Anmeldelse af "De sidste drager" ("Flammen & Bølgen" 3) af Sidsel Sander Mittet

Reklame for forlaget Facet og forfatter Sidsel Sander Mittet - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Endnu en fantastisk dansk dystopisk fantasyserie er blevet afsluttet, og det er lidt vemodigt hvis I spørger mig. Jeg har indtil videre elsket alt som Sidsel har skrevet, og det samme gælder serien "Flammen & Bølgen". Dette efterår udkom den tredje og sidste bog i serien igennem forlaget Facet og jeg har været så heldig at få lov til at læse og anmelde den for at sætte det sidste punktum. I kan læse mine anmeldelser af "Den røde drage" og "Den sorte drage" ved at trykke jer ind på dem her.

Og nu synes jeg at det er blevet tid til min anmeldelse af "De sidste drager". Here you go!

Ignis, Agni, Fia og Mashal er langt om længe sammen igen, og med sig har de Agnis og Ignis' bedstemor som de har reddet fra fjendens kløer. Men de er endnu engang på flugt. Broen hvor oprørsgruppen holdt til er blevet sprængt i luften og de har derfor været nødt til at tage til en flygtningelejr på Hvide Pynt. Men her møder de en masse modstand. Og prisen for at være der er høj. De skal finde opskriften på midlet der giver adgang til det mentale net og kaosnettet og dele den med Hafnia. Men er det nu også så god en idé? Kan de overhovedet stole på Hafnia?

Mashal har fået bedre styr på det mentale net og kaosnettet, men han fornemmer at der er noget galt. Der er sorte revner over det hele og skræmmende billeder af voldsomme flodbølger bliver ved med at vise sig. Er det minder fra fortiden? Eller noget meget værre - fremtiden? Han vil gerne finde ud af det, men fjenden er i hælene på ham og det sætter dem alle i fare. De bliver nødt til at gøre noget. Tage væk. Finde en måde at stoppe fjenden på en gang for alle. Men hver gang de kommer et skridt videre i deres planer, så er fjenden et skridt foran. Hvordan? Hvordan kan han vide hvor de er og hvor de er på vej hen? Har de en forrædder iblandt dem?

Tiden er ved at løbe ud for dem, og det er nu op til Ignis og Mashal at finde en løsning. Deres veje skilles endnu engang men det er altafgørende for at deres nye plan lykkedes. Flere kampe og sammenstød med fjenden. Alt for mange tabte liv. Vigtige alliancer dannes og en farlig aftale om samarbejde kan enten være en virkelig god idé eller fatal fejltagelse. Er det for sent at redde deres fremtid? At redde verden og alt liv? Bliver Mashal nødt til at lukke permanent ned for det mentale net for at forhindre endnu en altødelæggende flodbølge? Er det overhovedet muligt?

En virkelig spændende og hæsblæsende dansk dystopisk fantasyserie fuld af modstandskampe, klasseforskelle, farlige fjender og en altødelæggende fare for fremtiden - som skal reddes af to unge mennesker født til opgaven. Men kan de klare presset? Vil de kunne nå at redde verden før endnu en knusende flodbølge vælter ind over dem?

Jeg vil gerne skrige min frustration ud, men jeg kan ikke gøre det uden at afsløre alt for mange detaljer, som jeg synes I selv skal have fornøjelsen af at opleve ved at læse bøgerne. Men ARGH! *Hahahahah* Hvorfor fandt "de" ikke sammen??!?! WHY!?!?!?!? Okay.. nu har jeg fået det ud. :P

For dælen Sidsel! Du har sku gjort det igen! Endnu en helt igennem fantastisk serie, som jeg sikkert kommer til at læse igen og igen. Jeg er dog lidt trist over at den er slut. Men så kan man jo håbe på at du går igang med en ny på et tidspunkt. ;) Det ville jeg ikke have det mindste imod.

Min Goodreads rating:
★★★★★

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)