Anmeldelse af "Den sidste heks: Et Seacross-mysterium" af Sabina Gabrielli Carrara

Reklame for forlaget Mellemgaard og forfatter Sabina Gabrielli Carrara - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg var på jagt efter en bog der var oplagt til læsning og anmeldelse her i Oktober, og da jeg så "Den sidste heks: Et Seacross-mysterium" af Sabina Gabrielli Carrara på forlaget Mellemgaards hjemmeside, var jeg sikker på at jeg havde fundet den perfekte kandidat. Forsiden solgte mig. Dyster og med en kirkegård i front. Og så en titel med ordet "heks" i. Det kunne da ikke gå helt galt. Vel? Jeg tog i hvert fald chancen og fik den hjem til anmeldelse.

David O'Sullivans far er død og det eneste hans far efterlader ham er et brev. Et brev hvori han fortæller om sin medvirkende i en slem forbrydelse tilbage i 1974. Men der ligger mere bag denne hemmelighed. Han var selv skyldig i noget som for alt i verden skulle holdes hemmeligt, og da han blev vidne til forbrydelsen måtte han lave en aftale med en af de skyldige. Hvis han hjalp med at skille sig af med liget så ville de i bytte holde på hans hemmelighed. Men nu ønsker hans far at David skal gøre ham en sidste tjeneste.

Men David ender med at gå med sin egen plan. Han håber at han kan rette op på sit liv og sin familie hvis han kan høste på denne oplysning. Han vil vinde sin ekskone tilbage og tilliden fra sin datter. Begge vil intet have med ham at gøre. Men hvad nu hvis han får vendt op og ned på sit liv? Hvis nu han får fingrene i en masse penge? Han må kontakte de tre forbrydere fra 1974.

Han finder dog hurtigt ud af at penge ikke giver lykke og da slet ikke sin familie tilbage. Men han har nu fået smag for de lette penge. Dog kun for en kort stund. De tre forbrydere rotte sig sammen og sætter en stopper for David. Og det skal hurtigt vise sig at de ikke er de eneste der arbejder på at få retfærdighed for den slemme forbrydelse for så mange år siden. En ukendt gerningsmand er på spil og nu kan ingen af de involverede være sikre længere.

Politi inspektøren Billy McCabe bliver på en gåtur med sin kone og hund hurtigt bekendt med en slem forbrydelse. Han finder David død i sit hjem og det er starten på et større mysterie for Billy og hans assistent. Og da flere lig dukker op og ligner rituelle drab, og der tilmed dukker spor op i aviserne, går det op for dem at de alle har noget med hinanden at gøre. Og at det hele trækker tråde tilbage til den forbrydelse i 1974 som aldrig blev påklaret. Men hvordan hænger det hele sammen? Hvor kender ofrene hinanden fra? Og hvem er denne ukendte gerningsmand? Hvad har det hele med den dræbte kvinde der blev hængt og korsfæstet foran heksehytten at gøre? Kan de nå at stoppe skurken før det bliver enden for Billys karriere? Og for hvilken pris?

Jeg havde SLET IKKE forventet at det var en krimi af den kaliber. Jeg havde egentlig heller ikke læst ret meget op på den da jeg gerne ville overraskes og det skal jeg da lige love for at jeg blev. Mysteriet får vi kendskab til lige med det samme, og vi kender også ret hurtigt til de gerningsmænd der dræbte den unge kvinde, men hvem der efterfølgende er efter dem alle sammen holdes skjult helt til sidst. Jeg plejer ellers at være ret god til at gætte mig frem til de skyldige i krimier, men i denne var jeg totalt lost. Og ved I hvad? Jeg var vild med det! Og man får tilmed en virkelig stor overraskelse til sidst. Noget man på ingen måde ville forvente. Og at den tilmed slutter med en cliffhanger er bare... JEG VIL HAVE DEN NÆSTE BOG NU! For der kommer vel en mere? Eller? Den kan da ikke slutte sådan uden? :D

Jeg havde altså ikke største forventninger til denne, men alligevel en smule og jeg skal da lige love for at jeg blev positivt overrasket. Så hvis I leder efter en letlæselig, spændende og hurtig krimi at tygge igennem så er denne et god bud.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)