Boglig "Would You Rather" Tag

Den skønne kvinde, Xenia, har tagget mig i en tag-leg, der kører i bogblogger-kredsene, og selvom jeg ikke som sådan er en bogblogger men elsker at læse, så har jeg valgt at tage udfordringen op. :D Det er normalt noget de gør i vlogs, men jeg har valgt at gøre det i et blogindlæg (på skrift), så jeg håber det er okay.

Her ser I de "enten-eller"-ultimatummer som man bliver udfordret til at svare på samt mine svar:

Vil du helst - Udelukkende læse trilogier eller læse enkeltstående bøger?
Det kommer helt an på hvilket humør jeg er i. Nogle gange kan jeg godt trænge til bare kun at skulle forholde mig til én bog, men jeg elsker samtidig serier, som også gerne må være på mange flere bøger end bare de tre som en trilogi jo er begrebet af. Men hvis jeg absolut skal vælge én af dem, så må jeg svare trilogier. Mange gange kan en historie ikke blive fortalt deltaljeret og spændende nok hvis den kun skal holdes til én bog. Og mange gange, så er der også bare et eller andet super spændende over bøger der er en del af en trilogi eller større serie. Hvis historien dermed også bare er brand-go' så er der altså bare en enorm glæde i at vide at den ikke er ovre efter sidste side er vendt i den første bog. Men at der faktisk ligger flere bøger og venter på at det bliver deres tur, og man i dem kan få mere af det man er blevet bidt af.

Og nu hvor jeg sidder og kigger rundt på mine bogreoler, så er 95% af de bøger jeg faktisk har enten trilogier eller længere serier. :P Har ikke så mange enkeltstående bøger.


Vil du helst - Udelukkende læse bøger af mandlige forfattere eller kvindelige forfattere?
Aih det er jo ikke fair at stille mig det ultimatum! Jeg elsker Dan Brown, men.... tja.. Hvis jeg skal være ærlig, så er de fleste af mine bøger faktisk skrevet af kvindelige forfattere, så valget bliver nok ikke så svært alligevel. Men der er altså bare ikke så mange kvindelige forfattere der har skrevet de krimier, som jeg elsker. Så hvis jeg skal vælge, så må jeg sige kvindelige, men så må de kvindelige krimi-forfattere altså gerne komme lidt mere på banen. *Haha* Men indenfor min favorit-genre der er det de kvindelige forfattere der træder i fokus.

Vil du helst - Udelukkende købe bøger hos boghandlere eller hos online forhandlere?
Dette ultimatum er jeg splittet med. For jeg elsker at købe bøger i en fysisk forretning som en boghandler, men det er altså bare mange gange så meget dyrere, så jeg ender ofte med at købe dem til langt billigere penge online. Men hvis jeg kunne få dem til samme pris begge steder, så ville jeg klart vælge en boghandler. Men det er desværre ikke tilfældet, så det endelige svar må blive online forhandlere.

Vil du helst - Have at alle bøger bliver filmatiseret som film eller som TV-serier?
TV-serier, uden tvivl. Det giver dem nemlig muligheden for at gå mere i dybden med detaljerne og historien i bøgerne. I en film bliver der altid skåret mange ting ud, fordi de skal holde sig på et bestemt antal minutter, og det er altså ikke altid noget der ender i et særligt godt resultat. Man sidder bare tilbage med følelsen af at man er blevet snydt, og hvis der derimod også er blevet lavet om på nogle ting, så bliver man bare super irriteret. Har oplevet det flere gange, og det er altså ikke noget jeg har været begejstret for.
Så hvis de endelig skal filmatisere bøger og endda serier, så skal de holde sig til at lave dem som TV-serier. Det gør også at man kan nøjes med at vente en uge imellem afsnittene, hvor hvis det er film, så går der gerne 1-3 år imellem man får næste kapitel med. Og hvis de skifter sæson ved TV-serier så går der oftest kun et halvt år, men nogle gange dog også 1 år. Men det er nemmere at holde ud, hvis man har flere afsnit at gå igennem. :D


Vil du helst - Læse fem sider om dagen eller fem bøger om ugen?
Hmm... Kan jeg ikke vælge en mellemting? *Hehe* Jeg kan ikke nøjes med fem sider om dagen, men tror nu heller ikke at jeg ville kunne finde tid til fem bøger om ugen. Såå... Aih men den er altså ikke nem. Men for at være realistisk, så bliver det fem sider om dagen. Så er der nok nogle dage hvor man ikke får læst, og derved kan ligge de sider ovenpå de andre dage hvor man så får læst. Eller må man ikke det? *Hehe* Aih men det er jo slet ikke realistisk for mig det her. :P

Vil du helst - Være en professionel boganmelder eller en professionel forfatter?
Nu er det at være en boganmelder ikke noget barmhjertigt arbejde, da man altid vil ende med at være uenig med andre der har læst de bøger man anmelder, så det tror jeg ikke at jeg ville være så glad for i længden. Selvom det er helt okay at være uenige, men.. jah.. Der ville jeg nok være mere tilfreds som forfatter. Der har du totalt frie tøjler til at skrive en bog som du vil have den, med din frie fantasi.

Vil du helst - Udelukkende læse dine tyve yndlingsbøger igen og igen eller læse nye bøger og aldrig genlæse noget, du havde læst før?
Altså der er jo en grund til at det er yndlingsbøger. Det gør jo at man gerne vil genlæse dem, så.. der vælger jeg udelukkende at læse mine tyve yndlingsbøger igen og igen. Og tyve bøger er jo også mange, så der er jo lidt at vælge imellem. :P

Vil du helst - Være en bibliotekar eller en boghandler?
Jeg har altid hadet bibliotekarer. De er enten sure og tvære eller også gider de ikke hjælpe en når man rent faktisk skal bruge deres hjælp. Eller det er i hvert fald den oplevelse jeg har haft siden folkeskolen og senere på det lokale bibliotek. Så jeg vil langt hellere være en boghandler. De plejer altid at være smilende og imødekommende, og er mere end villige til at hjælpe en og behandle kunderne godt da de jo gerne vil sælge bøger. :) Så jeg vil hellere være en sød og hjælpsom boghandler eller være den der bibliotekar, som folk ikke tør gå til fordi de har fået samme opfattelse af dem som jeg har. Og så har man også som boghandler en mere intim kontakt til kunderne, som jeg synes er super vigtig og også selv sætter pris på når jeg kommer ind et sted for at købe bøger.

Vil du helst - Udelukkende læse bøger fra din favoritgenre eller læse bøger fra alle genrer undtagen din yndlingsgenre?
Jeg vil på ingen måder lade mig blive fraskåret min fantasy-genre. Jeg elsker girly-girl-bøger og krimier, men jeg vil ikke vælge dem fremfor fantasy. Fantasy er at finde i størstedelen af mine bøger, og det er der også en grund til. Jeg elsker den verden det foregår i, og det er mit favorit-sted at søge hen når jeg har brug for at glemme hverdagene lidt.

Vil du helst - Udelukkende læse fysiske bøger eller e-bøger?
Her er der heller ingen tvivl - fysiske bøger! Jeg er på ingen måder til e-bøger. For det første har jeg ikke en tablet at læse dem på, og mobilen er sku for lille til den slags. Bliver alt for træt i øjnene. Plus jeg synes det er besværligt at se hvor langt man er kommet og hurtigt finde frem til stedet igen. Så fysiske bøger vinder helt sikkert her. Og der er altså også noget hyggeligt over at have fysiske bøger stående fremme i ens hjem. Og hvem elsker ikke duften af en ny bog? Lyden af de sprøde sider? Det at de ligger godt i hånden og man faktisk føler en fysisk kærlighed til en del af regnskoven som har gjort det muligt at gøre bogen til en realitet. Ja det er måske ikke lige så miljøvenligt, men jeg ville ikke gå af med mine fysiske bøger for en e-bog. Never ever!

Nu er det så tid til at tagge et par stykker, som skal fortsætte denne tag, og synes det er svært, da rigtig mange allerede har lavet den, men jeg vil så finde nogle bloggere som ikke er bogbloggere, og se om de så kunne have lyst til at lege med. De tre jeg har valgt er min søster, Jeanette og Mette. Håber I vil være med. :D
Translate posts in the sidemenu

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)