Dagens Jule Gæst - JeanetteNavn: Jeanette Krohn Henriksen.
Alder: 29 år.. shh.. snakker ikke om det.
Fra: Otterup på Nordfyn.
Bor sammen med min Forlovede.
Jeg er førtidspensionist.

Julen i år, startede faktisk for første gang i mit liv, allerede i slutningen af Oktober. Det var netop der jeg begyndt at overveje, om der skulle ske noget spændende på min blog til jul. Det føles ret underligt at sidde og tænke jule-tanker i oktober, da jeg normalt plejer at skubbe julen til aller sidste øjeblik. Jeg bliver ret hurtig jule stresset, da jeg har så mange forventninger til mig selv og hvad jeg godt kunne tænke mig at nå i julen. Dog kan jeg nu mærke at det har været okay at begynde lidt tidligt. Jeg endte med at starte en advents-kalender op, for bloggere. Vi er 8 som deltager og jeg glæder mig enormt meget til advent. Advent går jeg normalt ikke rigtig op i, men det bliver for første gang, siden jeg var barn, super hyggeligt.

Det var ikke det eneste, som jeg fik startede i Oktober.

For ca. 7 år siden var jeg indlagt på Psykiatrisk Hospital. Der var jeg i 10 uger og imens jeg var der, prøvede jeg at være en smugle kreativ. Jeg malede, strikkede, lavede uroer og startede også med at brodere en julekalender. Efter de første ca. 100 krydser gav jeg lidt op. Overskuddet var der bare ikke rigtig dengang og derfor, har julekalenderen bare ligget i mit skab i alle de år. I Oktober besluttede jeg derfor at jeg ville få lavet den færdig. Det var på en eller anden måde, ret helbredende at få den frem igen og tænke at den skulle laves færdig med kærlighed. Den minder mig om et stort vendepunkt i mit liv og samtidig begyndelse på noget nyt. Jeg besluttede at det skulle være et mål for mig at få den færdig til 1. december og hvis jeg nåede det, så skulle min lille nevø ha den, med små pakker på. Jeg kan nu meget stolt fortælle at jeg nåede det til 1. december og at der også blev købt pakker til den. Det er da en fantastisk måde at startede julen på. Det er faktisk første gang i mit voksne liv jeg rigtig har lavet noget håndarbejde helt færdig. Synes faktisk selv den er blevet rigtig sød og at jeg har klaret det meget godt.

DIY Guide:

Jeg købte sådan en start pakke, så alt jeg skulle bruge var i en plastik folder. Der er i pakken en stor tegning med, så man kan se hvilke steder man skal brodere hvilke farver. Det er utrolig vigtigt at man starter med at finde midten, på det stykke stof man har, så billedet sidder det rigtige sted. Det er lidt af et tælle arbejde, men giver det bedste resultat. Man kan evt. ri med et lille tråd, på kryds og tværs, så man hele tiden præcis ved hvor midten er.
Tråden er let at trække ud igen, når man er færdig. Så er det ellers bare at lave krydserne, tælle firkanterne, skifte farve osv. Husk undervejs at brug et overstregnings tus på tegningen, så du hele tiden ved hvor langt du er.

Da jeg var færdig med at brodere hele stykket, valgte jeg at stryge et stykke stof på bagsiden, med dobbeltklæbende fliseline. Foldede kanterne som vist i den guide, der følger med og sy pænt rundt i kanten på bagsiden med skjulte sting. Ophænget som du kan se på billedet fulgte desværre ikke med i pakken, det købte jeg ved siden af, i den størrelse som passede til.
Startpakken er fra det firma, som hedder Permin (www.permin.dk)

Glædelig jul til jer alle sammen og stor tak til Gizmo, for at lave denne søde julekalender. Jeg er med nu for andet år i træk og synes det er super hyggeligt. Håber i har lyst til at smide en lille kommentar eller til at kigge forbi min blog.

- Jeanette fra bloggen: www.jeasblanketanker.blogspot.dk

English version:
Guest Post from another blogger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)