DIY - Lav dine egne Baby Milepælskort

Det er sku svært at følge med når alle ender med at være gravid samtidig, og det kan godt føles en smule uoverskueligt. *Hehe* Men når ens veninde også er iblandt dem, så vil man jo gerne gøre lidt ekstra og sammensætte en sød lille gave til dem. Jeanette og jeg sammensatte en overraskelses-gave til min barndomsveninde, Mette, i 2017 og nu er det blevet Jeanettes tur til at have en lille bebs. Og hun skal selvfølgelig også have lidt som en overraskelsesgave. Og da pengene er små, så må man være lidt kreativ og hun ønskede sig tilfældigvis nogle Milepælskort og de måtte gerne være personlige og nogen kun hun har. Såå.. Frem med redskaberne og så var det ellers bare at komme igang med at klippe, klistre og tegne. Og den proces har jeg valgt at dele med jer i dag.

Jeg har nemlig sammensat en lille DIY af disse Milepælskort, og jeg vil i dag forklare hvordan jeg har lavet dem. Jeg har ikke valgt at lave alle tænkelige kort, da det nok ikke er alle som hun får brugt, så jeg besluttede hvilke der skulle være i dette sæt, og jeg håber så at hun kan bruge dem. Og vil hun gerne have andre, så kunne det måske godt være at jeg lige hurtigt vil lave dem efterfølgende. ;) Så længe jeg har materialer til det selvfølgelig. For jeg endte med at løbe tør for akvarel papir til dette projekt. :P Så det skal jeg have fundet hvis det er.

De materialer jeg har brugt til dette sæt er følgende:
● 200 g/m² fine grain Akvarelpapir
● Akvarel farveblyanter fra Staedtler
● Fineliner Kuglepenne fra Staedtler
● Lineal
● Viskelæder
● Blyant
● Saks
● Lim
● Et stykke A4 karton
● Vand
● og alm. Hvidt Printerpapir

Først skulle kortene klippes ud i passende størrelser. Jeg valgte at tage lidt A4 og A5 Akvarel papir og dele det i halve eller fire stykker (A4 i 4 stykker og A5 i 2) hvilket giver nogle perfekte kort-størrelser. Og da jeg gerne ville gøre lidt ekstra ud af dem valgte jeg at klippe hjørnerne runde.

For at sætte mit eget lille genkendelige præg på kortene så valgt jeg at lave et lille stempel i bunden af hvert kort. Det er mine initialer hvor M'et er ræven. :) Jeg bruger det forskellige steder i forvejen så jeg tænkte at det kunne være lidt specielt også at tilføje det til disse kort. Det er jo trods alt mig der har lavet dem. Så why not? ;) Det tager en krig, men det er det værd.

Næste punkt er at finde ud af hvilke kort sættet skal indeholde. Jeg satte mig ned og brainstormede og søgte inspiration på nettet og fik skrevet dem ned jeg synes var bedst. Og så skulle jeg igang med at finde ud af hvilken stil jeg gerne ville lave dem i. Da det skal være hjemmelavet og personligt, så ville 100% håndlavet kort være oplagt. Intet print eller andet "nemt". Og de må GERNE se hjemmelavede ud. Det skal ikke være perfekt, men sådan lidt... lade fantasien få frit løb og så holde dem i nogenlunde samme stil. Jeg valgte som sagt at lave dem med akvarel farveblyanter og tegne lidt op med kuglepen bagefter. Og sådan skulle alle kort så laves.

Farveblyanterne fungerer på den måde at man tegner med dem først, og så bruger man vand på en pensel til at transformere dem til akvarel. Super nemt og det giver altså nogle rigtig flotte resultater. Især ved blending af farver. Og man kan gøre det ret præcist. Jeg har primært brugt en meget mikro lille pensel for at lave disse kort, da jeg gerne ville være så præcis som mulig med detaljerne og så meget meget lidt vand af gangen så det hele ikke løber sammen.

Og til sidst valgte jeg så at tilføje lidt meget tynde linjer hist og her i mine designs med en fineliner på 0,05 tykkelse. Og selve teksten på kortene er blevet skrevet og udfyldt med enten en 0,2 eller 0,8 fineliner. Dog har jeg tegnet teksten op med en blyant først for at være sikker på at jeg fik det skrevet og placeret rigtigt. Og så hvisker man selvfølgelig blyanten ud bagefter.

Jeg har også benyttet mig af min hjemmelavede lys-boks. Denne er uundværlig med sådanne kreative projekter. Og da jeg ikke har råd til en rigtig lys-boks, så måtte jeg prøve at lave en selv. Jeg har brugt et låg fra en æske, et stykke glas fra en billedramme og så en diode strimmel jeg har klistret fast til kanterne på låget. Den er skrøbelig men den fungerer.

Jeg tegner og skriver altså først mine ting på alm. hvidt printerpapir og når jeg er tilfreds tager jeg lysboksen frem. Tegningen og tekst bliver lagt under kortet og så tegner man sit design og tekst over på kortet på den måde og får det præcis som man vil have det. Førhen brugte jeg mine vinduer, men det er lidt svært når solen er gået ned. Derfor fik jeg kreeret denne boks. Og jeg har brugt den en del til dette projekt. Her ser I en tegning af en ræv jeg har fik tegnet til et af kortene. Og det var super nemt at få den placeret og tegnet over på kortet.

Jeg havde egentlig planlagt bare at købe en lille pose med snor til disse kort, men nej.. Jeg ville gerne prøve at lave en lille æske til dem. Så jeg gik igang med at skitsere og pludselig sad jeg med en skabelon til en i den rigtige størrelse. Det tog noget tid at få det hele til at passe sammen, men det lykkedes. Derfor har jeg desværre ikke en skabelon klar til jer, da dette er lavet ud fra øjemål. Sorry! ;) Men jeg tænker at I lidt kan se hvad jeg har gjort på dette billede.

Men da jeg fik det hele klippet ud og foldet så skulle den limes sammen. Den blev limet i siden og også i bunden. Normalt kan man åbne sådanne æsker i begge ender, men der er jo kun behov for at åbne i den ene og dette gør også at kortene ikke falder under ud. Så lim i bunden og i siden og voíla! Et stk. æske! Men den er altså liiiidt kedelig at se på.

En forside! Selvfølgelig skulle den have sådan en. Og den skulle gøres ekstra personlig. Jeg valgte at skrive "Jeanette's Milepælskort" i toppen og så derunder "Lavet af *mit stempel* Anne-Mette Højbjerg" og adressen på min blog og brugernavn på de sociale medier. Så er der vist ingen tvivl om hvis de kort er og hvem de er blevet lavet af. ;) Og det blev så limet på æsken og nu er den færdig og klar til at blive fyldt med en masse søde kort.

Og her ser I så det færdige resultat af både æske og kort! Jeg synes selv at de er blevet super fine og de er alle de maaaaaaange timers arbejde værd. For ja det har taget en krig og mange timer af gangen. Men sådan er det med 100% hjemmelavede kort. Der kommer ikke til at være kort magen til disse andre steder og jeg tror ikke at det bliver noget jeg laver igen. Måske. Nu må vi se. Jeg finder i hvert fald ikke tid til det indenfor det næste lange stykke tid, såå.. Det er helt unikke kort herfra min side af. *Haha* Men nu vil jeg slutte af og I kan herunder se lidt flere billeder af kortene. ;)


2 kommentarer:

 1. Hold nu op hvor er du dygtig.

  Hvor er de altså bare fine ❤ gaver fyldt med kærlighed. Hvor er det bare skønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød! Mange tak. :D Ja personlige gaver er virkelig skønne. ;)

   Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)