Anmeldelse af "Den Tavse Fontæne" af Rebecca James

Reklame for Flamingo og forfatter Rebecca James - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
For noget tid siden modtog jeg denne bog, "Den Tavse Fontæne" af Rebecca James, som Flamingo havde sendt min vej. Jeg vidste ikke at jeg ville modtage den, men da jeg fik læst lidt om den, så blev jeg faktisk glad for at have fået den tilsendt. For den lød virkelig interessant, og den ville være skøn at læse når jeg skulle holde en "pause" fra min store TBR-bunke.

Nu har jeg så fået den læst og er klar med en anmeldelse.

Vi bliver ført igennem to forskellige tider i denne historie. En fortid og en nutid. I fortiden møder vi Vivian Lockart - en smuk ung kvinde der lever et liv i frygt. Hendes far er en hardcore Kristen troende præst og han styrer hjemmet med hård hånd. Lidt for hård. For Vivian og hendes mor lever et liv i vold og psykisk nedbrydelse. Men en dag bliver det nok for Vivian. Hun flygter fra hjemmet og forsøger at skabe sig et nyt liv. Et liv der fører hende til Hollywood. Et liv som en funklende stjerne. En skuespiller. Men her er hun heller ikke lykkelig. Hendes agent har bagtanker med den "hjælp" han har givet hende. Bagtanker som skræmmer Vivian. Bagtanker der også får hende til at flygte fra dette liv. En flugt der ender i en for høj promille, et færdselsuheld og en længere tur på hospitalet. Men viser det sig at være skæbnen? Her møder hun nemlig den unge, Italienske læge, Giovanni Moretti. De forelsker sig hurtigt, bliver gift og bosætter sig i Italien. Men ægteskabet er ikke perfekt. Der truer nemlig en skygge i deres ægteskab. Gios søster, Isabella - som følger med i "pakken". En søster der viser sig at være en stor trusset for Vivian. En trussel der får store konsekvenser. Især fordi Gio og Isabella også gemmer på hemmeligheder fra barndommen, som langsomt dukker op til overfladen.

I nutiden møder vi Lucy Whittaker. En ung kvinde der har fået rodet sig ud i noget af et problem. Et problem der vil gøre hende til en meget forhadt kvinde i London. Hun forelskede sig nemlig i den forkerte mand. En mand der lovede hende "guld og grønne skove" og hun stolede 100% på ham. Men han viste sig ikke at have været helt ærlig overfor hende. Han var nemlig en gift mand med børn. Og nu har konen taget sit eget liv og det ser nu ud som om at Lucy vil få skylden for det. Så hvad gør hun? Pakker sine ting, finder sig et job i Italien og rejser væk. Væk fra al skandale og løgne. Væk fra familien.

Det stuepige-job hun har fundet viser sig at være hos en smuk og mystisk, forhenværende skuespillerinde. En skuespillerinde ved navn Vivian Lockart. Og nu begynder mystiske ting for alvor at finde sted. For hvem er denne Vivian? Hvorfor gemmer hun sig i hjemmet, væk fra offentligheden? Hvilke hemmeligheder er det hun forsøger at gemme væk? Hvilken skrækkelig hændelse har fået hende til at opføre sig sådan? Og hvor er hendes familie?

Alt dette forsøger Lucy at finde en forklaring på, alt imens at hun selv forsøger at "flygte" fra sine egne hemmeligheder hjemme i London. Men i takt med at hun får løst mysteriet om Vivian, begynder hendes egne lig i skabet af blive trukket frem i lyset. Hvordan vil hendes familie reagere når de får sandheden at vide? Og hvad sker der med Vivian når den historie også bliver offentliggjort? Vil de begge komme helskindet igennem det?

"Den Tavse Fontæne" er en hyggelig lille historie om bedrag, forbudt kærlighed og tragedier. Jeg nød den hele vejen igennem og synes faktisk den var ganske okay. Der var dog nogle steder hvor det føltes som om der manglede nogle afsnit. Som om en stor bid tekst var blevet slettet. For pludselig var der nogle ting som ikke var der i sætningen før, og det var til tider pænt forvirrende og ødelagde det lidt for mig. Men når jeg ser bort fra det, så var det faktisk en ganske okay historie. Og så er jeg glad for at vi fik noget med fra både fortiden og nutiden, som langsomt åbnede op for hemmelighederne. Det var en god måde at fortælle historien på. En hyggelig bog til en regnfuld weekend.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)