Dagens Jule Gæst - DitteMit navn er Ditte Jochumsen Emsholm og jeg er 19 år og bor i Holbæk. Til hverdag arbejder jeg som tilkaldevikar i en SFO, og i foråret 2013 var jeg på mit livs rejse til Vietnam og Cambodja, hvor jeg for alvor fik smag for at blogge.

Min fritid bruger jeg på at løbe, være sammen med mine veninder, familie og kæreste og sidst men ikke mindst: at føre mine utallige kreative idéer ud i livet og dele ud af dem på min blog.
GLASKUGLEMUFFINS
Når vi hvert år pynter juletræet er der ikke én eneste almindelig, rund glaskugle på træet. Gennem de sidste mange år har min mor samlet på specielt og enestående glaspynt til juletræet, hvilket har udviklet sig til en bred samling af finurlig julepynt, der nu bl.a. indeholder en krokodille, tulipaner, vanter, sko, kager, en pingvin og en masse andre figurer fra både ind og udland.

Hvert år sætter jeg mit eget lille sølvfarvede juletræ op, og pynter det med små røde glaskugler jeg købte engang for flere år siden, men i lyset af min mors raffinerede samling, ser mine almindelige røde glaskugler ret så ordinære og kedelige ud. Det synes jeg der i år skulle gøres noget ved, og efter en lille make-over endte glaskuglerne med at blive til fine små julemuffins med glimmer og glassur!

Man skal bruge:
* Glaskugler
* Muffinforme
* Limpistol
* Maling og pensel
* Perler
* Evt. glimmer

Start med at sætte en lille klat lim i bunden af glaskuglen og lim den fast i en muffinform. Sørg for at glaskuglen står helt lige i muffinformen, ellers bliver det en meget skæv muffin når den kommer op at hænge på træet.

Tag nu en tynd pensel og en lille klat hvid maling, og mal "glassur" øverst på kuglen, der gerne løber en smule ned over muffinen. Der skal helst to lag til før at det dækker helt.

Drys glimmer oven på malingen mens den er våd - evt i en anden farve, så det rigtig ligner krymmel.

Lim til slut en rød/lyserød træperle fast på toppen, som et lille kirsebær.

Og hvis de ikke pynter på træet, så ved jeg ikke hvad gør!


FILTHJERTER
Her en "opskrift" på nogle utroligt nemme og søde filthjerter, man kan pynte op i huset med - eller bruge som pynt på træet!

Man skal bruge:
* Rødt filt 11x22 cm
* Symaskine og rød tråd
* Saks
* Knappenåle

Start med at dele det rektangulære stykke filt i to.

Læg dem oven på hinanden og sæt dem fast med knappenåle i den ene side og sy dem sammen (KUN i den ene side)

"Åbn" de to filt stykker, bøj dem bagud og sæt kanten sammen med knappenåle, så de danner en hjerteform og sy dem sammen.

Klip det hjerteformede rør i "skiver" på ca. 1 centimeters tykkelse og man får de fineste små filthjerter!

Hjerterne pynter fint på et fad, men jeg valgte at lave en guirlande af dem, ved at sætte dem på en rød sytråd med træperler imellem, så kan de hænges op i vinduet og pynte der.


- Ditte fra bloggen: bandittens.blogspot.dk


English version:
Guest Post from another blogger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)