Anmeldelse af "Villaen" af Rachel Hawkins

Reklame for forlaget Falco og forfatter Rachel Hawkins - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg læste "Hævnens Paradis" af Rachel Hawkins sidste år, og jeg var virkelig imponeret over historien. (Læs eventuelt min anmeldelse af den her.) Derfor var jeg straks interesseret da forlaget Falco gav udtryk for at "Villaen" ville udkomme hos dem denne Sommer. Selvom "Hævnens Paradis" fik meget blandet anmeldelser, så endte jeg med at synes ret godt om den, så jeg havde lidt samme forventninger til denne. Men kunne den så leve op til dem? Lad og finde ud af det. For her kommer min anmeldelse. :)

Emily står midt i en grim skilsmisse med sin eksmand, som prøver på at rage så meget til sig af hendes forfatter-succes som overhovedet muligt. Og som gør alt for at få hende trukket så meget ned at hun bliver syg igen. En uforklarlig sygdom som hun tidligere har været ramt af da hun var sammen med ham. Og derfor ender hun med at tage imod sin bedste venindes tilbud om at tage med hende til Italien hele sommeren. En chance for at komme væk fra det hele. Væk fra eksmanden, væk fra hverdagen og væk fra presset og sin skriveblokade. Men er det nu også en god idé at tage væk sammen med Chess?

Chess og Emily har været uadskillelige da de var små, men efterhånden som de blev ældre jo mindre har de set til hinanden. Chess er blevet en succesfuld selvhjælps-guru og har rygende travlt hele tiden og - for at være ærlig - så har hun alt for travlt med sig selv. Så de har ikke set så meget til hinanden. Men selvom deres forhold er skrøbeligt, så kunne denne tur måske være starten på et stærkere venskab igen. Eller er de bare ved at vokse fra hinanden?

De ankommer til Villa Aestas i Orvieto og ret hurtigt begynder villaens historie at blive afsløret - og det hele starter med et mord tilbage i 1974. Men det er desværre ikke kun villaens hemmeligheder der dukker op til overfladen. Grimme hemmeligheder i hendes eget liv er fulgt med og det er tæt på at ødelægge hele turen. Og ødelægge den sidste chance for at redde venskabet til Chess. Er villaen en forbandelse? Kræver den endnu et offer? Og hvem vil det ende med at blive?

Dette er en mørk thriller som er fuld af hemmeligheder, løgne og kendisdrømme. Om mord og onde handlinger. Om en hjemsøgt villa i Italien som kræver et offer af alle dets gæster.

Jeg havde lidt for høje forventninger til denne bog. Og derfor havde jeg svært ved at blive fanget af historien i starten. Den kan godt være lidt svær at komme igang med. Men ca. halvvejs inde begynder der at komme lidt mere saft og kraft i historien og spændingen stiger samtidig med at sandheden bliver afsløret. Eller det tror man. For BANG! Sidst i bogen tager det lige en 180° vending og ... jah.. jeg kunne måske godt have undværet det sidste kapitel. For uden det ville historien ende virkelig ond, men nej. Sådan er det ikke.

Jeg vil ikke afsløre for meget, og det er også derfor at det måske kan virke lidt forvirrende det jeg skriver. Men hvis det har gjort jer nysgerrige og fået jer til at ville vide hvad det hele handler om, så synes jeg at I skulle prøve at læse bogen. Det kunne jo være at I har en helt anden mening om historien og måske vil elske den. Anmeldelserne svinger meget og det synes jeg gør bogen interessant. Det var netop derfor at jeg blev nysgerrig.

Fortryder jeg at jeg har læst den? På ingen måde.

Min Goodreads rating:
★★★✩✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)