#BlogXMas: DIY - Simpel Advents Krans

Jeg havde slet ikke tænkt på at skulle have en Advents krans i år, men jeg fik idéen til en simpel en for et par dage siden. Hvilket også var ret meget last minute. For det er jo allerede 1. Advent i dag. Så jeg fik lavet de sidste ting på min krans i dag og den er nu klar til at blive taget i brug i aften.

Den er så simpel at den kan genbruges år efter år. Selvfølgelig skal de friske ting skiftes ud - kristtjørnen - men ellers kan resten gemmes og bruges igen. Så man kan vælge at dekorere den med lige præcis det man ønsker. Og jeg har altså valgt at bruge kristtjørn i år. Man kan også bruge alm. fyrfadslys til denne, men for at mindske brandfaren har jeg valgt at bruge batteridrevet lys. Og i dette tilfælde nogen med hvidt lys. Det passer bedst ind i mine dekorationer. Jeg bruger godt nok også lyskæder rundt omkring med varmt lys, men denne krans bad om det kolde lys så det blev sådan. :)

Til denne krans har jeg brugt følgende ting: En stål-ring, noget blødt tykt ståltråd, en bidetang, hvid moldit, fyrfadsstager, ledlys, hvid maling, kristtjørn (eller andet ønsket pynt), tynd ståltråd og hvidt bånd. Det er selvfølgelig op til jer selv hvilke farver I bruger og hvilke materialer, men det er mere for at give jer en idé om hvad man kan bruge.

Stål-ringen købte jeg i Søstrene Grene for noget tid siden, så jeg ved ikke om man kan få dem længere. Men ellers kan en anden form for ring også sagtens bruges. Men jeg ville altså gerne have lidt "ben" på min ring, så jeg fandt noget tykt og blødt ståltråd frem og begyndte at vikle den rundt om min stål-ring- Jeg endte med at lave fire ben, og de er godt nok ikke lige høje, men jeg formåede alligevel at få kransen til at stå uden at vippe til den ene eller anden side. Så kan jeg godt leve med at den er lidt lavere i den ene side end i den anden. :P

Når nu det er en Advents Krans så skal det også være muligt at have fire lys i. Jeg forsøgte flere ting, men det eneste der fungerede for mig, var at lave nogle "holdere" i moldit-plast. Først lavede jeg nogle flade runde "plader" som mine fyrfadsstager passede i. Derefter vendte jeg det hele på hovedet for at kunne komme til på bunden af kransen. De små runde plader skulle nemlig kunne hænge fast også. Så med en "klat" moldit blev de fastgjort og voíla! Fire lyseholdere. Jeg måtte dog lime to af dem på igen, da de faldt af, så det skal man lige være opmærksom på.

Så blev det tid til at pynte kransen. Jeg valgte at bruge kristtjørn til min, men man kan selvfølgelig bruge lige nøjagtig det man ønsker. Jeg klippede små klaser kristtjørn til og fik dem viklet rundt om kransen sammen med noget ståltråd. Efter en masse skrammer og bandeord, blev jeg tilfreds. Jeg synes dog alligevel at der manglede noget, så jeg fandt noget hvidt bånd frem og tilføjede et par sløjfer. Igen med en masse skrammer og bandeord rigere. Man kan selvfølgelig stoppe her, men jeg ville gerne have lidt "sne"-look på min krans, så jeg "duppede" noget hvid maling hist og her på bladene. Det er ikke perfekt, men det ser ingen i mørket og på afstand.

Denne krans kan jeg genbruge år efter år - dog med udskiftning af pynten. Medmindre man finder nogle fake grangrene eller andet i samme stil i stedet for. Jeg har ikke kunnet finde noget, men jeg må se om jeg kan finde noget til næste år. Men for i år er denne ganske udemærket. Og jeg har også valgt at bruge ledlys, da jeg derved mindsker brandfaren. Jeg kan altså gå fra min tændte krans uden at være bange for at futte hele hytten af. Og ja mine lys er med koldt lys og det er meningen. Det passer til min "frost"-stil. Men man kan selvfølgelig vælge nogle mere naturlige og naturtro lys hvis det er det man ønsker.

Men dette er altså min hurtige og spontane adventskrans i år. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)