Anmeldelse af "En god piges guide til mord" ("A Good Girl's Guide to Murder" 1) af Holly Jackson

Reklame for forlaget Gyldendal og forfatter Holly Jackson - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg havde set flere anbefale denne bog på de sociale medier, og jeg havde faktisk planlagt at ville se om jeg kunne finde den billigt et sted, men så fik jeg pludselig en besked fra de skønne mennesker hos forlaget Gyldendal, som spurgte om jeg kunne være interesseret i at læse og anmelde den, og det ville jeg jo selvfølgelig gerne. Tak Gyldendal! I er fantastiske! Og I kan tro at jeg straks gik igang med at få taget nogle billeder af bogen da jeg fik den hjem.

Jeg havde kort forinden været på jagt efter noget rødt garn til en anden bogs billeder, så det var perfekt timet at jeg så kunne "genskabe" coveret på denne. Det krævede et par forsøg, men jeg synes at det lykkedes mig meget godt. Og nu glæder jeg mig bare til at se hvordan de danske forsider til de to næste bøger bliver og om jeg kan genskabe dem på samme måde som denne. :)

Men nok om det. Nu synes jeg at det er på tide at I får min anmeldelse. Here you go.

Pippa Fitz-Amobi skal igang med sin selvstændige projektopgave og hun har valgt et emne som i noget tid har gået hende meget på. Et emne som ikke falder i så god jord hos hendes undervisere, men hun vil ikke ændre mening. En gammel lokal sag fra for 5 år siden mistænker hun for at være blevet lukket for tidligt med den forkerte gerningsmand, og det vil hun bevise. Det bliver ikke nemt, men hun vil bruge alle sine kræfter på at nå frem til nogle svar. Og forhåbentlig finde den rigtige historie. For hun nægter at tro på at det gik rigtigt for sig.

En pige fra hendes skole forsvandt og forventes myrdet og den formodede gerningsmanden blev fundet død kort tid efter. Politiet er sikre i deres sag, og det samme er folk i byen. Sal Singh slog Andie Bell ihjel. Hvad skete der virkelig? Der må da være nogen der har set noget. Hørt noget. Så Pippa går straks igang med at interviewe folk. Og bruge knapt så lovlige metoder for at finde spor. Og det går hurtigt op for hende at der kunne have været flere mistænkte. Værre mistænkte. Og efterhånden som hun får gravet dybere og dybere ned i sagen prøver folk at spænde ben for hende. Nogen fortæller ikke hele sandheden og har måske endda ændret helt på den. Og der går ikke længe før Pippa får anonyme trusler fra en ukendt person. En person der advarer hende om at gå videre med sagen. Ellers vil det gå konsekvenser.

Hvad der startede som et skoleprojekt er nu blevet en alvorlig efterforskning og i samarbejde med Sals lillebror får de hurtigt sporet sit ind på hvad der virkelig skete. Men hvordan skal de få de sidste brikker til at falde på plads? Hvad vil prisen være for at opklare sagen? Hvem kan hun stole på? Og vil den rigtige morder stå og vente på hende når hun mindst venter det?

Dette er en historie om en hjerteknusende sag der var altødelæggende for alle indblandet. En sag som en ung pige har sat sig for at finde sandheden frem i. Masser af hemmeligheder, løgne, mange mulige gerningsmænd og urimelige beskyldninger. En sag der hurtigt viser sig at være alt andet end nem at løse - og mindst lige så ufarlig. Jeg var fanget fra start til slut.

Noget jeg virkelig nød ved at læse denne bog, er at den er bygget op som.. jah hvis du selv sad og skrev på en større skoleopgave. Der er masser af "daglige noter", interview udskrifter, dagbogskopier, sider fra selve opgaven og selvfølgelig "nutids" opdateriger. Man føler på denne måde at man er med til at skrive opgaven, deltage i opklaringen og med til at gætte sig frem til den virkelige morder - eller mordere? ;) Som jeg slet ikke havde gættet mig frem til. Og sagen var indviklet men super spændende at følge med i. Jeg er fan af denne måde at bygge en historie op på. Og jeg ser virkelig frem til at de næste to bøger udkommer på Dansk så jeg kan læse videre. Håber jeg i hvert fald at jeg får mulighed for.

Min Goodreads rating:
★★★★★

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)