Repost - Q&A Om Blogging


Dette er en gengivelse af et indlæg jeg skrev på stylebloguk.com. Har fået fornemmelsen af at folk gerne vil have at jeg deler indlæggene her på bloggen når jeg gæsteblogger hos andre bloggere, og derfor kommer dette indlæg her på bloggen nu. :D

Hvad er en god Beauty- og Livsstils Blog?
Du er nødt til både at have skønheds- og personlige livsstils relaterede indlæg på din blog. Når det kommer til de skønheds relaterede indlæg, så skal det være en god miks af anmeldelser af produkter, nogle eksempler på makeup looks og selvfølgelig anbefalinger af forskellige produkter. Noget jeg også synes er vigtigt når det kommer til dette emne, er billederne. Tag en masse gode billeder af produkterne og lave nogle gode swatches når det kommer til makeup.
Hvis du skriver anmeldelser, så vær ærlige. Skriv ikke hvad producenterne vil have, hvis ikke det passer, for på denne måde snyder du andre brugere. Vær ærlig om dine tanker og beskriv det i detaljer.

Når det kommer til de livsstils relaterede indlæg, så sørg for at din personlighed skinner igennem. Del noget fra din hverdag - oplevelser, tanker, måske endda noget kreativt fra fx dit hjem eller endda noget du har købt på dine shopping ture. En ting der også er lidt livsstils-agtig er mad-indlæg. Tænk på at din blog er en form for dagbog, og på den måde kan du holde dig en livsstilsblog.

Hvordan startede din blog, hvad inspirerede dig?
Jeg startede med at have en "dulle"-side hvor jeg lavede små dukker som jeg klædte på grafisk - så jeg havde en meget grafisk side i begyndelsen, men jeg følte at der manglede noget. Jeg ønskede noget mere personligt.
Der var i starten ikke ret mange danske bloggere, så det var de Amerikanske blogger jeg blev inspireret af. Der var et par stykker der havde en form for online dagbog, og det ville jeg gerne prøve ud. Så det var faktisk begyndelsen på min personlige blog. Den har så udviklet sig en del siden og er i dag en rigtig stor del af mit liv.

Hvem mener du er din primære målgruppe?
Min blog henvender sig vel egentlig mest til kvinder i alderen 15-40 år, men eftersom jeg også skriver en smule om gadgets osv, så er der også nogle mandlige læsere som kigger forbi bloggen hver dag. Så det er et lidt bredt publikum jeg har, men der er også lidt til enhver at læse. Jeg kan godt lide at jeg ikke et alt for begrænset indhold på bloggen, for jeg vil gerne have mulighed for at komme ud til et så bredt publikum som overhovedet muligt.

Hvordan ser en typisk dag ud i dit liv?
Lige pt. er jeg sygemeldt, så jeg har masser af tid til at finde inspiration til indlæg, men når jeg starter skole eller får job, så vil der ikke komme nær så mange kreative indlæg hver dag, da der ikke vil være ret meget tid til det. Men jeg bestræber mig på hele tiden at have noget nyt som folk kan læse, så som I nok kan forstå så bruger jeg en masse tid på at sidde og forberede ting og tage billeder af forskellige ting, som jeg så kan bruge til indlæg. Det er en hel del arbejde, men jeg synes det er tiden og kræfterne værd.

Så lige nu starter min dag når jeg vågner, så tænder jeg computeren, tjekker mails og andre sociale medier og så begynder jeg at tænke på ting jeg kan blogge om. Gennem dagen skriver jeg dem og det er stort set det. Snakker med et par andre bloggere, sponsorere, sender forskellige mails ud. Lever stort set mit liv online disse dage. Udover det bruger jeg selvfølgelig tid sammen med andre mennesker hvor jeg laver andre ting.

Hvilke andre blogs læser du?
Jeg læser meget forskellige blogs, og det er en god mix af danske og udenlandske. Men hvis jeg skal vælge et par stykker ud, så bliver det disse tre:

leneorvik.blogg.no - Lene Orvik er en Norsk blogger som jeg synes har en virkelig fed og inspirerende blog. Hun rejser en del, og jeg synes det er virkelig spændende at læse om hendes oplevelser - Jeg ville give min højre arm for at få muligheden for at opleve så meget. Hun har også en rigtig lækker stil og hun tager samtidig nogle virkelig gode billeder.

lindahallberg.se – Linda Hallberg er en Svensk skønheds blogger som deler hendes absolut fantastiske makeup looks på hendes blog. Hun er en succesfuld makeup artist i Sverige og hun er en virkelig stor inspirations kilde for mig når det kommer til makeup. Heldigvis er hun en af dem som tør skille sig ud af mængden, som migselv, så der er plads til nogle vilde looks og jeg synes det er fantastisk!

themilitantbaker.com – Jes er så cool! Hun er også en stor inspirations kilde for mig. Jeg er selv en stor (overvægtig) blogger, og det er ikke altid nemt at føle sig accepteret i bloggerverdenen hvor alle stræber efter model livet og det perfekte look. Jeg går meget op i at alle skal være accepteret, uanset størrelse, farve, højde osv. Og Jes er et godt eksempel på hvordan du kan blive en succesfuld blogger selvom du ikke falder ind under normen som omverdenen forventer af os.

Hvad har blogging betydet for dig - hvad har du fået ud af det?
Det har ikke altid været nemt at være så åben en blogger som jeg er. Der er en masse hate og det er nemt at sidde på den anden side af skærmen og være anonym. Så det er vigtigt at være stærk og ikke blive påvirket for meget af haterne hvis du vil være en blogger. Jeg føler at bloggen har hjulpet mig med at udvikle mig som person og jeg har fået en hel del mere indsigt i hvad jeg vil med mit liv, og jeg har lært at være en smule stædig når det kommer til ting jeg gerne vil prøve. Det handler bare om at tage chancen når den byder sig.
Jeg har igennem bloggen mødt en masse andre bloggere og har fået et godt netværk. Jeg har også haft en masse gode samarbejder med sponsorere og har her inden for den sidste tid også skrevet en masse gæsteindlæg til andre blogs, og har nu også en "serie" på en radiostation. Så jeg synes jeg har haft en masse fede oplevelser i forbindelse med bloggen og håber at der kommer mange flere af dem i fremtiden.

Hvad er dit mål med din blog og blogging?
Jeg drømmer om at jeg i fremtiden kan leve af at være blogger. Have råd til at rejse rundt og opleve en masse som jeg kan dele på bloggen med mine læsere. Have muligheden for at have en masse lækre giveaways til mine læsere og måske endda hjælpe andre med ting som makeup og andre ting som interesserer mig, ved at lave nogle meet ups eller noget i den retning. Det kunne være fantastisk.

Hvad er dit bedste makeup mærke og hvorfor?
Der tror jeg at jeg må sige GOSH. Det er blevet et ret stort brand og de har lavet rigtig mange forskellige produkter. Jeg synes også at kvaliteten er virkelig god og prisen er acceptabel, så selv en studerende har råd til det. De har også lavet en masse lækre samarbejder med nogle kendte mennesker og fra det er der også kommet nogle lækre produkter. Så GOSH må være mit absolutte favorit mærke.

Hvad ville dit råd være til dem som gerne vil starte en skønheds blog?
Køb dit eget domæne - Husk at det skal være en adresse som er nem at huske. Start ud med en gratis og nem platform at bygge bloggen op med. Blog regelmæssigt, så det virker interessant at besøge din blog og kommenter på andres blogs. På den måde får du også vækket deres opmærksomhed for dig og din blog.

Det er vigtigt at du gør det fordi du brænder for det og ikke fordi du forventer at få en masse ting ud af det - for du kan ikke regne med at blive succesfuld med det samme. Det skal være lysten der driver dig. Lysten til at dele ud af ting. Og så er det bare med at have tålmodighed og kampgejst. Det kommer ikke af sig selv. Hvis de kan lide hvad de ser, så kommer de tilbage, og det kan ende ud med at udvikle sig til noget smukt.

Det visuelle er vigtigt. Gode billeder og et fængende design. Derfor er det vigtigt at købe et godt kamera og lave et design der afspejler dig og eventuelt hvad din blog handler om.

Vær ikke kræsen. Hvis du bliver spurgt om at skrive et gæsteindlæg til en anden blog, så sig "JA!" Også selvom det er gratis. Det vil være givende i sig selv. Ikke alt behøver at handel om penge og popularitet. Du bliver aldrig en stor blogger hvis du er for selvfed og bitchet overfor andre bloggere.


English version:
Translate the post from the option in the bottom.

Twitter | Instagram | Facebook | Bloglovin'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)