#BlogXMas - DIY: Lav dine egne Jule Krus

Jeg har ikke ret mange Julekrus i min samling. Har faktisk kun 2. Et med nogle snefnug som jeg fandt på genbrug, og en med en snemand med rød nissehue på. Og da jeg ikke er ret meget til den røde farve i Julen, så bruger jeg stort set kun det med snefnug. Men det er ikke stort nok. :P Altså der kan ikke være så meget i. Så jeg er altid på udkig efter store buttet krus. Dem har jeg nu et par stykker af, men ingen af dem er rigtig Julet. Så jeg besluttede mig for at finde et par krus uden motiv og derefter selv lavet noget på dem. Og det er hvad jeg vil vise jer i dag. Har lavet to meget simple krus, som på den ene eller anden måde har lidt med Julen/Vinter at gøre. Og jeg har brugt to forskellige metoder, for at vise at mulighederne er mange.

Jeg har købt to forskellige krus til denne DIY. Jeg kan godt lide at have en masse forskellige, så det ene fandt jeg i en lokal genbrugsbutik og det andet har jeg købt i IKEA. Så de har ikke kostet ret meget. Derudover så har jeg brugt nogle porcelæns tusser, sprit og en klud til det ene krus og neglelak, varmt vand og en skål til det andet.

Det første krus er dekoreret med mine porcelæns tusser. Jeg har set dette design på nettet og kunne simpelthen ikke stå for det. Derfor valgte jeg at lave et krus til mig selv med en version af det design. Det er super simpelt, som I kan se, og super fint. Her man man vælge at skrive sit navn eller en sætning, som jeg har gjort her. Man kunne fx. skrive "It's cold outside" eller noget andet der passer til årstiden. Eller bare lade det være en snemand uden noget. Igen er mulighederne mange, og googler man "Christmas Mugs" så får man et utal af forskellige design-muligheder frem. Så det er kun fantasien der sætter grænser her.

Neglelaks-metoden her er en jeg har været nysgerrig efter at prøve i noget tid nu. Synes nemlig det ser skide godt ud. Og der er et utal af billeder på nettet af krus der er lavet af andre med denne metode. Jeg ville gerne holde mig til de blå farver, da det er Vinter og kulde/frost for mig. Prøvede først med koldt vand, men det fungerede slet ikke for mig, så det blev med varmt i stedet for. Det blev straks bedre. Og dette er så resultatet.

Disse to metoder holder selvfølgelig ikke for evigt, men hvis man vasker i hånden og passer på med ikke at skrubbe for meget, så holder de faktisk okay længe. Så det er bare at komme igang med at være kreative og sætte sit eget personlige præg på sine krus. :D


Julekalenderen tidligere:
2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016

2 kommentarer:

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)