Nyt på min Wicca-hylde: "Hekseurter - og folketro" af Anemette Olesen

Reklame for Hovedland og forfatter Anemette Olesen - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
For noget tid siden gjorde Marie mig opmærksom på et opslag på Facebook ang. en bog hun mente ville falde i min smag, og hun havde så meget ret. Jeg er jo begyndt at "bygge" min Wicca-boghylde op, og denne bog, "Hekseurter - og folketro" af Anemette Olesen, ville passe perfekt på den. Så jeg skrev til Hovedland for at høre om det var muligt at jeg kunne få lov til at anmelde den, og den var de med på. Og se nu her! Jeg har modtaget den! (Eller det gjorde jeg i sidste uge og har siden fået kigget den igennem.) Og så elsker jeg simpelthen forsiden på bogen.

Bogen indeholder en gennemgang af forskellige urter som blev (og bliver det vel egentlig stadig) brugt i forbindelse med heksekunst i gamle dage, imod hekse og en smule historie om Hekse og folketro. Jeg troede faktisk at der ville være en del mere om historien om hekse, men det er mest små afsnit af de forskellige urter og brugen af dem. Der er dog nogen der mangler og nogle ret vigtige detaljer om dem samt dem der er med i bogen, hvilket jeg synes er en skam, men tja.

Forventede nok for meget nu hvor jeg jo selv er så interesseret i den slags og gerne så lidt mere info om de urter jeg selv bruger. Men bogen er nu alligevel en god "grundbog" til brug af forskellige urter og historien bag brugen af dem. Samt en sjov og hyggelig læsning til dem der overvejer at gøre brug af urter eller måske bare interesserer sig for historien om hekse og hvad de brugte og hvad der blev brugt imod dem og selvfølgelig om urterne i sig selv.

Der er faktisk et par virkelig skønne billeder i bogen - som dette på billedet - men der er kun et par stykker. Der kunne godt have været en masse, så man havde noget lækkert at kigge på også. :) Og så har de valgt at lave illustrationer af urterne, hvilket jeg synes er en fantastisk detalje! Jeg elsker at det er tegninger og ikke billeder. Jeg elsker nemlig bøger som "Lademanns naturfører - Farve-flora", som også er med tegninger af forskellige blomster og ukrudt. Jeg elsker looket på dem og har flere gange overvejet at bruge tegningerne i min Bullet Journal. Jeg kunne dog aldrig drømme om at klippe i denne bog, da den skal være en fast del af min Wicca-hylde.

På dette billede kan I se et eksempel på en tegning af en urte og den tilhørende tekst. Man får en lille "opskrift" på hvordan man kan bruge den enkelte urte og hvad den er god til. Og det synes jeg er en ret sjov detalje. Især det der bliver fortalt om "Lavendel", som jeg har taget et billede af her. Det er så hyggeligt at læse om de forskellige urter.

Og hvis man ønsker at finde en bestemt urte, så er der faktisk et index bag i bogen. Urterne står dog i alfabetisk orden i bogen, så det er ikke så svært at finde dem, men ønsker man et hurtig sidetal, så kan man gå bag i bogen og finde den. Hvis den altså er der. ;)

Så alt i alt er jeg faktisk ganske tilfreds med denne bog. Jeg synes dog stadig at der mangler lidt historie om heksen og hvad de eventuelt er den dag i dag, samt nogle flere af de smukke "witchy" billeder. Men det er en god "Sofabords bog", som man kan have liggende fremme og derved kigge lidt i en gang imellem. Forsiden på bogen er meget "Instagram"-worthy og ser derfor skide godt ud som en dekorations-ting i hjemmet - især hvis man elsker "Witchy" ting. Jeg er i hvert fald super glad for at have den iblandt mine "Wicca"-ish bøger.

Endnu en gang mange tak til Hovedland fordi de ville sende den min vej. ;)


Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)