Anmeldelse af "The Wicked Deep" af Shea Ernshaw

Jeg er altid på udkig efter witchy historier, og da jeg faldt over "The Wicked Deep" af Shea Ernshaw blev min interesse straks vagt. Anmeldelserne er måske ikke de bedste, men selve historien tiltalte mig, og derfor besluttede jeg mig for at bestille den hjem i Maj måned som en lille fødselsdagsgave til mig selv. Og her i starten af Oktober får I så min anmeldelse af bogen. For - ja - jeg har nu fået den læst og er klar til at fortælle jer hvad min dom over denne historie er.

Penny bor sammen med sin mor på den lille ø, Lumiere Island, ved kysten af byen Sparrow, Oregon. Hun mistede sin far for et par år tilbage og siden er stemningen på øen blevet meget dyster og trist. Og det hjælper ikke på det at byen Sparrow bærer på en dyster historie, som dukker op og koster menneskelig hvert år. Og har gjort det i over 200 år. En historie der handler om tre søstre som blev dømt til druknedøden pga. mistanke om at de var hekse. Hekse der charmerede alle byens mænd ind i deres arme og seng. Gerne gifte mænd. Og en dag blev dommen over dem skyld i deres død. Og lige siden er de dukket op et par uger hvert år for at hævne sig. Overtage unge pigers kroppe og derved lokke unge og letlokkende mænd ud i havet og lade dem drukne. Gå den samme død i møde som søstrene måtte for mange år siden.

Og den tid står nu for døren igen. Penny er ikke meget for at det tiltrækker en masse turister der finder spænding i denne dystre begivenhed, og hun har på ingen måde nogen interesse i at deltage i det. Men da der pludselig dukker en ung fyr op og søger job og logi kan hun ikke lade være med at føle at hun bliver nødt til at advare ham og forsøge at sende ham væk igen. Men det bliver nemmere sagt end gjort. Bo er dukket op af en årsag. En han ikke vil åbne op om, og det går hurtigt op for Penny at hun ikke kan overtale ham til at rejse. Så derfor må hun forsøge at beskytte ham i stedet for. Og det bliver nemmest på Lumiere Island som fyrtårnspasser.

Penny fortæller Bo om byens legende og dystre historie, alt imens at Søstrene Swan finder deres ønskede pigekroppe på jagt efter deres første ofre. Og den første druknede fyr dukker op hurtigere end håbet. Det bliver to uger med stor frygt, mistanker, hævnfølelser og spirrende kærlighed. Er Bo det næste offer? Kan Penny forhindre det? Og vil hun kunne holde på sin egen hemmelighed som ville være altødelæggende hvis den ser dagens lys? Måske vil hun endda endelig finde en måde at bryde byens forbandelse på. Og til hvilken pris? Hun bliver nødt til at tage en beslutning. Redde Bo eller redde sig selv.

Jeg kan ikke forstå hvorfor mange anmeldelser er så dystre og negative, for jeg må indrømme at jeg virkelig godt kan lide denne historie! Historien om tre søstre der bliver beskyldt for at være hekse og derfor druknet og genopstår hvert år for at få hævn er da spændende! Eller.. måske ikke hvis man ikke er til den slags historie. Men heldigvis er jeg og jeg er så glad for at jeg faldt over denne bog og fik den købt hjem. Og man sidder hele tiden og venter på at finde ud af hvem den tredje søster har valgt at "overtage", men man bliver hele tiden holdt hen. Og.. jah.. jeg gættede det undervejs, men det var alligevel sådan lidt "what?!?!" da det blev afsløret. :P Det gjorde at historien gik rent ind hos mig. Og slutningen er så.. åhhh mit hjerte. Både trist og perfekt. For nej det er ikke en af de klassiske lykkelige slutninger og det elsker jeg!

Dette er en skøn historie om en bys forbandelse, hemmeligheder og jagten på hævn.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)