Stadig et Stort Taboo - Online Hating

ADVARSEL! Dette er et meget langt og ærligt indlæg og jeg forventer at folk opfører sig pænt hvis de vælger at smide kommentarer til det. Ellers bliver de slettet uden varsel.

Synes virkelig det er uhyggeligt hvor lidt der bliver gjort ved hate på de sociale medier. Hvor stort et tabu det stadig er, og at folk derfor ikke tør støtte op om hinanden for at få haters ned med nakken eller få dem til at indse, at det faktisk er dem selv den er gal med. Det er sku sørgeligt. Det er endnu et af de områder hvor Danmark er utroligt bagud. Der bliver ikke gjort en indsats for at mindske dette problem. Ja det er muligvis en umulig opgave, men Sverige har trods det taget kampen op.

De har et program på deres TV3 der hedder "Trolljägarna", og det omhandler netop dette problem. I det afsnit jeg faldt over, var den svenske blogger Kissie medvirkende. Som kendt kan man ikke forvente, at alle kan lide en, men derfor gør det det ikke okay at hate på folk. Hvis man ikke synes om personen, hvorfor så bruge tid på dem? Ja jeg forstår det altså ikke. Men for nogle mennesker er det åbenbart den eneste spænding de får i deres liv.
Men nu er det altså ikke kun kendte mennesker/bloggere der bliver hatet på. Jeg er på ingen måder kendt, men derfor får jeg jævnligt hate via bloggen alligevel.

Jeg har før skrevet indlæg om dette, og det bliver altså ikke nemmere at snakke/skrive om af den grund. Det rammer stadig lige hårdt når man modtager hate.
Det jeg får kan til tider være meget forskelligt. Det kan for eksempel være tilsvininger og nedgørelse af mig som person og mit udseende pga. min Psoriasis. Folk har flere gange kommenteret om hvor klam de synes jeg er med min skællede hud, og at jeg ligner et misfoster. Det er en af de ting som virkelig kan ramme hårdt, da dette ikke er noget jeg er herre over og kan ændre på. Det er arveligt, og det er noget jeg skal slås med resten af livet. Det er et stort problem for mig, og så hjælper det ikke at de gør grin med det. Det bliver det jo ikke lettere at leve med af.

En anden ting jeg bliver hatet pga., er fordi jeg ikke er bange for at skrive om ting der ikke altid er en dans på roser. Om det så er kærlighedslivet, kontanthjælpsreformen efter regeringen har fucket landet op, følelser, forskellige holdninger osv. Det er åbenbart ikke noget folk er helt klar til endnu. Det hele skal være blankt og poleret på nettet og blogverdenen er et glansbillede udadtil. Det synes jeg virkelig er forkert. For livet er ikke perfekt, VERDEN er ikke perfekt. Folk er ikke perfekte. Og jeg går meget op i at vise, at jeg på ingen måder er perfekt, men jeg er unik på min egen måde, og jeg er ikke bange for at bryde dette glansbillede. Om det så er billeder hvor jeg skærer grimasser eller hvad det så end er, så er det vigtigt for mig at vise at ikke alt behøver være så skide perfekt. Vi er jo bare mennesker af kød og blod.
Det er der så nogen der har problemer med. Om det så er fordi de ikke selv tør og derfor lader det (frustrationen) gå ud over mig - jeg ved det ikke, men... folk har altså ikke noget at have ondt i røven over når det kommer til mig. Jeg er bare mig selv og det skulle ikke give nogen grund til at hate på mig. Heller ikke hvis de er irriteret over, at jeg prøver at få sandheden frem.

Derudover kan det være småting, såsom at jeg trods mine økonomiske udfordringer har købt nogle småting til mig selv til 25-50 kr, og det er åbenbart ikke noget jeg kan tillade mig, fordi så har jeg jo ikke et problem. Det er som om jeg ikke har tilladelse til at gøre NOGET SOM HELST, selvom det er til så små beløb. Det er jo på ingen måder ting til flere hundrende kroner det handler om, men fordi det er mig, så er det åbenbart ikke okay, og det mener folk så er grund nok til at hate på mig. Det pisser mig af, for så skulle man jo også hate på de bloggere som køber svinedyre ting, selvom de måske ikke har råd, men de gør det jo alligevel. Ja misundelse er en grim ting. Jeg deler jo mine billige fund til dem der kigger med, så de også kan få glæde af dem. Så det burde man jo ikke have ondt i røven over. Eller?

Og så er der de haters som har valgt at blande min familie og mine venner ind i deres hate. Dét er virkelig en ting man IKKE skal gøre. Hvis der er noget jeg ikke kan ryste på hovedet af og bare lade sive ud i sandet, så er det sådan noget. Det kan gøre mig edderspændt rasende. Der er ingen grund til at drage andre mennesker ind i det, bare fordi de har ondt i røven over et eller andet som de har imod ved mig.

Der er mange flere ting jeg bliver hatet på, men vil ikke skrive alle ned, da det ville blive en længere roman. Men dette er bare få eksempler på de ting, som jeg bliver svinet mest til pga. Det er sørgeligt, at folk ikke har andet og bedre ting at tage sig til, end at sidde og skade/såre andre mennesker på denne måde. Og det er jo især hvis man i forvejen er nede. Det er som om det giver haters et ekstra kick. Det er nogle virkelig triste mennesker med nogle virkelig grimme personligheder (hvis I spørger mig), som har et behov for at få andre til at se værre ud, så de ikke selv står "bagerst i køen". Alle er specielle, alle har negative sider og alle har deres fejl, men er smukke og skønne på hver sin måde. Men det burde da ikke være en skidt ting?! Man burde altså behandle andre mennesker som man selv vil behandles. Derfor kan det også være svært ikke at lade sig rive med af stemningen og "give igen" til disse trælse mennesker. For så fortjener de jo ikke bedre!? Plejer dog at være okay til bare at ignorere dem og lade dem sejle i deres egen sø, men for dælen hvor bliver ens tålmodighed også sat på prøve en gang imellem.

Noget af det som så virkelig skuffer mig når det kommer til disse situationer er, når andre bloggere eller alm. mennesker ikke tager kampen op og støtter op om dem det går ud over. Stå dog op og vær imod hate. Lad nu være med bare at sidde og være passiv og lade som ingenting. Hvordan ville man have det hvis det gik imod en selv og ingen gad støtte op om en? Det er der jo ingen der synes er særligt sjovt. Så vær dog imod hate, også selvom det så betyder at haterne bliver opmærksom på at I også er der, men hvis I står frem og er imod det sammen og støtter op om dem der prøver at stoppe det, så kan I jo også forvente at folk gengælder tjenesten. Så støt dog for fanden hinanden og stop de haters! Samfundet har jo ikke tænkt sig at gøre noget, så vi må tage sagen i egen hånd. :D

Ja jeg ved godt at jeg har det med at slette de hater-beskeder jeg får, men det er simpelthen fordi de ikke har noget at gøre på min blog. Jeg vil ikke have at de ligger og gløder og giver andre haters anledning til at puste til gløderne, så der til sidst opstår et større bål. Mine haters bliver forhåbentlig trætte af at skrive hates til mig i længden, når de ikke får deres kommentarere udgivet til offentligheden. :) Så der bliver heldigvis mindre og mindre af dem. De får jo ikke rigtig noget ud af det alligevel. :D

Så kom I gang peeps! :D STOP DE HATERS!


English version:
Translate the post from the option in the sidemenu.
http://feeds.feedburner.com/gizmosblog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)