Anmeldelse af "Er vi der snart?" af Lucy Vine

Reklame for forlaget Flamingo og forfatter Lucy Vine - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg har ingen erfaring med Lucy Vine som forfatter, men denne bog, "Er vi der snart?", som skønne forlaget Flamingo havde sendt min vej for noget tid siden, lød virkelig underholdende og den helt perfekte Sommerlæsning, så den skulle selvfølgelig have en chance denne Sommer. For hvem elsker ikke en feel-good historie om personlig udvikling og jordomrejser med en god portion humor i til hygge-læsningen i solen med en kølig drik og friske jordbærd? Well.. I do!

Nå.. Lad os komme til det det handler om. Min anmeldelse. Og den får I her.

Alices liv vælter helt rundt efter en katastrofal 30-års fødselsdag hvor hun opdager at intet er som det plejede at være. Vennerne er alle i forhold og på vej videre i livet. Alle er blevet så fremtids-agtige. Og hun føler sig pludselig meget alene og forladt. Forladt af sin familie - som hun har et lidt rodet forhold til efter en urolig barndom. Forladt af sin bedste veninde og bofælle som nu har kæreste og kommende barn på vej. Og nu også arbejdsløs - efter hun ved en fejl sendte en ret intim og kikset sms til sin chef. Så hvad skal hun nu gøre? Hvor skal hun tage hen? "Fulde-Alice" har skrevet en note til hende. Bedt hende om at tage ud i verden og opleve en masse. Finde sig selv. Slå sig løs. Så det er det hun gør. Hun vil tage på en lang rejse rundt i verden og møde nye mennesker, være ligeglad med det gamle liv og bare have det sjovt. Og hun vil blogge om det så alle kan tage del i hendes fantastiske oplevelser.

Første del af rejsen går til Amerika hvor hun skal tilbringe noget tid hos en gammel veninde. Hun ser frem til at se og opleve en masse kendisser og mænge sig med lækre mænd og luksus. Men intet er som hun havde forventet. Det forhindrer hende dog ikke i at have det sjovt og feste igennem. Og det kommer der mange uheldige men humoristiske situationer ud af. Men også sårede følelser. Det er dog ikke noget hun vil bruge alt for mange kræfter på da hun alligevel skal videre på næste del af sin jordomrejse - til Thailand. Og her dukker hendes bror op med sin bedste kammerat og de skruer ekstra op for udfordringerne på rejsen. Udfordringer som både fører dårlige men også gode ting med sig. Men at få øjnene tvunget op for sandheden kan gøre ondt og det kan få selv de stærkeste bånd til at briste. Og Alice må indse at hendes flugt fra sit gamle liv ikke er den rigtige løsning.

Måske er det på tide at se sine dæmoner i øjnene? Åbne op for folk omkring sig? Og lade dem åbne sig op overfor hende? Også selvom det kommer til at gøre forbandet ondt? Men er hun klar til det? Vil hun turde at tage så stort et skridt? Og hvis så, er hun så klar til at tage videre på rejsen og direkte ind i armene på det mareridt som hun har været på flugt fra i så mange år?

En humoristisk og vild historie om en kvinde på flugt fra sit liv, sandheden og de svære situationer hun er endt i. Om hendes jordomrejse på jagt efter nye og spontane oplevelser, nye bekendtskaber og masser af personlig udvikling. Og hendes vink med en vognstang som tvinger hende til at se sine dæmoner i øjnene.

Jeg ville gerne have givet den 5 stjerner, men selvom den starter rigtig godt ud, så føles slutningen en smule forhastet og humoren virker lidt påtvungen. Hvilket er en skam, for som sagt, så startede den rigtig godt ud. Ikke sagt at jeg ikke nød bogen, men den blev lidt.. meh til sidst. Men underholdende det var den, så jeg har hygget mig. Hovedpersonen bliver kastet ud i mange pinlige og sjove situationer og det er nemt at sætte sig ind i handlingen, og man får helt lyst til selv at have været der og være vidne til det.

Hvis du leder efter en bog til ferien hvor du kan få dig et godt grin, udleve lidt af dine rejse-drømme og krumme tæer over pinlige situationer, så kunne denne være et godt bud. :)

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)