En dyster hemmelighed afsløres - "Min mands hemmelighed" af Liane Moriarty

Da jeg læste "Store små løgne" af Liane Moriarty blev jeg ret interesseret i at læse flere af hendes bøger, og jeg fik så endnu en af dem til min fødselsdag. Jeg kunne have fået fingrene i én mere, men pga. en misforståelse blev det ikke til mere end denne ene - "Min mands hemmelighed". Men jeg var spændt på at få den læst og det har jeg nu fået gjort.

Denne bog er også bygget op fra tre forskellige synsvinkler. Vi følger altså tre forskellige kvinder som mere eller mindre bliver en del af hinandens liv pga. en hændelse der ligger mange år tilbage i tiden. Cecilia Fitzpatrick er den klassiske husmor der har styr på det hele. Den perfekte familie med børn, mand og et smukt hjem. Hun er typen der deltager i en masse ting i forbindelse med børnenes skole, har sin egen lille forretning og er tilfreds med sit liv. Det ændrer sig dog en dag hvor hun finder et brev fra sin mand. Et brev hun først må åbne den dag han ikke længere er i live. Men hendes nysgerrighed og usikkerhed gør at hun åbner det og opdager en forfærdelig hemmelighed som hendes mand har båret rundt på i mange år. En hemmelighed der vil forandre alt i deres lille familie men også andres.

Vi følger også Tess som bor sammen med sin mand, Will, deres søn, Liam, og hendes kusine, Felicity. De har tilsammen et firma der går rigtig godt og de fungerer rigtig godt sammen som en trekløver. En lille familie. Tror de. For en dag falder en bombe for fødderne af Tess. Felicity og Will er blevet forelsket. En affære som får Tess til at tage sønnen Liam med til Sydney - tilbage til hendes barndomshjem og hendes mor. Her møder hun sin gamle kæreste fra skoletiden - som nu er idrætslærer på den skole hun indskriver Liam i - og hun lader sine følelser få frie tøjler. Her møder hun også Cecilia og Rachel.

Rachel er mor til Janie. Janie blev myrdet da hun var teenager. Hendes morder blev aldrig fanget, men nu er Rachel næsten helt sikker på at hun har fundet ud af hvem det er. En mand der arbejder på skolen hvor hun også er. Idrætslærer. Hun hader ham og ønsker han skal straffes for det hun er ret sikker på at han har gjort.

Alle tre kvinder kæmper med stærke følelser. Følelser de har svært ved at tøjle. Følelser der er farlige at slippe løs. Især nu hvor en uskyldig mand pludselig er under mistanke for mord, imens en anden mand prøver at slippe fra sin straf. Følelser der kan være skyld i brudte ægteskaber og hjertesorger. Følelser der kan være startskuddet til hævn. Følelser der fletter alle tre kvinder og deres familier ind i hinanden og som kan få katastrofale følger.

I denne historie finder vi ret hurtigt ud af hvem morderen er og hvad der er sket, men man sidder alligevel med en masse spænding igennem hele bogen - for vil det nogensinde komme frem i dagens lys? Får de svar på deres mange spørgsmål og kan deres forhold og ægteskaber reddet? Jeg var i hvert fald fanget allerede fra første kapitel.

Jeg var dog ikke helt så begejstret for denne historie som jeg var for den i "Store små løgne". Det er nok fordi der er nogle hændelser der ikke rigtig falder ud til den rigtige side - i hvert fald til min smag. Og det irriterede mig en smule. Jeg ville ønske at forfatteren havde turde lade hovedpersonerne udforske deres situationer noget mere, men.. tja. Det var nu alligevel en ret god og spændende bog og jeg fortryder op ingen måde at have læst den.

Nu håber jeg bare at jeg på et tidspunkt kan få fingrene i flere af hendes bøger. :D

Min Goodreads rating:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)