Det spøger i Danmark - "Det Okkulte Danmark" af Bo Bomuld Hamilton-Wittendorff

Reklame for Gyldendal og forfatter Bo Bomuld Hamilton-Wittendorff - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Som nogle af jer nok ved, så freaking elsker jeg det okkulte! Jeg ser en masse forskellige serier omhandlende det emne - både historier, live undersøgelser osv. I live for that S**T! Og selvfølgelig også en masse film der har det som tema. Og ja.. Jeg tror på det. Jeg har selv oplevet for meget af den slags siden jeg var barn til ikke at tro på det. Så da jeg så at Gyldendal udgav en bog af Bo Bomuld Hamilton-Wittendorff med titlen "Det Okkulte Danmark", måtte jeg bare have fingrene i den.

Fordi selvom jeg elsker historierne fra det store Amerika, så er de mere lokale historier jo også super spændende. Det er så tæt på og til at føle på - eller.. næsten. :P Så selvfølgelig ville jeg gerne læse lidt om dem. Jeg kender til en hel del selv, og var spændt på at se om de var en del af de historier der findes i bogen. Og så var jeg spændt på at læse om nogle nye jeg ikke kendte til i forvejen.

Forfatteren er hele landet rundt for at finde historier og der er et bredt udvalg når det kommer til hvornår hændelserne har fundet sted, hvornår de har oprindelse og selvfølgelig hvornår de stadig den dag viser sig. Og der er mange spændende iblandt. Og det har især været sjovt at kunne "genkende" nogle af historierne. Enten fordi jeg selv kender til dem, har set dem i forskellige TV-shows som også bliver nævnt og fordi de minder om noget jeg selv har oplevet. Jeg kunne især genkende afsnit fra TV-shows som "Ånderne vender tilbage", "Ghost Hunters International" og "Rædslernes nat".

Et af de steder jeg virkelig havde håbet på var blevet en del af denne bog er historierne på Egeskov Slot. Desværre var intet af det nævnt. Der er så mange ting der, så det undrer mig at det ikke er med. Så det blev jeg faktisk lidt skuffet over. Men der er så mange forskellige historier og hændelser i Danmark, og de kan ikke alle være med i bogen. Og desværre kom Egeskov Slot ikke med. Denne gang. ;) Måske der en dag kommer en bog mere? Jeg ville i hvert fald ikke klage.

Det har været super hyggelig læsning og det var forfriskende at læse noget andet end fiktive historier. Der er dog en ting jeg savner lidt - udover manglen på Egeskov Slot - og det er billeder. Der er lidt billeder i bogen, men der er ikke rigtig nok hvis I spørger mig. Jeg ville gerne have set billeder med "beviser" for mange af disse historier og hændelser. Jeg ved at der findes en masse, såå.. tja.. Men ellers har jeg virkelig nydt at læse om de forskellige okkulte historier som Danmark gemmer på.

Tak til Gyldendal fordi jeg måtte læse og anmelde denne bog. Især fordi det okkulte er noget der ligger mit hjerte meget nært. Jeg bliver aldrig træt af det og jeg drømmer stadig om selv at få lov til at gå på "jagt" efter disse hjemsøgte steder. Jeg er sku nok lidt bidt af en gal spøgelses-jæger dybt indeni. :P And I'm loving it!

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)