlet
  2. Jeg er enig, mærkeligt indlæg...

    SvarSlet
  3. Det er et gæsteindlæg. Ergo så er det gæsten der vælger temaet.

    SvarSlet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)