Et gensyn med Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist

Jeg har længe gerne ville have "Manden der søgte sin egen skygge" af David Lagercrantz, som jo er bog nr. 5 i Millennium-serien - startet op af forfatteren Stieg Larsson og udgivet af forlaget Modtryk. David Lagercrantz har skrevet de sidste to bøger i serien og han gør det overraskende godt i Stieg Larssons fodspor. For noget tid siden fandt jeg den så endelig til små 50 kr. Se det kunne jeg ikke stå for. Så nu fik jeg endelig fyldt op i den serie i boghylden og jeg har også fået den sidste bog her læst og nu får I min anmeldelse af den.

Lisbeth Salander sidder i fængsel og afsoner en straf i forbindelse med en forbrydelse hun blev kendt skyldig i efter historien i bog nr. 4. Hun forsøger så vidt muligt at holde sig for sig selv, men da hun gang på gang bliver gjort opmærksom på et overfald bag fængslets mure, bliver hun nødt til at blande sig. Hun får rodet sig ud i et større spind af forbrydelser, familie-intriger og farlige situationer. Og ikke nok med det, så truer hendes egen barndom også med at blive et problem for hende. For jo dybere hun graver i den mystik og de hemmeligheder jo mere sætter hun livet på spil - og ikke kun hendes eget.

For hun har også fået Mikael Blomkvist til at kigge nærmere på det efter at have fået kendskab til nogle hemmelige papirer. Og da en der stod Lisbeth nær bliver myrdet bliver det endnu mere vigtigt for hende at finde ud af hvad alt dette bunder ud i. Hvad skete der dengang hun var barn? Hvad var det for undersøgelser og tests hun skulle igennem? Og hvem var de andre tvillinger der også var en del af dette eksperiment? Hvordan er de nu på den anden side? Og hvordan overlever hun at være øverst på dødslisten for så mange af hendes nye fjender? Kan Mikael Blomkvist nå frem inden det går galt?

Vi følger også et af de tvillinge-par som har været udsat for dette eksperiment og historien er skræmmende. De lever vidt forskellige liv - i forskellige samfundslag - og da hemmelighederne omkring dette eksperiment langsomt bliver afsløret, bliver bagmændende urolige og vil gøre alt for at standse den udviklingen. Ingen må kende sandheden og hvis de involverede alligevel finder ud af det skal de tilintetgøres. Men lykkedes det alligevel dette tvillinge-par at finde hinanden? Og hvad kommer der så til at ske når de kender sandheden? Vil de kunne overleve det? Overleve bagmændenes morderiske hærgen?

Jeg er så glad for at vi langt om længe får lov til at grave lidt i Lisbeths barndom, men så er den faktisk heller ikke længere. For jeg synes ikke rigtig vi får ret meget indblik i det. Det går hurtigt over til at handle mere om dette tvillinge-eksperiment. Ikke at det er en dårlig ting, for selve historien er voldsomt interessant og skræmmende. Men når man har sat sig op til at få mere at vide om Lisbeth og få mere "Lisbeth Vs. Blomkvist"-aktion, så bliver man faktisk en smule skuffet. Og ja jeg havde virkelig sat mit nogle høje forventninger. Så det er nok min egen skyld.

Men til trods for det, så var bogen ganske udemærket. Ikke fantastisk, men en okay læsning. Jeg håber bare at den næste bog - for det regner jeg med at der kommer - bliver mere "Lisbeth Vs. Blomkvist"-agtig for det savner jeg virkelig.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)