The Book Tag

Fik en mail her den anden dag fra Anna Bay som spurgte om jeg ikke ville være med i en lille tag-leg, og det vil jeg da meget gerne. :D Så det er hvad dette indlæg kommer til at blive - nemlig mine besvarelser på de spørgsmål der er en del af denne tag-leg. Og kig endelig også ind forbi Anna's blog og læs hendes besvarelser. ;)

1: Er der et bestemt sted i hjemmet hvor du læser?
Jeg har faktisk to steder hvor jeg foretrækker at læse, men er jeg igang med at lave mad eller andet, så tager jeg bogen med mig hvis den virkelig fanger mig. :P Så kan jeg faktisk endda finde på at tage den med på toilettet, men så skal den virkelig også bare være spændende. Jeg foretrækker dog at ligge i sofaen eller sengen og læse. Jeg læser bedst når jeg ligger ned. Så det er de to steder man nok finder mig oftest med en bog. Er det godt vejr dog, så kan jeg godt finde på at ligge nede på græsset og læse eller måske endda finde et fredfyldt sted i naturen et sted og sidde med en bog.

2: Bogmærke eller et tilfældigt stykke papir?
Da jeg var yngre brugte jeg udelukkende et stykke papir, men med alderen så foretrækker jeg altså et bogmærke. Men har jeg ikke lige et bogmærke i nærheden af mig når jeg har brug for at ligge bogen fra mig, så kan jeg finde på at bruge en fjernbetjening, mobilen, en læbepromade eller andet jeg lige har liggende hos mig.

3: Kan du stoppe med at læse på hvilket som helst tidspunkt, eller skal du stoppe på en bestemt side eller kapitel, etc?
Jeg stopper helst ikke inde midt i et kapitel. Jeg vil gerne læse et kapitel færdig inden jeg stopper, men viser det sig at kapitlet er for langt, så finder jeg et naturligt stop - eventuelt ved et afsnit-stop (linje-hul). Men jeg ser helst at jeg får læst det kapitel færdig jeg er igang med.

4: Spiser og drikker du imens du læser?
Det kan jeg godt ja, men så skal det være små snacks og drikkelse der er nem at håndtere. :P Jeg kan ikke læse imens jeg fx spiser større måltider. Det er bare for mig skide besværligt, og jeg ønsker ikke at mine bøger bliver plettet til af madrester osv, så jeg holder mig til snacks imens.

5: Kan du læse imens du lytter til musik eller ser TV?
Det kan jeg godt ja, men ikke hvis der er Dansk tale ind over, for jeg bliver distraheret hvis det er noget jeg ligger for meget mærke til. Er der en Engelsk-talende film på TV, så kan jeg godt læse imens den kører, men det skal være på lav lydstyrke. Og det gælder det samme med musik. Det vil være det absolut bedste hvis det er numre uden sang på. Så går det forrygende.

6: En bog ad gangen, eller flere bøger ad gangen?
Én af gangen. Jeg har før prøvet det med at have gang i flere af gangen, og jeg blandede simpelthen bare historierne sammen, og det var ikke smart. Sådan er det også når jeg læser længere serier. Jeg skal ikke gå fra at læse en bog i en serie til at læse noget helt andet og så gå tilbage til næste bog i serien. Det er for mig et irritations moment, så det undgår jeg helst. Læser jeg en serie, og har jeg mulighed for at læse det hele af den, så gør jeg det gerne i streg. Så jeg læser én af gangen, og gerne serier for sig uden afbrydelser af andre. Det kan dog være svært når der kan gå flere år imellem udgivelserne, men så må man lige skimte de forrige igennem så man har historien frisk i erindringen.

7: Vil du helst læse hjemme eller forskellige steder?
Det må nok være herhjemme. Her bestemmer jeg selv - næsten da - hvilke ting der kan distrahere mig.

8: Vil du helst læse højt eller lydløst i dit hoved?
Lydløst. Det går alt for langsomt hvis jeg skal sidde og læse højt, og jeg er i forvejen ikke en super hurtig læser, så det foregår lydløst.

9: Læser du forud eller springer sider over?
Det kommer helt an på hvilken historie det er. Jeg har før gjort det at jeg blev frustreret og utålmodig efter første bog og derfor kigget de sidste sider igennem på de efterfølgende bøger i serien. Jeg måtte bare vide hvordan det endte inden jeg gik videre - ellers kunne jeg ikke holde ventetiden ud. Det har jeg gjort i serier som "Twilight", "Harry Potter" og "Sweep". De bøger fangede mig så meget at jeg simpelthen blev utålmodig og fik det helt dårligt i kroppen pga. min stræben efter at vide hvad det ville ende ud med.

10: Ødelægge ryggen eller bevare den?
Jeg synes selvfølgelig ikke at man skal gennemsmadre ryggen på bøgerne, men jeg synes ikke at det gør noget at man kan se de er blevet læst i. Så lidt skade på ryggen må der gerne være. Jeg kan ikke undgå det da jeg som sagt ikke læser så hurtigt, så der går lige lidt længere tid før jeg vender siderne, og derfor kan der godt nå at opstå disse riller i ryggen.

11: Skriver du i dine bøger?
Nej nej nej nej! Det gør man da ikke?! Måske kan man godt skrive sit navn på en af de blanke sider i starten eller slutningen af bogen, men ikke inde i selve bogen. Det kunne jeg aldrig drømme om.

1 kommentar:

  1. Sikke nogle fine svar! :) Jeg synes også, at man godt må kunne se, at bøger er blevet læst, uden at de ser helt smadrede ud. :p

    SvarSlet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)