Endnu flere farlige opgaver for de kære "Peculiar Children"

I begyndelsen af December sidste år bestilte jeg den bog der hedder "The Conference of the Birds" af Ransom Riggs, som er 5. bog i serien "Miss Peregrine's Peculiar Children". Jeg havde set frem til fortsættelsen, så jeg bestilte den lang tid før den ville udkomme, fordi åhhh jeg måtte bare have den. I kan læse anmeldelen af de tre første bøger her, og i dag får I så anmeldelsen af den fjerde og femte bog. Jeg burde måske have ventet til efter den sjette er udkommet, men jeg er bange for at jeg så ville glemme handlingen af disse to inden. Så here you go!

Jacob Portman er hjemme hos sine forældre igen, men ikke alene. Miss Peregrine og børnene er dukket uanmeldt op og de vil gerne se hvordan det er i Jacobs tidsalder og verden. Men forældrene er ikke helt trykke ved situationen. For disse fremmede burde jo ikke findes. Jacob havde jo opdigtet dem og var egentlig på vej til et behandlings center for at få stoppet disse livlige fantasier.

Men Jacob er virkelig glad for at se sine venner igen. Men det bliver ikke helt så hyggeligt som de havde troet. For de må ikke rigtig forlade hjemmet. Men det stopper dem ikke. Hans venner vil se hvor Jacobs bedstefar boede. Og det åbner op for at undersøge hans hjem yderligere. Men er det nu så god en idé? Er de klar til at åbne op for de hemmeligheder som Abe gemte på?

Det går nemlig hurtigt op for Jacob at hans bedstefar arbejde med en langt farligere opgave end han først havde troet. Han var nemlig på jagt efter uregistrerede børn for at redde dem fra deres fjender. Og det vil Jacob gerne undersøge nærmere. For hvis der er børn i fare, er det så ikke deres opgave at hjælpe dem? Noget må de da kunne gøre?

De begiver sig ud for at finde flere svar, og det river dem ud på en farlig tur med masser af udfordringer, tab og nye bekendtskaber. Og det giver dem voldsomme problemer i den "Peculiar" verden. De har ikke rettet sig efter de ordre de har fået, og nu har de bragt dem selv og andre i fare. Men Jacob er fast besluttet på at han vil færdiggøre sin bedstefars opgave. Så da det hele ser ud som om det er ved at løse sig, og at der er kommet styr på det store kaos, så stikker han igen af. For der er især én person han har brug for at redde. Og det skaber splid imellem ham selv og de andre børn.

Men han VIL klare denne sidste opgave. Koste hvad det koste vil. Og det bliver dyrt. Han er lige ved at fejle og da han tror at han står alene med denne pige, så dukker Miss Peregrine og de andre op igen for at redde dem ud af den fælde de er fanget i.
Men alt er forandret i deres hovedkvarter. Farlige fanger er sluppet løs og det viser sig at have været planlagt for længe siden. En farlig mand slipper løs fra sit fængsel og den frygtindgydende krig er gået igang.

Kan de nå at forhindre denne person i at lykkedes med at samle sine tropper? Kan de standse krigen inden alle "Peculiar" mennesker bliver tilintetgjort? Eller bliver de selv fanget i et ubrydeligt fængsel og mislykkedes at redde deres venner og familie?

Well.. Der stopper den sidste bog. Så der kommer i hvert fald én mere i denne serie, og jeg glæder mig til at få sluttet af på dette spændende drama! De tre første bøger var helt klart mine favoritter. De to næste her i rækken er.... lidt mere.. blah. Jeg har stadig nydt at læse dem, men de var ikke helt så spændende som de tre første. Men jeg ville ikke have været dem foruden. Så nu må vi se om den næste bliver den sidste bog i denne serie, eller om Ransom Riggs vælger at tilføje endnu flere sequels.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)