Dagens Julegæst - 12 dec

1. Navn: Rikke.

2. Blog: www.dancingwithfauns.blogspot.dk

3. Hvordan er dit forhold til julen?
Meget hjertevarmt og dybt nostalgisk. Jeg elsker julen med alle dens traditioner, al dens glæde og alle de fingerkriblende forventninger. Jeg elsker at tælle ned, og at glæde mig over dagenes langsomme forbipasseren.
December er sådan en stemningsfyldt måned, og jeg nyder den lige fra start til slut. Det tidligt og tætomsluttende mørke, som bliver blidt oplyst af stearinlysenes flakkende skær, de mange hyggestunder med pebernødder og gode film, den begyndende kulde og den første sne; jeg holder så meget af det hele.
Jeg er et gennemført hyggemenneske, og julen er sådan en perfekt anledning til at tilbringe talrige timer med indendørs hygge og vidunderligt selskab. Jeg er muligvis jordens største julegris, og jeg vokser aldrig nogensinde fra det.

4. Hvor skal du holde jul i år?
Jeg skal holde jul hjemme i Jylland, langt ude på landet hos min mor, sammen med mine søskende, min papfar, mine bedsteforældre, min kusine og onkel. Akkurat som jeg plejer. Det er en ubrydelig tradition.

5. Hvad er dit største julegaveønske?
Jeg ønsker mig mange ting, men har tilsyneladende ikke et inderligt og brændende ønske, som jeg nervøst håber på går i opfyldelse. Til gengæld ønsker jeg mig rigtig mange bøger, og vil blive lykkelig for hvilken som en af dem. "Les Miserables" af Victor Hugo, "Captain Wentworth's Diary" af Amanda Grange, og en fortryllende smuk læderindbunden udgave af favoritten "Great Expectations" af Charles Dickens er øverst på listen.

6. Håber du på sne i december?
Både ja og nej. Jeg elsker sneen så inderligt, og det er simpelthen så smukt og kønt, men det er jo bare så besværligt, når man skal med tog hjem til jul.
Jeg kunne godt tænke mig, det vil sne blidt d. 22. og 23., og så fyge ned med sne d. 24., og dække hele verden i et tykt hvidt tæppe. Det ville være perfekt og ren ønsketænkning.

7. Går du meget op i at pynte dit hjem/værelse op til jul?
Ja. Jeg elsker at komme hjem fra de mørke dage, og træde ind i et lille jule-paradis, fyldt med glitrende glaskugler, reflekterende sølvstads og et virvar af dybtrøde nisser. Jeg kan blive ved med at købe julepynt i det uendelige, og er knap nok i stand til at handle i Netto, uden at få en smule med hjem.
Sandheden er dog, at jeg slet ikke har julepynt nok til at fylde mit hjem, som jeg drømmer om. Jeg er kun lige flyttet hjemmefra for et års tid siden, og en så massiv samling af julepynt, som jeg ønsker mig, tager desværre en del tid at få bygget op.
Men jeg pynter kærligt med det omhyggeligt udvalgte julestads, jeg har.

8. Hvad glæder du dig allermest til juleaften?
Jeg glæder mig usigeligt til at gense min familie samlet på den helt specielle måde, omgivet af hygge og glæde. Desuden glæder jeg mig virkelig til at se mine kæres ansigter, når de åbner mine nænsomt udvalgte julegaver. Jeg elsker at gøre mig umage med de gaver, jeg giver, og jeg elsker at ramme helt rigtigt, og se et lykkeligt udtryk af veltilfreds glæde, når gavebåndene løsnes.
Et andet af aftenens højdepunkter er, når min telefon ringer, og jeg hører min kærestes stemme. Når vi hvisker "Jeg elsker dig, tak for gaven" til hinanden, og beretter om vores aftener; hvem der fandt mandlen, og hvor godt maden smagte. Nico og jeg holder endnu ikke jul sammen; men vi har altid vores lille snak, og den fylder mig med sødme. Det er rart at høre hans stemme på en aften så fyldt med kærlighed.
Jeg glæder mig også til al gaveåbningen og spisningen er forbi, og vi alle samles foran fjernsynet til en eller anden tilfældig julefilm, og en stor skål med slik og chokolade. Så sænker der sig en rolig stemning over os alle, og snakken går om løst og fast. Vi tænder stearinlys, og tilbringer de sidste timer af den magiske dag med lykkelig familieidyl.
Det simpleste svar ville nok være, jeg glæder mig til det hele. Juleaften er fyldt med fantastiske øjeblikke, og jeg har svært ved at udvælge et enkelt.

9. Har I nogle faste juletraditioner? (Fortæl gerne)
Åh ja. Vi har mange. Næsten for mange, og sommetider kan det føles som om, julemåneden er en kombination af en fastlagt kæde af regler for, hvordan det bør og skal være - og altid har været. Traditioner betyder meget i min familie, og det ses tydeligt i juletiden.
For eksempel skal juletræspyntningen findes sted d. 23., og vi har en fast rækkefølge for, hvornår hvilken slags pynt skal hænges på. Min yndlings glaskugle, en krakeleret grøn sag med en rubinrød midte, bliver altid hængt på til sidst, og først da er træet færdigt. Det er lidt skørt, og jeg ved ikke hvorfor, men sådan har det altid været.
En anden - og lidt sød - tradition er, at der altid bliver uddelt en gave fra "julemanden" om morgenen på juleaftensdag. Det er et nostalgisk levn fra dengang mine søskende og jeg var små, og ikke helt kunne vente på at gaveoppakningstiden kom. Efterhånden som vi er blevet ældre, har min mor holdt ved traditionen, og jeg synes, det er så kært og sødt.
Nico og jeg har også langsomt opbygget nogle små traditioner. Bagningen af "M&M's i sneen" på den tredje søndag i advent er helt indiskutabel, og søndagsgåture i Odenses oplyste gader er en smuk og eventyrlig lille juleglæde.
Desuden har jeg de seneste år startet min helt egen lille tradition; jeg har besluttet, at jeg hver jul vil læse Dicken's: "A Christmas Carol". Den hensætter mig nemlig i en så varm og frydefuld stemning. Helt perfekt.

10. Har du en kreativ juleidé du gerne vil dele?
Ikke rigtig. Jeg er ikke specielt kreativ, omend jeg ynder at kaste mig ud i en masse skøre papirklip og bagningsprojekter. Desuden nyder jeg at billeddokumentere julens forgyldte øjeblikke, og gemme billederne til en senere tid. Det varmer altid så meget at se tilbage på.

11: Har du en julehilsen du gerne vil give ud?
Jeg vil gerne ønske alle en rigtig glædelig og fantastisk jul. Jeg håber, der bliver rig mulighed for at nyde og værdsætte selv de mindste øjeblikke. Julen handler om mange ting; men mest af alt handler den om, at finde grunde til at glæde sig. Og det håber jeg, i alle får rig mulighed for.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)