Dagens Julekalender - 7. Dec


Dagens Kreative Indslag
Så er der endnu en Jule DIY til jer her på bloggen. :D Denne gang skal vi lave vores egen nissehue. Dette er også genbrug.

Jeg har de sidste par år syet mine egne nissehuer, fordi jeg gerne vil kunne vælge farve efter humør og outfit. (: Og der var mange som spurgte hvor jeg havde købt dem henne. Men måtte igen og igen forklare at jeg selv havde syet dem. Derfor har jeg valgt at vise hvor simpelt det er at sy en selv.

Det eneste du skal bruge er:
- Symaskine (Doh!)
- Stof
- Plyskrans og kvast
- Skabelon (tegner man ud fra den nissehue man har krans og kvast fra)

Og så er det ellers bare igang med at sy. Denne gang blev det en i hvid.

Jeg købte en billig nissehue hvoraf jeg brugte kvast og krans. Når det kommer til stoffet til nissehuen så foretrækker jeg velour også selvom det nogen gange kan være virkelig træls at sy i, men jeg synes det giver de bedste nissehuer med et flot fald.

Skabelonen laver man selv. Derved kan man også selv vælge længde på den. Jeg tog udgangspunkt i en af de billige og lavede den mere rund i formen og forlængede den. 

Når jeg klipper stof ud til nissehuen, sørger jeg altid for at klippe ca. 1 cm udfra skabelonen. Det gør altså ikke noget hvis det bliver lidt skævt, så længe du har klippet nok udefra skabelonen til at kunne sy en lige syning.


Sørg for at vende det yderste af stoffet mod hinanden så du får det på ydersiden når du er færdig med at sy. Husk at sætte knappenåle i da dette stof kan drille meget når det kommer i symaskinen.

Husk at sy 1 cm inde.

Når du har syet huen så er det tid til at fjerne krans og kvast fra den købte nissehue.

Vend nissehuen så ydersiden er yders og vend så kransen så ydersiden på den er inderst. Sæt den rundt om huen og sørg for at de ligger kant mod kant og yderside mod yderside. Husk igen at sætte knappenåle i, ellers bliver det en kamp at sy disse to ting sammen.

Sidst skal kvasten på.

For at sikre mig at det holder, har jeg kørt tråden igennem en perle på indersiden af huen.

Og her er så det færdige resultat. Din helt egen personlige nissehue.


Som I kan se her så har jeg nu 5 forskellige at vælge imellem. Det er jo ikke værst. :P Held og lykke hvis I selv begiver jer ud i at sy jeres egen nissehue. (:Dagens TV-Julekalender: Jul på Kronborg
"Kronborg er for dyr at vedligeholde, og derfor har Regeringen besluttet, at sælge Kronborg til private investorer. Det kan i værste fald ende med, at det gamle danske slot falder i svenskernes hænder. Borgmesteren i Helsingør får en frist frem til juleaften, til at finde pengene, der skal redde Kronborg.

Han sætter derfor en annonce i avisen, hvor han søger en familie, der vil flytte ind på slottet, pynte det op, og lave et julemarked, der kan tjene penge til at slottet kan reddes. Familien Juhl ser ansøgningen, og da de alligevel ikke har noget sted at bo, fordi de er blevet smidt ud af deres sommerhus, flytter de ind på slottet.

Men ikke alle har rent mel i posen. Kommunaldirektøren har et indgroet had til Kronborg, fordi han nedstammer fra Kongen af Sveriges slægt. Han sætter sin assistent Romeo til at opmåle hele slottet, så han kan sælge det til en svensk køber, der vil flytte slottet til Sverige.

Men der er andre, der også vil have noget at skulle have sagt. Nissen på Kronborg, Sixten, sender bud til julemanden om hjælp. Men han får ikke andet end den klodsede nisse Hubert tilsendt. Des lige forsøger han også at få opvakt statuen Holger Danske, der heller ikke er til megen hjælp. Og tingene bliver ikke bedre af, at også Elverkongen vælger at flytte ind på slottet, for at ødelægge al julestemning."


Køb Årets Julegave 2013 på Coolstuff.dk

English version:
I do not want the traditional red Santa hat, so I sew my own in optional colors. Here is a tutorial to how to make yourself your own personal Santa hat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)