Dagens Jule Gæst - Astrid


Når man taler om julen taler om tit om stress og travlhed. Mange taler gaver og glemmer helt hvad julen handler mest om. Det handler om spiritualitet, om ro og samvær.
Jeg har mange der spørger mig hvordan min spiritualitet passer ind med julen. I min verden hvor jeg taler med de døde og virkelig har spiritualitet tæt inde på livet hver dag er julen en tid hvor der er pause i al den normale hverdag. Der er tid til at stoppe, tænke og nyde de mennesker jeg har omkring mig.

Kirker er et sted hvor mange kun kommer ved juletid, og jeg hører mange sige det er falsk og tomt. Jeg er af den holdning at det er helt personligt hvad tro er for dem, og hvordan de vil udøve den. Jeg er slet ikke vild med kirker fordi de står som en firkantet måde at skulle tro på, og ofte mangler jeg indlevelse. Alligevel er det fantastisk at gå i kirke juleaften for det er netop den dag alle render i kirke og ikke mindst synger med når de er der.

Når jeg har spurgt op ad til hvad de dødes holdning er til jul og i det hele taget religion, kommer der lange forklaringer på hvor langt de er i deres livsrejse, og hvad de har brug for. Bundlinjen er ofte at folk finder den tro hvor de passer ind og føler sig hjemme.

Du skal også finde din tro hvis du ikke allerede har fundet den. Læs om retninger af tro og spiritualitet. Lær mere og vid hvad du går ind til når du finder din egen udgave af tro, eller kommer ind i et fællesskab af tro.

Vigtigst af alt så husk at julen handler om at være til stede og nyde de mennesker der er omkring jer. Uanset hvad i ender med så skal det være der hvor i har det godt.

Glædelig jul og gode dage til alle.

- Astrid fra bloggen: blog.soulguide.dk

English version:
Guest Post from another blogger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)