Anmeldelse af "Legender & Latte" ("Legends & Lattes" 1) af Travis Baldree

Reklame for forlaget Ulven og Uglen og forfatter Travis Baldree - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Første gang at jeg så forsiden på denne bog blev jeg nysgerrig. Jeg læser en del fantasy, men jeg har endnu ikke læst noget med orker, succubusser osv.. Og det er der i denne bog. Ikke nok med at det er en fantasy, så er det en "Hygge-Fantasy". Se dét gjorde mig ekstra nysgerrig. Så da forlaget Ulven og Uglen spurgte om jeg ville læse og anmelde den nu hvor den udkom på dansk, så sprang jeg straks til. Måske lidt overexcited, men jeg kunne ikke lade være. Jeg vidste bare at den ville være en hyggelig bog. Så er den det? Kunne den leve op til mine forventninger? Find ud af det nu. For her kommer min anmeldelse af "Legender & Latte" af Travis Baldree. ;)

Orken Viv vil lægge sit liv med mudder, blod, sværkampe og konstant at være på farten bag sig og starte et nyt sted. Med et nyt mål. Så hun drager til storbyen Thune med sit sværd og en pose fuld af dusørpenge og her vil hun finde et sted og åbne en kaffebutik. En café. Selvom det er langt fra hvad hun er vant til, så er hun fast besluttet på at det skal lykkedes. Kaffe er dog normalt noget som kun gnomer kender til, men det vil hun ændre på. Hun forelskede sig selv i den varme drik på en af hendes ture til en gnomby og har ikke kunne slippe tanken om den siden.

Med hjælp fra en ønskekvist, en magisk sten og en smule stædighed finder hun en gammel faldefærdig stald som hun beslutter sig for at købe. Og derfra går det stærkt. Hun ansætter en assistent, en tømmer og en bager og butikken får hurtigt succes da det går op for byens befolkning hvilken gave Viv har taget med til byen. Men det er ikke alle der er lige begejstret for at det går hende godt. Gamle og nye fjender rører på sig i skyggerne og Viv er nu afhængig af at hun har været heldig nok til at finde folk hun kan stole på. Og som er villige til at hjælpe hende.

Men vil det være nok når det værst tænkelige sker? Har Viv været for naiv at tro at hun kunne lægge sit gamle liv bag sig takket være en magisk sten? At en ork kunne skabe sig et stille og hyggeligt liv med en fast base? At hun kunne finde folk som hun kunne kalde sine venner? Var det hele for godt til at være sandt? Vil hun ende med at miste det hele?

Dette er en virkelig skøn hjertevarm hygge-fantasy som du ikke vidste at du manglede på din bogreol. Den er fuld af skønne karakterer, varme og kolde drikke og bagværk som kan få mundvandet til at løbe, humor, personlig udvikling og en voksende og uventet kærlighed. En historie om at turde at finde modet til at ændre sit liv til det man virkelig drømmer om. Om modet til at åbne sig op for fremmede og lade dem komme tæt ind på livet af sig. Om modet til at elske.

Jeg er så glad lige nu. Den levede fuldt ud op til mine forventninger og jeg ville virkelig ikke have at den skulle stoppe! Jeg vil have mere! Mere Viv og Tandri tak! Deres historie kan da ikke bare stoppe der?! Jeg vil vide hvad der nu skal ske! :P Man kan vel drømme, ikke? ;)

Hvis du mangler en hyggelig fantasy roman som kan få dig til at le og som er ekstra hjertevarm, så er "Legender & Latte" af Travis Baldree helt klart et læs værd.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)