DIY - Lav din egen bog-dekoration


(Dette er et af mine gæsteindlæg fra LoveBooks)
Jeg elsker at indrette mit hjem og gøre det rigtig personligt, og jeg holder meget af at lave mine dekorationer selv. For nogle år siden fik jeg den idé at transformere nogle gamle bøger til opsatser til de forskellige nips og andre ting jeg har stående rundt omkring, og jeg endte faktisk med at blive ret glad for dem. Så jeg har herinde valgt at vise jer hvad jeg snakker om, og give jer muligheden for selv at lave disse til jeres skønne hjem.

Dette er især noget som en rigtig bogorm kunne bruge for at afspejle sin kærlighed til bøger. Selvfølgelig er nogle bøger afgået ved døden, men derfor er det også vigtigt at finde nogen som man ikke finder interessante og som man ikke ville have noget imod at lime sammen og male over. Jeg fandt nogle virkelig gamle bøger i en lokal genbrugsbutik og selvfølgelig fundet dem i forskellige størrelser for at give lidt et spil i opsatserne.

Jeg brugte en sekundlim og limede nogle af siderne sammen samt omslaget, og derefter blev bøgerne limet ovenpå hinanden. Valgte at placere dem forskudt af hinanden, da dette ville se lidt mere tilfældigt ud og det synes jeg er en lækker effekt. Det behøver ikke være så perfekt hele tiden. :P
Når limen så er tør og bøgerne sætter fast på hinanden, så er det tid til at male dem. Man kan vælge den farve man ønsker så det passer ind i det eventuelle farvetema man har i hjemmet, og da jeg har en meget lys indretning, så valgte jeg at mine skulle være hvide.
Jeg brugte en træmaling, da en alm. akryl ikke ville være så god, da den gerne smitter af og kan blive opløst ved kontakt med vand. Så jeg vil nok anbefale at bruge en træmaling eller måske endda en vægmaling. Giv dem gerne et par lag – især hvis det er gamle bøger som eventuelt har stået i et rygerhjem, for det trænger igennem malingen. Så gerne et par lag eller tre og så lad dem hærde.

Jeg har flere gange flyttet rundt på mine når jeg har ændret lidt i indretningen, men de har altid en plads fremme hvor de kan pynte og blive set. Elsker dem og det afspejler i hvert fald hvor glad jeg er for bøger og for at læse. Så det er ikke kun mine skønne bøger der står og pynter. :D Held og lykke med jeres kreative sysler hvis I vælger at prøve at gøre mig kunsten efter. Og vil meget gerne se dem hvis det er. ;)


English version:
Translate the post from the option in the bottom.

Twitter | Instagram | Facebook | Bloglovin'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)